Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța - Universitatea Craiova Hagi - „Meci foarte greu, dar ne aflăm într-un moment bun și suntem încrezători“

ro

05 Feb, 2023 16:11 2771 Marime text
  • În clasament, echipa de pe litoral ocupă locul doi, cu 48 de puncte, pe când formația craioveană se află pe cinci, cu 41 de puncte.   

Farul Constanța dispută luni, 6 februarie, meciul din etapa a 24-a a Superligii, întâlnind pe teren propriu Universitatea Craiova.

În clasament, echipa de pe litoral ocupă locul doi, cu 48 de puncte, pe când formația craioveană se află pe cinci, cu 41 de puncte.   

Confruntarea începe la ora 20.00 și este găzduită de arena principală a complexului Academiei Hagi, de la Ovidiu.

Întâlnim un adversar foarte bun, talentat, cu un spirit deosebit, e care îl au de mult. Echipa craioveană are tehnică și forță. E pregătită de un antrenor displinat, experimentat, cu o personalitate specifică zonei. Ne așteaptă un meci foarte grei din toate punctele de vedere. Trebuie să avem un joc foarte bun și în atac și în apărare. E al treilea meci pe care îl disputăm cu una dintre cele mai bune loturi din Rmânia, ceea ce ne obligă să urcăm la cel mai înalte ritm și intensitate. Suntem într-un moment foarte bun, suntem încrezători și sperăm ca, și cu ajutorul publicului, să învingem. Sunt puncte importante puse în joc pentru lupta de la vârful clasamentului, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.   


De la Farul vor absenta la acest meci golgeterul echipei, atacantul Denis Alibec, și mijlocașul Dragoș Nedelcu (suspendațI), iar în lot nu sunt nici fundașul Kevin Boli și mijlocașul Nicolas Popescu (accidentați).    

Meciul de mâine a fost prefațat din partea Farului și de jucătorii Louis Munteanu și Andrei Borza.

Va fi o partidă grea, contra unei echipe din play-off. Dacă vom avea același spirit ca la partida cu FCSB, cu siguanță vom face un meci bun și vom câștiga. Meciul poate fi privit și ca o revanță pe care o avem de luat pentru înfrângerea din tur cu 3-4. Am jucat bine atunci, dar am pierdut pe final. Acum sperăm să câștigăm, a declarat Louis Munteanu.

Euforia victoriei cu FCSB s-a terminat, urmează un nou meci cu o echipă bună și trebuie să câștigăm din nou. Tata e foarte mândru de mine pentru golul cu FCSB, mă bucur că l-am întrecut. Cu Craiova important e să câștigăm, nu contează dacă dau gol sau nu, a spus și Andrei Borza.  


Vezi oferta Superbet pentru duelul cu Universitatea Craiova!

Runda a fost deschisă de Chindia Târgoviște - UTA, iar gazdele s-au impus cu 2-1. Au marcat Cooper (9) și Neguț (81), respectiv Ubbink (31). În urma acestei noi înfrângeri, echipa arădeană a ajuns la 14 partide la rând fără victorie în Superligă, ultimul succes înregistrându-l pe 1 septembrie 2022. În clasament, UTA e în continuare pe loc retrogradabil, 15 (la trei puncte în spatele Universității Cluj, care ocupă ultima poziție ce duce la baraj). De cealaltă parte, Chindia a acumulat 28 de puncte și a urcat pe locul opt. „Jucătorii au avut atitudine, nu am ce să le reproșez din acest punct de vedere. Însă, când primul șut pe poartă noastră e gol, e greu să speri la un rezultat pozitiv. Ratăm mult, nu avem noroc, am avut un gol valabil. Trebuie să ne trezim, acum suntem de Liga 2“, a declarat Laszlo Balint, antrenorul echipei UTA.    
    
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Al doilea meci al rundei, FCU Craiova 1948 – Universitatea Cluj, a consemnat o victorie la scor a gazdelor, 5-0 (A. Chițu 12, '25, D. Albu 36, Bahassa 81, Blănuță 90). Meciul s-a disputat fără spectatori, în urma deciziei luate de patronul clubului din Bănie, Adrian Mititelu, în urma problemelor create de ultrașii craioveni la partida precedentă, în deplasare cu Sepsi Sfântu Gheorghe. „Am mai pierdut la acest scor, dar așa ceva nu am mai trăit. Am fost abuzat fotbalistic. M-am simțit foarte prost când Bauza și Bahassa dădeau călcâie, îi voi visa la noapte. După două meciuri bune, ne-am crezut foarte buni“, a spus Alex Chipciu, de la U Cluj.           
 
Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Două echipe în foame de puncte s-au întâlnit în partida FC Hermannstadt – FC Argeș, iar scorul final, 1-1 (Paraschiv 45+3 – din penalty / Garita 17), nu mulțumește pe niciuna dintre ele, ambele rămânând la egalitate de puncte în clasament, 25. Partida s-a încheiat într-un decor hibernal, la Sibiu începând să ningă abundent din minutul 50, după ce, până atunci, gazonul fusese foarte bun. Pe final, organizatorii au fost nevoiți să traseze din nou tușele terenului.      
 
Peste 7.000 de suporteri au fost prezenți pe stadionul Giulești, la meciul Rapid – FC Voluntari, creând din nou o atmosferă deosebită și purtându-i pe elevii lui Adrian Mutu spre un succes categoric, 4-1. Au înscris Dugandzic (20, 55, 82), Albu (43) / Lopes (90+1). La două săptămâni după hattrick-ul din meciul cu Sepsi, câștigat de Rapid cu 3-0, atacantul croat Marko Dugandzic a înscris iar de trei ori într-un meci de campionat, ajungând la 15 reușite în acest sezon de Superligă și urcând pe locul întâi în clasamentul golgeterilor. Lovitura de strat a partidei a fost data de fostul atacant rapidist Ionuț Mazilu și de fiul său, Casian, care joacă la grupa 2008 a Rapidului. În urma acestui succes, Rapid și-a asigurat locul trei la finele rundei, FCSB, a patra clasată, care urmează să joace în deplasare cu CFR Cluj, având cu patru puncte mai puțin.
 
Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Program etapa 24
 
Vineri, 3 februarie
Chindia Târgoviște – UTA 2-1
FCU Craiova 1948 – Universitatea Cluj 5-0
 
 
 



 

 
Sâmbătă, 4 februarie
FC Hermannstadt – FC Argeș 1-1
Rapid București – FC Voluntari 4-1
 
Duminică, 5 februarie
CS Mioveni – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 1-1
CFR Cluj – FCSB 0-1
 
Luni, 6 februarie
FC Botoșani – Petrolul Ploiești 5-0
Farul Constanța – Universitatea Craiova 2-1.   
 
Clasament: 1. Farul - 51p, 2. CFR Cluj - 50p,  3. Rapid - 45p, 4. FCSB - 44p,  5. Universitatea Craiova - 41p, 6. Sepsi - 34p, 7. FC Botoșani - 30p, 8. Petrolul - 30p, 9. U Craiova 1948 - 28p, 10. Chindia - 28p, 11. FC Voluntari - 26p, 12. FC Hermannstadt - 25p, 13. FC Argeș - 25p, 14. U Cluj - 23p, 15. UTA - 20p, 16. CS Mioveni - 16p.
 
  • Echipale clasate pe locurile 1-6 la finele sezonului regular intră în play-off (în care se joacă tur-retur, în total zece etape).
  • Formațiile de pe locurile 7-16 vor continua în play-out (în care va fi manșă unică, în total 9 etape).
  • Cine se clasează pe locul 1 în play-off, campioana României, participă în Liga Campionilor, iar locul 2 și 3 din play-off în Conference League.
  • Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 si 2 din play-out pentru un loc în Conference League.
  • Locurile 9 si 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii