Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Trei „marinari“ incluși în echipa etapei. Alexi Pitu a ajuns la patru pase de gol în acest sezon

ro

09 Dec, 2021 00:00 3296 Marime text

 
  • În etapa a 18-a a Ligii 1, Farul Constanța a învins Rapid București, iar „marinarii“ se află actualmente pe loc de play-off.
 
Victoria și evoluția foarte bună ale Farului Constanța din meciul de pe teren propriu cu Rapid București (2-0) au propulsat trei „marinari“ în echipa ideală a etapei a 18-a a Ligii 1, prezentată la finele fiecărei runde de Liga Profesionistă de Fotbal.
 
Este vorba de Virgil Ghiță, Andrei Ciobanu (marcatorii celor două goluri) și Alexi Pitu, care a pasat decisiv la reușitele Farului. „A avut o evoluţie fără greşeală în defensivă. În plus, a şi marcat în premieră în ediţia curentă“ (Virgil Ghiță, 23 de ani), „a înscris un gol şi a participat la majoritatea fazelor ofensive iniţiate de constănţeni“ (Andrei Ciobanu, 23 de ani) și „a contribuit decisiv la ambele goluri marcate de Farul. A strâns patru pase de gol în campionatul curent“ (Alexi Pitu, 19 ani), se arată pe site-ul oficial al LPF vizavi de cei trei laureați ai Farului. Formația de pe litoral e singura cu trei jucători incluși în cel mai bun „11“ al etapei.
 
Echipa tip a rundei a 18-a îi cuprinde pe: Pap (FC Botoșani) - Susic (CFR Cluj), Tamaș (FC Voluntari), V. Ghiță (Farul), Bancu (Universitatea Craiova) - A. Ciobanu (Farul), Edjouma (FC Botoșani), Fl. Tănase (FCSB) - Omrani (CFR Cluj), Koljic (Universitatea Craiova), A. Pitu (Farul). Antrenor, Ilie Poenaru (Gaz Metan Mediaș). 
 
După 18 etape, Farul Constanța ocupă loc de play-off, cinci, cu 29 de puncte, după opt victorii, cinci egaluri și cinci înfrângeri, golaveraj 21-10. „Marinarii“ au a doua cea mai bună apărare din campionat, după liderul actual, CFR Cluj, campioana en-titre a României, care a primit opt goluri până în prezent. În runda a 19-a, Farul joacă în deplasare cu Sepsi Sfântu Gheorghe (locul 10, cu 21 de puncte), meciul fiind programat duminică, 12 decembrie, de la ora 17.00. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanţa
 
Citește și:
 
Alexi Pitu, de la Farul Constanţa, desemnat cel mai bun jucător de pe teren în succesul cu Rapid Bucureşti (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii