Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța susține campania UNICEF Romania de sprijinire a copiilor afectați de războiul din Ucraina (GALERIE FOTO)

ro

05 Mar, 2022 00:00 2272 Marime text
 
Farul Constanța
 
  • La partida cu FC Botoșani, jucătorii Farului au intrat pe teren purtând tricouri speciale și au afișat un banner al campaniei.
 
Războiul din Ucraina și suferința pe care acesta o aduce nu i-au lăsat indiferenți nici pe cei de la clubul de fotbal Farul Constanța, gruparea de pe litoral susținând campania UNICEF Romania de sprijinire a copiilor afectați de conflagrația din țara vecină, prin înființarea centrelor de tip „Blue Dot“.
 
La partida cu FC Botoșani, jucătorii Farului au intrat pe teren purtând tricouri speciale și au purtat un banner al campaniei. „Împreună pentru copiii din Ucraina care suferă în urma războiului. Ajută și tu, trimițând SMS cu textul Ucraina la 8845 și donează 2 euro în fiecare lună sau donează acum pe Unicef.ro!“, este mesajul clubului constănțean.
 
Centrele de tip „Blue Dot“ au ca scop:

- reîntregirea și reconectarea familiilor;
- spații dedicate mamelor și bebelușilor / copiilor mici;
- pături, haine călduroase, truse sanitare, jucării, precum și produse de igienă și alimente pentru copii;
- terapie psihologică și prim ajutor privind igiena, sănătatea și nutriția;
- consiliere juridică de bază, servicii de referire pentru cazuri de violență sau probleme de sănătate;
- birouri de informare și consiliere.
 
De asemenea, tot ca o dovadă de sprijin a cauzei Ucrainei și a faptului că gruparea de pe litoral este alături de poporul vecin, afectat de război, tabela de marcaj a stadionului central al complexului Academiei Hagi, de la Ovidiu, cel pe care s-a jucat meciul cu FC Botoșani, a fost în culorile steagului Ucrainei.    
 
Nu în ultimul rând, înainte de meci, pe stadion s-a ținut un moment de reculegere în memoria celor opt militari decedați în cele două accidente aviatice care au avut loc miercuri seară în județul Constanța, când s-au prăbușit o aeronavă MiG 21 LanceR și un elicopter militar, tip IAR 330-Puma.
 
Elicopterul, de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, decolase de urgență în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR. Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20.44 şi s-a prăbuşit în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. La bord erau șapte militari, iar toți au murit. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicați inițial, urcaseră la bord și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române.
 
A opta victimă în urma dublului accident aviatic a fost pilotul aeronavei care s-a prăbușit în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuită. Aeronava făcea parte dintr-o formație de două avioane MiG-21 LanceR care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Ciprian Marica, fost fotbalist la Șahtior Donețk
„Să ne rugăm pentru pace și pentru toți oamenii din Ucraina!“

 
Banner în contextul războiului din Ucraina la meciul CSM Vaslui - HC Dobrogea Sud Constanța (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii