Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța, start în 2024 Rivaldinho - „Vrem să dăm goluri, să câștigăm cât mai multe meciuri și să-i facem pe fani fericiți“

ro

04 Jan, 2024 17:00 1375 Marime text

 
  • După 21 de partide jucate în sezonul 2023/2024 din Superligă, Farul Constanța e clasată pe locul șase, ultimul care duce în play-off, dar la egalitate de puncte cu formația de pe poziția a cincea. 
 
După un 2023 în care a realizat marea performanță a cuceririi titlului de campioană a României, având apoi o primă parte de sezon 2023/2024 dificilă, Farul Constanța a pornit la drum în pregătirea din 2024, pentru bătăliile care mai sunt de purtat pentru calificarea în play-off.
 
„Putem afirma, cu siguranță, că 2023 este cel mai bun din istoria clubului, pentru că atât performanțele de pe teren, cât și realizările cu și pentru comunitate au fost la înălțimea unui club puternic așa cum ne dorim să fie Farul mereu. Titlul câștigat la finalul lunii Mai, după un campionat dominat autoritar, a adus Constanței, prin Farul, trofeul de campioană a României pe care îl aștepta de peste un secol. A fost momentul în care peste 10.000 de constănțeni de toate vârstele, copii, părinți și bunici au venit să sărbătorească, în Piața Ovidiu, cel mai râvnit trofeu din competițiile interne. Un trofeu câștigat de o manieră incredibilă, de asemenea unică în istoria fotbalului românesc, cu cel mai tânăr lot din Europa pe care l-a avut o campioană“, se arată pe site-ul oficial al Farului.
 
„Mă bucur că am fost inspirat la acel moment“
 
Clasată pe locul șase, ultimul care duce în play-off, echipa de pe litoral a înscris în cele 21 de meciuri din 2023 ale noului campionat de 30 de ori, iar, între golgeterii „marinarilor“, Louis Munteanu e pe locul doi, cu cinci goluri (la egalitate cu Constantin Budescu), ambii secondându-l pe Ionuț Larie (cu șase goluri).    
 
„A fost un an excelent pentru mine, am făcut lucruri extraordinare. Am reușit să iau campionatul cu echipa care m-a format de mic copil, și am reușit să debutez și la echipa națională. În plus, am marcat golul care i-a adus titlul Farului, ceea ce a fost cel mai frumos moment, mă bucur că am fost inspirat la acel moment. În 2024, lupta pentru play-off va fi dură, vom munci mai mult, pentru că vrem să fim în play-off. Avem o echipă foarte bună. Îmi propun să am un an la fel de bun ca 2023 sau mai bun. Aș vrea să ajung și la Campionatul European, iar dacă muncesc și voi avea evoluții bune voi fi acolo“, a menționat Louis Munteanu, la Farul TV.
 
„Va fi o luptă dificilă pentru play-off“
 
2023 a fost anul în care Farul a adus alături de toți constănțenii o legendă a sportului mondial, Rivaldo, devenit acționar al clubului. „Acest lucru a făcut ca Farul și orașul deopotrivă să fie prezentat în cele mai mari publicații din întreaga lume!“, menționează clubul constănțean.
„A fost un an foarte frumos pentru Farul. Pentru 2024, îmi doresc să fim sănătoși, în primul rând, eu și  familia noastră, iar în plan sportiv să mergem cât mai sus, să câștigăm cât mai multe meciuri, să dăm goluri și să-i facem pe fani fericiți. Am avut o jumătate de sezon foarte grea, am avut și meciuri în Europa, fiind foarte aproape să intrăm în grupe. Va fi o luptă dificilă pentru play-off, trebuie să ne calificăm“, a punctat atacantul Rivaldinho, fiul lui Rivaldo.
 
61 de jucători debutați în prima ligă
 
De asemenea, 2023 a fost anul în care Academia Hagi a câștigat un nou titlu de campioană, al 27-a din istoria clubului (record all time în România) de numai 13 ani și, de asemenea, a ajuns la 61 de jucători crescuți care au debutat în Superligă. „Am fost o dată în plus mândri că Academia Hagi a fost singura din cele 211 țări afiliate pe care FIFA a prezentat-o în cadrul Congresului de la Zurich! O recunoaștere, așadar, a performanțelor, infrastructurii și a condițiilor pe care le oferă cel mai puternic centru de copii și juniori din România. 2023 a fost și anul în care Farul a reușit, prin echipa feminină, prima din istoria clubului, promovarea în prima divizie la doar primul an de la înființare. A fost o nouă confirmare că Farul își duce la capăt fiecare proiect și promisiune pe care o face fanilor“, mai menționează Farul.
 
„Poate fi o situație unică în viață“
 
Format în Academia Hagi, mijlocașul Constantin Grameni a fost piesă de bază în echipa Farului care a devenit campioană.
 
„În 2023, am scris istorie. Toți am fost parte la un lucru unic care s-a întâmplat în istoria de 100 de ani a Farului. Sunt mândru că am realizat ceva măreț, dar și motivat să realizăm ceva și mai important pe viitor. A fost un an plăcut, dar și dificil. Din păcate, nu am putut să-mi ajut țara la Campionatul European, care a fost în vară. Veneam după câștigatea campionatului, eram foarte fericit, însă am avut o accidentare, care m-a împiedicat să joc. Dar acest lucru m-a întărit și m-a făcut și mai motivat. În 2024, Doamne ajută, orice jucător își dorește să ajungă la echipa naționașă mare și să-și reprezinte țara la un turneu final. Poate fi o situație unică în viață. În primul rând, îmi propun să fiu sănătos, să nu am nicio accidentare, iar pe plan sportiv sper să am cât mai multe realizări. Primul obiectiv e să intrăm în play-off, iar apoi vom vedea ce va fi“, a menționat Dina Grameni.
 
„Farist de mic“, proiect unic în România
 
2023 a fost, în acelați timp, anul în care Farul și-a continuat și dezvoltat în același timp proiectele:
  • „Farist de mic“ - toți copiii nou-născuți primesc din partea clubului un body personalizat „Farul“ (o premieră pentru România).
  • „Învățăm să fim campioni. Școala, primul pas spre performanță“ - au fost vizitate 30 de unități de învățământ de către jucătorii primei echipe, reprezentantele formației feminine și componenți ai Academiei Hagi.
  • „Legendele dau startul“ - înaintea fiecărui meci de pe teren propriu un fost jucător important din istoria clubului este invitat să dea lovitura de start.
  • „Go Green“ - plantarea de copaci, instalarea de stații electrice, încălzire cu panouri fotovoltaice.
  • „Game Day Experience“ - program voluntariat, concursuri pentru suporteri la fiecare meci și revista „Farul“ (oferită gratuit), cel mai complet program de meci din Superligă.
  • „1 iunie“ și „Moș Nicolae în vizită la Academia Hagi“ - activități alături de cei mici.
 
Fiecare fan a putut obține produsele favorite nu numai de pe magazinul online (site oficial Farul), ci și din Fan Shop-ul „Farul“ din incinta Academiei Hagi sau din Pop-up store-ul din City Mall și Auchan.
 
„Mereu împreună pentru Farul!“
 
„2023 a fost anul în care s-a dublat numărul de abonamente, fariștii fiind în număr tot mai mare alături de favoriți la fiecare meci. Am reușit, împreună, să creștem numărul celor care urmăresc activitatea clubului pe rețelele sociale oficiale pe care le avem: Instagram, Facebook și Youtube, unde suntem, de asemenea, pe primele locuri între formațiile din România. Am construit împreună cu voi, suporterii noștri, alături de parteneri puternici la nivel național și internațional, dar și împreună cu partenerii locali, în cadrul proiectului «Leaders, 100 ani de istorie = 100 parteneri», o comunitate și mai mare de suporteri, de care suntem mândri si prin care ne dorim mereu, an de an, să facem mândru fiecare constănțean, fiecare dobrogean, să creștem împreună o nouă generație de fariști! Multumim partenerilor, suporterilor, tuturor celor care au fost și in 2023 alături de Farul! Mereu împreună pentru Farul!“, este mesajul campioanei României.
     
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța, reunire 2024. Ce jucători au efectuat vizita medicală (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii