Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța și mesajele afișate în tribună de fani. De la „Azi vreau victoria!“ la „Dă-mi, te rog, tricoul!“ (GALERIE FOTO)

ro

24 Mar, 2023 00:00 2178 Marime text
  • Cu mic, cu mare, fanii „marinarilor“ sunt trup și suflet alături de culorile alb-albastre.
 

Între Farul Constanța (echipa aflată pe primul loc în turneul play-off al Superligii și în luptă pentru titlul de campioană) și fanii săi legătura e tot mai strânsă. „Marinarii“ îi răsplătesc pe suporteri, pentru fidelitatea lor, cu evoluții de calitate și victorii, iar fanii sunt, cu mic, cu mare, trup și suflet alături de culorile alb-albastre.

În fotbal se practică tot mai mult ca suporterii, în special cei mici, să afișeze în tribună, în timpul meciurilor, mesaje pentru jucători, iar Farul nu face nici ea excepție de la această regulă. Nu mai demult de etapa întâi din play-off, în care Farul a învins cu 2-1 Sepsi OSK Sfântu Gheorghe la Ovidiu, un băiețel, mare fan al portarului farist Marian Mihai Aioani, cei doi fiind legați și de postul pe care evoluează, a scos la iveală un mesaj pe care scria: „Mihai Aioani, îți port tricoul. Te iubesc! Sunt portar!“.  
 

„Avem nevoie de sprijinul lor“

„A fost o seară minunată pentru noi, am reușit să ne îndeplinim obiectivul de la această partidă și să-i facem fericiți pe suporteri. Mă bucur că am reușit să câștigăm, asta e tot ce contează. În perioada de pauză, avem nevoie să mai acumulăm ceva forță pentru ce va urma. Toate meciurile sunt importante, încercăm să câștigăm fiecare partidă. Îi așteptăm pe fani în număr cât mai mare alături de noi. Ținând cont că ne batem la campionat, avem nevoie de sprijinul lor“, a declarat Marian Aioani, la Farul TV.
 

Cu tricoul plin de autografe

Suporteri înfocați are și căpitanul Farului, fundașul central Ionuț Larie. La meciul de pe teren propriu cu Petrolul Ploiești, câștigat de gazde cu 2-0, în etapa a 26-a a sezonului regular, un puști a ținut cu speranță un carton pe care stătea scris: „Larie, dă-mi, te rog, tricoul!“. Ionuț Larie a venit la gard, alături de fani și la meciul cu Rapid (2-1 pe teren propriu, în ultima rundă, a 30-a, din sezonul regular). Experimentatul stoper a bătut palma cu fanii, printre care și unul cu un tricou alb plin de autografe. Iar în grupul suporterilor coborât să-l salute pe căpitanul echipei constănțene este și unul cu un mesaj.


„Cred că mai puteam înscrie“

Coleg de compartiment cu Larie, în defensivă, la partida cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Andrei Artean spune că era foarte important pentru „marinari“ să înceapă cu dreptul turneul play-off. „Ne bucurăm că am câștigat împotriva unei echipe foarte bune. Chiar dacă au prins turneul play-off pe ultima sută de metri, alcătuiesc o formație omogenă, cu jucători care joacă de mult timp împreună. Pe finalul meciului, ne-au pus puțin în dificultate, dar am reușit să ne impunem. Cred că mai puteam înscrie. Îmi doresc să mai aduc trofee de super-jucătorul etapei în vitrina mea. Important e să-mi fac meseria cât mai bine. Acum am jucat fundaș central, fiind suspendat Mihai Popescu. Sperăm să arătăm foarte bine și la meciul din Giulești“, a menționat Andrei Artean.
 

Primul gol pe 2023

MVP al partidei Farul - Sepsi Osk 2-0 a fost desemnat tânărul mijlcoaș farist Constantin Grameni, care a deschis scorul. Dina înscrisese primul gol al partidei și în victoria la scor-fluviu (8-0) cu FC Botoșani, disputată la Ovidiu, în etapa a 19-a. În acea partidă, un fan afișase în tribună mesajul: „Azi vreau victoria. FC Farul Constanța“. Iar dorința i-a fost îndeplinită de „marinari“, mai mult, și cu ploaie de goluri.
 
„Sperăm ca și la finalul turneului play-off să fim pe primul loc, ca în sezonul regular. Sepsi e o echipă foarte bună, și-a câștigat pe merit locul în play-off, în urma unui joc foarte bun, ceea ce s-a văzut și în acest meci. Am suferit pe parcurs, dar punctele au rămas la Constanța. Sunt fericit că am reușit să marchez și să-mi ajut echipa. Este primul meu gol din acest an și sper să urmeze cât mai multe, dar și pase decisive. Cel mai important e să ajut echipa să devenim campioni. Luăm meciurile pas cu pas, întâi ne gândim la cel cu Rapid. Mai avem trei finale, pe care ne dorim să le câștigăm“, a spus Constantin Grameni, după succesul din play-off cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.
  

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Sursa foto: Farul Constanța
 

Citește și:
 
Junioarele Farului Constanța, în rol de player-escort la meciul „marinarilor“. Când are loc întâlnirea cu PAOK Salonic (GALERIE FOTO)

Farul Constanța are un mare plus față de adversarele din play-off! Ce spune Hagi despre obiectivul „marinarilor“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii