Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanţa. „Lucrurile nu pot continua așa” Ianis Zicu vrea o altă atitudine din partea jucătorilor

ro

05 Apr, 2021 00:00 3606 Marime text
 
  • FC Farul nu a putut învinge Ripensia Timişoara la Constanţa în primul meci din turneul play-out al Ligii a 2-a.
  • Egalul cu formaţia bănăţeană a fost al şaselea meci la rând fără înfrângere în campionat pentru „marinari”. 
  • La echipa gazdă, Cosmin Bîrnoi a fost introdus pe teren în minutul 46 şi schimbat în minutul 88.
 
FC Farul Constanţa a debutat cu o remiză pe teren propriu în turneul play-out al Ligii a 2-a, remizând, 1-1, cu Ripensia Timişoara. Antrenorul „marinarilor”, Ianis Zicu, a precizat că elevii săi trebuie să schimbe ceva în atitudine, pentru că lucrurile nu pot continua așa.
 
După 0-0 la pauză, Farul a deschis scorul în minutul 58, prin Antonio Cruceru (din penalty), dar a fost egalată în minutul 82, iar până la final tabela nu s-a mai modificat. Chiar dacă e vorba de un semieşec în propriul fief, egalul cu Ripensia e al şaselea meci consecutiv fără înfrângere din acest an în campionat pentru farişti. Aceştia nu au mai cedat în Liga a 2-a de pe 5 decembrie 2020, de la înfrângerea cu 0-2 la Constanţa din partida cu Csikszereda Miercurea Ciuc. De atunci, Farul a obţinut două victorii şi patru egaluri, golaveraj 7-5.
 

„Am alergat pe vârfuri la finalul jocului”

 
La finalul partidei contra echipei timişorene, Ianis Zicu, antrenorul grupării de pe litoral, a mărturisit că se aştepta ca ratarea calificării în play-off să-şi pună amprenta pe evoluţia echipei în confruntarea cu Ripensia.  
     
„Un rezultat de egalitate care ne dezavantajează. Dacă am fi câștigat, am fi fost siguri de salvare. Acum, diferența este de zece puncte între noi și Ripensia, când mai sunt 15 puncte puse în joc. Sperăm să ne asigurăm cât mai repede prezența în sezonul viitor al Ligii a 2-a. Mă așteptam la o astfel de partidă. După cum a decurs perioada de la meciul cu Craiova, când am ratat accederea în play-off și până acum, felul în care băieții simțeau și trăiau emoțiile la antrenamente, eram convins că nu vom câștiga, pentru că nu ne-am antrenat de maniera pe care am făcut-o până la acel moment. Este greu să-ți revii după un eșec, pentru că noi aveam ca obiectiv accederea în play-off și cred că am luat lucrul acesta ca pe un eșec. Trebuie să schimbăm ceva în atitudine, pentru că lucrurile nu pot să continue așa, trebuie să arătăm altfel, să arătăm altă nebunie și disperare de a juca fotbal pentru a câștiga un meci. Nu am tratat lucrurile așa cum trebuie, am alergat pe vârfuri la finalul jocului, crezând că partida este câștigată. Conduceam cu 1-0, chiar dacă nu meritam. Din punctul meu de vedere, a fost o partidă de 0-0”, a spus Ianis Zicu.
 

„Trebuie să dea mai mult fotbalului”

 
Principalul Farului a operat trei schimbări la pauză, una dintre acestea fiind Cosmin Bîrnoi în locul lui Alexandru Stoica. Bîrnoi nu a prins însă finalul meciului pe gazon, fiind la rândul său înlocuit, în minutul 88, după 42 de minute de joc. Ianis Zicu a explicat de ce l-a schimbat pe atacant după mai puţin de o repriză.
 
„L-am scos pe Cosmin pentru că nu mi-a plăcut cum a intrat în joc. El este un jucător care are calități tehnice extraordinare, dar, dacă nu-și va schimba atitudinea și felul în care vrea să ajungă fotbalist, îi va fi foarte greu să reușească. Nu este la prima echipă unde ajunge, are o vârstă, a trecut și pe la Timișoara, Iași, Viitorul, și cred că trebuie să dea mai mult fotbalului ca să fie pregătit să meargă la un alt nivel, dacă asta își dorește”.
 

„Să putem să închidem sezonul liniștiți”

 
Tehnicianul farist a spus că „marinarii” (care sunt lideri în play-out) trebuie să obţină cât mai rapid punctele prin care să-şi asigure şi din punct de vedere matematic prezenţa în Liga a 2-a pentru sezonul vitor.    
 
„Distanța față de locul de baraj pare mare, dar este important să ne asigurăm matematic, ca să putem să închidem sezonul liniștiți, să putem să pregătim viitorul sezon. Clubul, la fel, să pregătească viitorul sezon. Până la urmă, acest lucru contează în acest moment, salvarea matematică de la retrogradare”, a mai spus Ianis Zicu.
 
Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa)
 
Citeşte şi:
 
FC Farul Constanţa, remiză acasă în primul meci din play-out. „Marinarii”, egalaţi pe final
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii