Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța. La 16 ani, Iustin Doicaru, remarcat și de Viorel Moldovan „Încerc să-i calc pe urme lui Adrian Mazilu. Îmi doresc să marchez mult“

ro

20 Apr, 2023 00:00 3247 Marime text

 
  • Iustin este fiul fostului fotbalist Radu Doicaru (cunoscut de la echipe precum Callatis Mangalia, Farul Constanța și Ceahlăul Piatra Neamț).
 
Un nou jucător de atac din Academia Hagi va urca la prima echipă a Farului Constanța. La 16 ani, internaționalul de juniori Iustin Doicaru se va afla din sezonul viitor în lotul primei echipe, evoluțiile sale, atât la club (la echipele de juniori), cât și sub tricolor, fiind din ce în ce mai apreciate.
 
Inclusiv Viorel Moldovan, fostul mare atacant al echipei naționale, cu 25 de goluri marcate pentru România, a vorbit în termeni laudativi despre Iustin, pe care l-a văzut pe viu la Turneul Montaigu, din Franța, o competiție cunoscută și sub denumirea de „MiniMondial“, la care reprezentativa Under-16 a României (formată din jucători născuți după 1 ianuarie 2007), cu patru jucători de la Farul Constanța în componență (Rareș Munteanu, John Dumitra, Alexandru Stoian și Iustin Doicaru), a ocupat locul patru.
 
De la Radu la Iustin
 
Fiul fostului fotbalist Radu Doicaru (cunoscut de la echipe precum Callatis Mangalia, Farul Constanța și Ceahlăul Piatra Neamț), atacantul Iustin Doicaru a marcat unul dintre cele patru goluri reușite de tricolori în turneu. Evoluția lui Iustin de „MiniMondial“ l-a impresionat în mod deosebit pe Viorel Moldovan, care l-a urmărit în Franța pe tânărul fotbalist la ultimele două meciuri din grupă ale României, câștigate cu Maroc (2-0, cu un gol al lui Doicaru) și Mexic (1-0). „Moldogol“ îl vede pe Iustin în viitorul apropiat la echipa mare a Farului, ceea ce Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei de pe litoral, a confirmat apoi. „Doicaru e cu noi deja, el a și jucat în amicalul cu PAOK. Precum în cazul lui Alexandru Stoian, a început procesul și în cazul său. Acum are meciuri importante și la grupa sa de vârstă, dar din vară va fi în lotul primei echipe, se va obișnui cu noi. Doicaru arată bine, Viorel a văzut bine“, a spus Hagi, la Digi Sport.
 
Loteria din semifinală
 
„Mă bucur foarte mult că am participat la un astfel de turneu. Au fost echipe foarte bune, dar ne-am impus conceptul cerut de domnul Roșca (n.r. constănțeanul Nicolae Roșca, selecționerul României U-16) și am avut rezultate destul de bune. În semifinala cu Anglia, am avut foarte multe ocazii și am dominat în mare parte, dar la penalty-uri a fost o loterie și am pierdut, din păcate. E foarte bine să fim din ce în ce mai mulți de la Farul la lot, echipa s-a închegat deja și suntem fericiți că am reușit rezultate frumoase. La golul cu Maroc, am avut și noroc, dar m-am concentrat și am putut băga mingea în poartă. Mă bucur că domnul Moldovan a spus aceste lucruri frumoase despre mine. Încerc să-mi fac treaba pe orice post joc (n.r. atât atacant central, cât și în bandă) și sunt foarte fericit. Aprecierile mă ambiționează, mă simt bine și trebuie să muncesc din ce ce în ce mai mult, pentru a avea tot mai multe reușite. Acesta este doar un început de drum“, a menționat Iustin Doicaru, pentru Farul TV.
 
Mai rapid și cu o reacție mai mare
    
După extrema dreapta Adrian Mazilu, care, la numai 17 ani, a explodat la echipa mare a Farului, la seniorii „marinarilor“, sub bagheta lui Gheorghe Hagi, va ajunge așadar și Iustin Doicaru. „Mă bucur pentru Adrian Mazilu, încerc să-i calc pe urme și, de ce nu, să pot juca cu el în aceeași echipă. Încerc să-mi îmbunătățesc jocul, să fiu mult mai rapid și să am o reacție mai mare. Nu contează unde sunt folosit, în centrul atacului sau în bandă, important e să joc. În ambele zone mă simt foarte bine. Îmi doresc să marchez mult. Atacantul fără gol nu are cum să joace. La juniori, așteptam de mult să vină fazele finale, să putem juca cum trebuie și să ne facem jocul foarte bun. Vrem să câștigăm toate trofeele posibile“, a mai spus Iustin Doicaru, potrivit sursei citate. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Farul Constanța)
 
Citește și:

Patru jucători de la Farul, pe locul patru cu România la Turneul Montaigu, în Franța. „Marinar“, remarcat de un fost mare jucător
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii