Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:09 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța își află marți adversarul din turul întâi preliminar al Ligii Campionilor. „Nimic nu este imposibil!“

ro

15 Jun, 2023 00:00 2527 Marime text
  • Atacanții Rivaldinho și Nicolae Carnat sunt primele două transferuri anunțate de Farul Constanța pentru noul sezon.
 
În urma câștigării titlului de campioană în ediția 2022/2023 a Superligii, Farul Constanța va evolua în preliminariile Ligii Campionilor, intrând în competiție din turul întâi preliminar.
 
Întrucât nu beneficiază de statutul de cap de serie, „marinarii“ ar putea da peste un adversar puternic încă de la debutul în competiție. Tragerea la sorți a partidelor din turul întâi preliminar este programată pe 20 iunie, urmând ca turul să se joace pe 11 și 12 iulie, iar returul pe 18 și 19 iulie. În funcție de cum îi va surâde norocul, Farul s-ar putea confrunta cu Ferencvaros Budapesta (Ungaria), Ludogorets (Bulgaria), Maccabi Haifa (Israel), Sheriff Tiraspol (Moldova), Qarabag FK (Azerbaidjan), Slovan Bratislava (Slovacia), BATE Borisov (Belarus), FK Astana (Kazakhstan), Zalgiris Vilnius (Lituania), HJK Helsinki (Finlanda), Olimpija Ljubljana (Slovenia), Zrinjski Mostar (Bosnia), Flora Tallin (Estonia), Shamrock Rovers (Irlanda) sau The New Saints (Țara Galilor). „Nimic nu este imposibil! Marți, 20 iunie, vom afla primul adversar din preliminariile Champions League“, este mesajul Farului.
 
Echipele învingătoare în primul tur preliminar vor accede în turul doi preliminar, în care vor intra direct alte patru formații, Dinamo Zagreb (Croația), FC Copenhaga (Danemarca), Molde (Norvegia) și Galatasaray Istanbul (Turcia). Dintre învinsele din turul întâi preliminar, două vor juca apoi în turul trei al Conference League, iar 13 vor fi repartizate în turul doi al Conference League. Farul va juca în preliminariile competițiilor europene pe stadionul central al Academiei Hagi, de la Ovidiu. 
 
Lotul „marinarilor“ se va reuni în vederea demarării pregătirii pentru noul sezon joi, 15 iunie, când va avea loc și vizita medicală (de dimineață), urmând ca, în aceeași zi, să fie programată și plecarea în primul cantonament din această vară, la Poiana Brașov, până la 23 iunie. Acest prim stagiu se va încheia cu un meci de verificare împotriva divizionarei secunde FC Brașov.
 
În perioada 26 iunie - 3 iulie, Farul va efectua un cantonament în Polonia, la Opalenica. Fariștii vor fi cantonați la hotel Remes, locul unde au fost cazat și lotul Portugaliei pentru Campionatul European din 2012. În Polonia, echipa constănțeană va susține patru meciuri amicale: pe 29 iunie, la ora 11.00 (Remes) - adversar momentan nestabilit; pe 29 iunie, la ora 18.00 (Remes) - Farul - Pogon Szczecin (Polonia); pe 2 iulie, la ora 11.00 (Remes) - Farul - Banik Ostrava (Cehia); pe 2 iulie, la ora 18.00 (Poznan) - Farul - Warta Poznan (Polonia).
 
Primul meci oficial al campioanei României va avea loc sâmbătă, 8 iulie, în Supercupa României, pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploiești, cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (câștigătoarea Cupei). Până în prezent, clubul de pe litoral a anunțat perfectarea a două transferuri, atacanții Rivaldinho și Nicolae Carnat. De asemenea, Farul și-a exprimat oficial intenția de a prelungi împrumutul vârfului de 20 de ani Louis Munteanu, împrumutat de Fiorentina pe litoral în sezonul trecut. Se pare însă că, în urma sezonului reușit în Superligă al atacantului (cel mai bun jucător U-21 din campionat, cu zece goluri și șase pase decisive), Fiorentina ar miza pentru Louis la prima echipă, astfel că acesta ar urma să se întoarcă în Italia pentru noua stagiune din Serie A. Totodată, se vorbește că și fundașii Romario Benzar și Damien Dussaut, foști „marinari“, ar fi pe lista de achiziții a Farului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: 1 - ZIUA de Constanța, 2 - Facebook (Farul Constanța)   
 
Citește și:
 
Farul Constanța
Convocat la Națională, Louis Munteanu împlinește 21 de ani în ziua în care tricolorii întâlnesc Kosovo
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii