Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța. Întrebări la care se va reflecta în pauza de iarnă Hagi - „Când joci individual, nu ai cum să fii o echipă mare“ (GALERIE FOTO)

ro

19 Dec, 2022 00:00 1835 Marime text

 
  • În ultimul meci jucat în 2022, Farul Constanța a remizat cu FC Voluntari.
  • Evoluția „marinarilor“ din acest meci nu s-a ridicat nici măcar la nivelul celei din partida de Cupă cu CFR Cluj, în condițiile în care atunci „marinarii“ au jucat în inferioritate numerică încă din startul meciului.
  • Înainte de partida din campionat, Gică Hagi le-a vorbit elevilor săi despre obiectivul de a termina anul pe primul loc, pentru toată evoluția deosebită pe care au avut-o până acum în acest sezon.
 
Liderul Superligii, Farul Constanța, a încheiat anul cu o remiză în deplasare, 1-1 cu FC Voluntari, însă jocul „marinarilor“ nu a atins nivelul dorit. Oaspeții au deschis scorul încă din minutul 2, iar apoi puteau majora diferența de pe tabelă. În partea a doua însă, FC Voluntari a dictat ritmul partidei, iar, după câteva ocazii, a reușit egalarea, în minutul 86, din penalty.
 
„Din punctul meu de vedere, cred că cine a venit la stadion a văzut un meci bun. Puteam să câștigăm, dar și ei puteau să o facă. Până la urmă, s-a terminat egal. Fiecare echipă a avut ocaziile și momentele ei. În repriza a doua, ne-am lăsat dominați, iar FC Voluntari a dictat ritmul jocului. Nu mi-a plăcut, dar asta e. S-a mai întâmplat, am vorbit cu băieții în vestiar, vom reflecta în pauza de iarnă, care vine bine pentru noi, întrucât în ultima săptămână nu am arătat așa de bine precum în disputele cu FC Botoșani și CFR Cluj. Probabil erau în vacanță. La anul, vom evalua și vom încerca să facem lucurile cum trebuie, încercând să fim cei dinainte, care dominam și dam ritmul jocului, foarte buni pe tranziție. Cred că încă suntem cei mai buni din România din acest punct de vedere, avem vreo 20 de goluri date așa. Știam să jucăm fotbal, dar cu FC Voluntari parcă l-am uitat, mai ales după ce am deschis scorul. Sporadic, am avut vreo două ocazii, din care puteam mări avantajul, dar în rest nu pasăm, nu găsim, vrem să facem lucrurile numai individual. Când joci așa, nu ai cum să fii o echipă mare. Defensiv, nu am stat cum trebuie, trebuia să facem presiune. Cât am făcut presing în jumătatea adversarului, a fost foarte bine. Însă, din păcate, au fost momente foarte puține de acest gen“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.
 
„Nu-mi explic“
 
Evoluția din meciul cu FC Voluntari nu s-a ridicat nici măcar la nivelul celei din partida de Cupă cu CFR Cluj, în condițiile în care atunci „marinarii“ au jucat în inferioritate numerică încă din startul meciului.
 
„Nu-mi explic, alergi cu CFR în zece oameni din minutul 2, iar apoi, cum s-a alergat acum? Sunt niște întrebări asupra cărora vom reflecta în pauza de iarnă și vom trage concluzii. N-ai cum. Întotdeauna, identitatea noastră s-a referit, ofensiv, la posesie (principiul de bază), la controlul ritmului jocului, iar defensiv mergeam și făceam presiune în jumătatea adversă. Numai așa am făcut când am câștigat meciurile. Timp de 90 de minute, nu 20, nu un minut, nu 3, nu 7. Presiunea începe de la jucătorii din atac. Atacanții și mijlocașii trebuie să facă aceasta, ca să putem sta bine. Când am făcut așa cu FC Voluntari a fost bine. Când am stat, iar adversarul a pasat... Te aduce lângă poartă, îți pune mingi în careu, cum s-a întâmplat și la gol, o greșeală mare, dar asta e. E băiat tânăr, învață din aceste lucruri. Când folosim tineri, ne mai asumăm câte un asemenea lucru. E logic să mai și greșești“, a punctat Hagi.
 
„E prea devreme de făcut calcule“
 
Victoria cu FC Voluntari îi asigura Farului locul întâi la finele anului indiferent de rezultatul meciului CFR Cluj – FC Hermannstadt. „Înainte de meci, le-am zis jucătorilor că e un obiectiv și acela de a termina anul pe primul loc, pentru toată evoluția fantastică pe care am avut-o până acum. Însă e prea devreme de făcut calcule acum în privința podiumului, nu contează acum. Important e să facem puncte multe, să vină iar victoriile, cu toate că avem un program foarte dificil la început în 2023. Întâi trebuie să intrăm în play-off, iar apoi să vedem câte puncte facem și dacă ne vom lupta pentru acolo sus“, a spus Gheorghe Hagi.
 
„În fotbal, totul durează o zi“
 
Acesta a repetat că Farul vrea să câștige fiecare meci. „Acesta e obiectivul nostru. La titlu s-au înscris ceilalți. În ce ne privește, dacă vom avea victorii și vom face bine în următoarele nouă meciuri, vom vedea. Nu putem vorbi în momentul de față. Toate meciurile sunt foarte tari, indiferent ce echipă întâlnești. În fotbal, totul durează o zi, indiferent că e victorie sau înfrângere, apoi trebuie să  o iei de la capăt. Am intrat în iarnă fantastic de bine, dar la anul echipa trebuie să arate altfel față de ultimele două meciuri“, a menționat managerul tehnic al Farului. 
 
Sărbători la Ianis
 
Alături de soția sa, Gheorghe Hagi va petrece sărbătorilor de iarnă în Scoția, la Glasgow, la fiul Ianis. „Mă duc la copil cu soția, de sărbători, acum la asta ne gândim, probabil și jucătorii se gândesc la vacanță, meritată pentru Farul, care a făcu o vară și o toamnă extraordinare. Dar asta nu ne împiedică să evaluăm și să vedem lucrurile cum trebuie, pentru că la anul trebuie să arătăm mai bine“, a mai spus Hagi. Clubul la care joacă Ianis, Glasgow Rangers, a anunțat că a fost prelungit contractul internaționalului român. În prezent, fiul lui Gică Hagi este în proces de recuperare în urma gravei accidentări de la genunchi, de pe urma căreia n-a mai jucat din ianuarie 2022. 
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța, remiză în ultimul meci din 2022
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii