Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța începe cantonamentul din Polonia. „Trebuie să ne pregătim foarte bine, pentru că ne așteaptă un sezon greu“ (GALERIE FOTO)

ro

26 Jun, 2023 00:00 1975 Marime text
 

 
  • În Polonia, echipa din Constanța va disputa și patru jocuri amicale. 
 
După stagiul montan de la Poiana Brașov, în care a avut și doi adversari, în două reprize de verificare, campioana României, Farul Constanța, demarează de luni, 26 iunie, partea a doua a pregătirii de vară, din Polonia.
 
Dan SîrbuLa munte, la încheirea stagiului, Farul a întâlnit într-un triunghiular (în care s-a jucat câte o repriză de câte 45 de minute), în baza Campo Verde (de la Ghimbav), nou promovata Poli Iași (1-0, gol Rivaldinho) și divizionara secundă FC Brașov (1-1, pentru echipa constănțeană marcând Grosu). „O perioadă de pregătire normală, bună, cu mult lucru fizic, cu multe antrenamente, pe care am încheiat-o cu două partide. Mai avem nevoie de antrenamente, având în vedere că avem și jucători noi. Fizic încă nu suntem la nivelul optim. Pentru noul sezon, în primul rând vrem să câștigăm Supercupa, iar apoi în campionat, ca și în stagiuna trecută, vom lua meci cu meci, încecând să le câștigăm. Suntem pregătiți mental și de debutul în preliminariile Ligii Campionilor“, a declarat fundașul dreapta farist Dan Sîrbu.  
 
Visul Liga Campionilor
 
Stagiul din Polonia va dura până pe 3 iulie, iar „marinarii“ vor avea cantonamentul la Opalenica. În această perioadă, Farul va disputa patru jocuri de verificare, după programul:
 
- 29 iunie, ora 11.00 (Remes): Farul - Zaglebie Lubin 2 (Polonia)
- 29 iunie, ora 18.00 (Remes): Farul - Pogon Szczecin (Polonia)
- 2 iulie, ora 11.00 (Remes): Farul - Banik Ostrava (Cehia)
- 2 iulie, ora 18.00 (Poznan): Farul - Warta Poznan (Polonia).
 
Rivaldinho„Vrem să facem și în Polonia o pregătire foarte bună, pentru că ne așteaptă un sezon greu, cu multe meciuri. Toți trebui să fim pregătiți foarte bine. Cu orice picam în turul întâial Ligii Campionilor, era un meci greu și așa va fi și cu Sheriff Tiraspol. Dar cred că avem șansa noastră și putem merge mai departe. E un vis să jucăm în grupele Ligii și trebuie să credem în el. E foarte greu, dar vom vedea unde vomajunge. Primul obiectiv e Champions League, dacă vom ajunge acolo, va fi ceva senzațional. Dacă nu, măcar să intrăm în grupele Conference League, ceea ce ar fi foarte bine pentru noi, pentru club, pentru oraș și pentru campionatul României. Suntem un grup foarte unit, iar românii ne tratează foarte bine pe noi, străinii. Fiecare îl ajută pe celălalt“, a spus și atacantul brazilian Rivaldinho, care s-a întors la Farul în această vară.   
  
Campioana României are o campanie de achiziții bogată, transferând până acum opt jucători: Rivaldinho (atacant brazilian), Nicolae Carnat (atacant), Fabio Vianna (fundaș stânga portughez), Marco Borgnino (mijlocaș stânga sau ofensiv din Portugalia), Ionuț Vână (mijlocaș), Damien Dussaut (fundaș dreapta francez), Zorhan Bassong (fundaș stânga canadian) și Diogo Lucas Queiros (fundaș central portughez).
 
După Supercupă, turul cu Sheriff
 
Primul meci oficial al „alb-albaștrilor“ din noul sezon va avea loc pe 8 iulie, pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploiești, cu Sepsi OSK, în Supercupa României. După care, pe 12 iulie, de la ora 20.30, Farul va întâlni la Ovidiu campioana Republicii Moldova, Sheriff Tiraspol, în prima manșă a turului întâi preliminar al Ligii Campionilor.    
 
„Mă simt foarte bine la Farul, unde sunt ca acasă. Sper să fac lucruri bune, iar fiecare zi să fie mai bună. Îi știam pe băieți, știu ce se cere și nu am avut nevoie de mult timp pentru acomodare. În ficare meci e presiune să câștigăm, ceea ce mie îmi place. Mister a rămas același, e foarte exigent și scoate din noi ce avem mai bun. Ne ajută foarte mult și sunt fericit că sunt aici. Și tatăl meu (n.r. celebrul Rivaldo) e fericit, întrucât am avut o perioadă bună data trecută și sunt apreciat. Mister mă știe, eu îl știu pe el și cred că putem face o treabă bună împreună. Sunt sigur că Mister Hagi mă va ajuta foarte mult“, a mai spus Rivaldinho.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Ziua și ora meciului tur dintre Farul Constanța și Sheriff Tiraspol, stabilite

UPDATE
Farul Constanța a jucat cu Poli Iași și FC Brașov. Cantonamentul de la Poiana Brașov, încheiat (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii