Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța. Ianis Zicu, nemulțumit de arbitraj „Dacă aș fi câștigat, aș fi fost și mai vehement. E greu de jucat 11 contra 14”

ro

16 Dec, 2020 00:00 3651 Marime text
  • FC Farul Constanța a pierdut cu 0-1 meciul cu Ripensia Timișoara. 
  • Echipa de pe litoral a acumulat până acum 20 de puncte, dar așteaptă alte trei puncte la „masa verde”.
  • Ianis Zicu le-a mulțumit elevilor săi pentru efortul depus în această perioadă dificilă.  

FC Farul Constanța a încheiat cu o înfrângere evoluțiile din 2020 în Liga a 2-a, cedând cu 0-1 în fieful Ripensiei Timișoara, într-o restanță din etapa a 14-a. În acest moment, „marinarii” se află pe locul 12 în clasament, la trei lungimi de ultimul loc care duce în play-off, dar formația de pe litoral așteaptă trei puncte la „masa verde” de pe urma meciului cu U Cluj. 

La Timișoara, pe un teren greu, Farul s-a confruntat din nou cu absența mai multor jucători de bază, absenți din cauza cazurilor pozitive de COVID-19 și a accidentărilor. Fără soluții pe banca tehnică, unde, în afara portarului, au luat loc doar trei juniori, antrenorul Farului, Ianis Zicu, nu a operat nicio modificare în echipă pe parcursul meciului. În prima repriză, în minutul 19, la 0-0, faristul Banyoi a reluat cu capul, iar mingea a lovit transversala și a căzut în apropierea liniei porții. Oaspeții au cerut gol, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. 
 

Au intrat într-o stare, să spun așa, de depresie” 

La final, Ianis Zicu a declarat că, în ansamblul partidei, este mulțumit de joc, dar dezamăgit de rezultat.
 
„Un meci greu, pe un teren noroios. Am controlat în mare parte jocul, am avut ocaziile mai clare, iar, până în momentul în care am primit golul, am fost echipa mai echilibrată din punct de vedere fizic și tactic. Am reușit să deținem controlul partidei, însă, din păcate, nu am reușit să marcăm. La prima eroare a noastră, personală, pentru că a greșit Dur-Bozoancă, ieșind târziu din poartă, am luat gol. Dar nu lucrul acesta mă deranjează. Ci faptul că, după această eroare și după golul primit, jucătorii au intrat într-o stare, să spun așa, de depresie și nu au avut atitudinea corectă. Un meci nu poate să se termine când marchează adversarul. Întotdeauna trebuie să joci, nu sunt toate partidele la discreția ta să poți să conduci mereu. Am ratat mult și la prima eroare am primit gol. Per total, sunt mulțumit de joc, dar dezamăgit de rezultat. Din păcate, închidem anul doar cu 23 de puncte și o să ne fie mult mai greu în cele cinci etape rămase din sezonul regular”, a punctat principalul Farului, potrivit site-ului oficial al clubului.
 

„Am simțit o tentă și mai urâtă de la meciul cu Csikszereda”

În același timp, tânărul tehnician constănțean și-a manifestat nemulțumirea pentru modul în care arbitrii au tratat echipa de pe litoral nu doar în jocul de la Timișoara, dar pe tot parcursul primei părți a stagiunii.
 
„Sunt nemulțumit și îmi pare rău că trebuie să vorbesc acum despre arbitraj, când nu am câștigat. Dacă aș fi câștigat, aș fi fost și mai vehement, pentru că atunci oamenii ar fi înțeles că nu am nimic de obiectat când lucrurile sunt în regulă. Am avut gol valabil și henț la aceeași fază. Este greu de jucat 11 contra 14. Nu vorbesc strict despre această partidă, vorbesc despre o manieră în 14 partide, în care au fost date șase penalty-uri pentru henț împotriva noastră și nu am primit niciunul pentru henț. Lucrurile acestea au fost și mai grave după partida cu U Cluj, care nu s-a jucat. Am simțit o tentă și mai urâtă de la meciul cu Csikszereda. Sper ca lucrurile acestea să se regleze și până la urmă să meargă așa cum trebuie”, a spus Zicu, potrivit sursei citate.
 

Ne doream foarte mult această victorie”

Antrenorul Farului a menționat că, pentru „marinari” urmează o perioadă delicată și a fost ironic când s-a referit la verdictul din meciul U Cluj - FC Farul.
 
„Felicit Ripensia, pentru că au luptat, au crezut în fiecare moment, au fost bine organizați și au reușit să obțină trei puncte mari. Pentru noi, urmează o perioadă delicată pentru că ne doream foarte mult această victorie și să intrăm în vacanță cu 26 de puncte. Dar o să vedem și la comisii ce o să decidă cei de acolo, pentru că mă aștept să câștige Cluj cu 3-0 ca lucrurile să fie și mai OK”, a declarat Ianis Zicu.
 

20 de puncte în 14 meciuri jucate pe teren

În cele 14 meciuri jucate până acum pe teren, FC Farul a acumulat 20 de puncte, după șase victorii, două egaluri și șase înfrângeri, golaveraj 15-16. Clasamentul la finele anului este următorul: 1. U Craiova 1948 - 30p (14m), 2. Viitorul Pandurii Tg. Jiu - 26p (14m), 3. Rapid București - 26p (14m), 4. Dunărea Călărași - 24p (14m), 5. ASU Poli Timișoara - 24p (14m), 6. U Cluj - 23p (14m, golaveraj 18-12), 7. Metaloglobus București - 22p (14m), 8. Csikszereda Miercjurea Ciuc - 22p (14m), 9. Petrolul Ploiești - 21p (14m), 10. Gloria Buzău - 21p (14m), 11. CS Mioveni - 21p (15m), 12. FC Farul - 20p (14m), 13. Turris-Oltul Turnu Măgurele - 19p (15m), 14. CSM Reșița - 18p (14m), 15. Ripensia Timișoara - 18p (14m), 16. CSM Slatina - 16p (14m), 17. Concordia Chiajna - 15p (15m), 18. Fotbal Comuna Recea - 15p (14m), 19. Unirea Slobozia - 15p (14m), 20. Aerostar Bacău - 9p (14m), 21. Pandurii Lignitul Tg. Jiu - 7p (15m).      
 


„Să vedem ce va fi”

În ciuda înfrângerii cu Ripensia, „alb-albaștrii” continuă lupta pentru un loc în play-off, iar Ianis Zicu le-a mulțumit elevilor săi pentru efortul depus în această perioadă dificilă.
 
„Îmi pare rău că nu reușim să rămânem pe locurile de play-off, urmează o vacanță, să vedem ce va fi. Vreau să le mulțumesc băieților pentru munca pe care au depus-o. Cu toată că în meciul cu Ripensia am pierdut, nu pot să reacționez și să critic pe cineva, pentru că au luptat și au muncit în fiecare meci. Sunt sigur că toată lumea este supărată, dezamăgită și frustrată, dar avem jucători tineri, care mereu au fost concentrați și au dat maximum”, a punctat Zicu.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (FC Farul)
 

Citește și:

FC Farul Constanța, învinsă de Ripensia Timișoara în ultimul meci din 2020 în Liga a 2-a
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii