Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Hagi - „Voi vorbi cu jucătorii, pentru că am devenit puțin superficiali“ (GALERIE FOTO)

ro

22 Oct, 2023 17:00 1161 Marime text

 
  • În meciul cu Universitatea Cluj, „marinarii“ au fost la cârma partidei, dar le-a lipsit claritatea la ultima pasă și la finalizare.
 
Farul Constanța, campioana României, nu a reușit să învingă pe teren propriu Universitatea Cluj, în etapa a 13-a a Superligii, partida încheindu-se la egalitate, 1-1, după ce oaspeții au condus din minutul 16.
 
„Marinarii“ au fost la cârma partidei, dar le-a lipsit claritatea la ultima pasă și la finalizare. „Am pierdut două puncte. Am controlat meciul de la cap la coadă, am încercat să construim bine, să avem posesie, să circule mingea, să dezvoltăm combinația și finalizarea, dar cred că sus acolo încă nu suntem inspirați. Trebuie să lucrăm, să punem jucătorii la punct. Acolo trebuie să arăți bine, așa cum a fost combinația de la gol. Pasa lui Budescu și o intrare bună din linia a doua. Puțin, foarte puțin, la cât fotbal am produs și cum am dat ritmul și intensitatea jocului. Trebuia să obținem mai mult, dar asta e, acesta e momentul, vom analiza și sperăm să schimbăm lucrurile, în sensul de a marca mai multe goluri“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.
 
„Acolo e singura mea întrebare“
 
Acesta spune că, în jocul ofensiv al elevilor săi, nu e vorba de un blocaj. „Câte goluri avem, în campionat și în cupele europene? Și acolo am marcat câte trei. Până acum era apărarea, acum că nu marcăm goluri. V-ați obișnuit, probabil, cu un nivel înalt al nostru, dar în fotbal sunt momente și momente. Acum, într-adevăr, vedem că nu suntem inspirați în ultimii 30 de metri, la cât producem. Acolo e singura mea întrebare. Trebuie să fim mult mai fini, pe ultima pasă, pe centrări, pe șuturi. La câte faze fixe producem, să scoatem și din ele ceva. Tot ne antrenăm, facem faze fize în pregătire și la meci le batem de dragul de a le bate, nu producem nimic periculos. Dacă ar avea adversarul câte faze fixe avem noi, ar fi deranj mare prin careu. Sunt supărat pentru niște detalii mici, care fac diferența și te fac să câștigi meciul. Oricum, cred că am făcut schimbări bune și am schimbat bine sistemul. După pauză, am jucat altfel decât în prima repriză, mult mai bine“, a menționat Hagi.
 
Nu e ușor să joci atacant
 
„Marinarii“ au primit gol în urma unei erori mari. „E o greșeală, a lui Grameni, se poate întâmpla, dar trebuia să se informeze mult mai repede, e mijlocaș. Dar probabil a venit de la lot și pe druma mers mai ușor, mai lent. Echipa a arătat că vrea să câștige, a împins cât am putut de mult, chiar dacă am luat un gol dintr-o greșeală copilărească. La fotbal orice e posibil, se întâmplă, și culmea asta le-am zis și înainte de meci. Am încercat să-i încurajez după gol, pentru că noi am revenit de multe ori când am fost conduși, și în sezonul trecut, și în cupele europene. În jumătatea adversă, trebuie să ai jucători care să o vadă mai ușor, să fie mai limpezi, mai liniștiți. Decizia trebuie să fie mult mai bună. Muncim în continuare și sper să remediem.  Atacantul e inspirat uneori, altă dată nu. Nu e ușor să joci atacant. Jocul te prinde de multe ori cu spatele la poartă. Din punctul meu de vedere, e cel mai greu post. Dacă nu știi să te miști, vei fi prins mereu cu spatele la poartă și nu o vezi. Iar așa e greu ca atacant să ai randament“, a punctat managerul tehnic al Farului.
 
„Voiam să o dăm printre picioare“
 
Gheorghe Hagi a subliniat și alte aspecte care nu au mers bine în jocul cu Universitatea Cluj. „În margine, trebuiau să fie mult mai bine penetrările și superioritățile numerice. Am dus-o acolo, dar apoi voiam să o dăm printre picioare. Eu așa am văzut. Fundașul stânga sau fundașul nu știu care voiau să o dea printre picioare la atacant. În jumătatea mea! Sunt niște lucruri care... Sunt necăjit, sunt supărat, dar nu am ce face. Voi vorbi cu ei, le voi zice, pentru că am devenit puțin superficiali“, a menționat Hagi. 
 
Lovitura de start simbolică a meciului a fost dată de Bănică Oprea, fostul mare atacant al Farului și fost antrenor al echipei de pe litoral. Bănică Oprea a jucat pentru Farul în perioada 1989 - 1998, având în palmares 53 de goluri marcate în 241 de partide disputate în alb și albastru în primul eșalon.
 
PRECIZĂRI

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța a remizat pe teren propriu cu Universitatea Cluj
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii