Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Hagi - „Am primit o lecție și sper ca jucătorii să înțeleagă că lucrurile nu pot merge în direcția aceasta“ (GALERIE FOTO)

ro

13 Feb, 2024 17:00 1220 Marime text
  • FC Voluntari - Farul 4-2, din 25 noiembrie 2023, fusese ultima înfrângere suferită de echipa de pe litoral în campionat, înainte de eșecul cu Dinamo.
Ultima clasată în Superligă, Dinamo București, a oprit la șapte numărul meciurilor consecutive fără înfrângere ale campioana României, Farul Constanța, după ce „câinii roșii“ au câștigat cu 2-0 la Ovidiu, în etapa a 25-a.
 
FC Voluntari - Farul 4-2, din 25 noiembrie 2023, a fost ultima înfrângere suferită de echipa de pe litoral în campionat. Au urmat patru victorii şi trei egaluri, până la disputa cu Dinamo, care i-a arătat lui Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, că elevii săi nu au încă o mentalitate de campioni. „E ușor să vorbești când momentele sunt frumoase, dar seara asta e puțin dură cu noi. Trebuie să reflectăm cu toții asupra a ce s-a întâmplat. Am atras atenția că meciul va fi greu, spunând lucrurile realist, cu judecată. La conferința de presă, am spus că noi cu Dinamo niciodată nu putem fi favoriți, la Constanța neexistând o mentalitate de campioni. Eu am zis și probabil majoritatea râdeau. Și-au pus și întrebare: «Ce a zis Hagi?». V-am zis o realitate, un adevăr mare, că, deocamdată, Constanța, Farul nu au această ,memtalitate, doar dacă, de acum înainte, câștigă vreo 20 și ceva de campionate. Jucam cu un club care știe să susțină meciurile grele, decisive. În seara asta, am primit o lecție și sper ca jucătorii să înțeleagă că lucrurile nu pot merge în direcția aceasta“, a menționat Hagi.
 
„Trebuie evaluat foarte bine, pentru viitorul Farului“
 
Acesta a avut un singur remarcat, dintre elevii săi, în partida cu Dinamo. „Un singur jucător mi-a plăcut, Larie, și Buzu poate, a încercat și el. În rest, e greu să înțeleg pasele, ce jucam, ce voiam să facem, atitudinea, determinarea. Spunându-le trei - patru zile la rând, vorbind după antrenamente, mai cu supărare, să le atrag atenția, să-i trezesc. E greu, La pauză, le-am spus pe un ton normal ce trebuie să facem, ca să putem schimba ceva. Din păcate, s-a terminat așa, ne pare rău, însă mergem înainte. Așa e și în viață, câteodată nu dai randament, suntem oameni. Dar trebuie evaluat foarte bine, pentru viitorul Farului, tot ce am făcut noi în seara asta“, a mai spus Gheorghe Hagi. 
 
„E greu dacă nu ai viteză“
 
Printre absenții Farului în confruntarea cu Dinamo s-a numărat și atacantul Louis Munteanu (suspendat). „Nu vorbesc de cei care au lipsit, așa puteam spune că a contat și lipsa lui Alibec. Cine a jucat în atac? Rivaldinho, Budescu și Deaconu. Scuzați-mă. Nu e chiar așa! Cine a jucat la mijloc? Ce fundași laterali am avut? Au arătat că sunt cei mai buni din România. Dar e greu dacă nu ai viteză, de gândire și de mișcare. Dinamo a fost agresivă, cu toate că, în prima repriză, a fost doar acea lovitură. În rest, nu ne-au surprins cu nimic, doar cu niște pase, pe construcție. Atacanții noștri trebuiau să facă presiunea ca lumea, susținuți foarte bine de mijlocași și de apărători. Așa cum s-a făcut la alte meciuri“, a punctat managerul tehnic al Farului.
 
„Contact, nu te poți feri de contact, niciodată!“
 
Au luat fotbaliștii Farului prea ușor meciul cu Dinamo?, a mai fost întrebat Hagi la conferința de presă de după meciul cu ultima clasată. „Nu vreau să pun problema așa, pot să spun că, în seara asta, am arătat că suntem departe de a avea o mentalitate de campioni. Așa am văzut-o eu cel puțin sau în ultimele patru - cinci zile. Vrei, dar dacă nu ești pregătit? Le-am explicat, dar din păcate… Și le-am mai spus că echipa câștigă meciurile și trofeele, iar jucătorul face diferența. Pentru aceasta, toată echipa trebuie să joace într-o direcție, atât ofensivă, cât și defensivă, adică tactică multă. Dacă nu respecți anumite lucruri, e foarte greu. Vine haosul, dacă o ia fiecare personal! Fotbalul românesc are nevoie de acest aspect. 88 de minute joci fără minge. Cum se mișcă acel jucător în teren, cât de iute și de tehnic e. Când te aperi, trebuie să te lupți, să ai atitudine și determinare. Contact, nu te poți feri de contact, niciodată! Ăla-i jucătorul meu. Eu așa am fost. Jucătorii mei s-au simțit prost în teren în seara asta. Sper s-o uite și s-o ia de la capăt. Cu care? Bineînțele că vom reflecta, cu staff-ul. Trebuie să găsim soluții, pentru că nici nu avem timp să plângem prea mult“, a răspuns Gheorghe Hagi.  
 
„Se pare că nu m-au auzit“
 
Acesta a precizat că Farul a ratat în partida cu Dinamo a treia șansă mare în acest sezon. „Dacă vă las să intrați la antrenament, să vedeți ce se întâmplă…Ce le zic… Să mă filmeze când le zic, de ce le spun, cum le spun, dar ei… Eu zic, eu aud, câteodată, iar lucrurile merg înainte. Dar vom vedea, vom încerca să facem cât putem lucrurile. Avem și noi posibilitățile noastre, limitele noastre. În ultima perioadă, vi le tot amintesc. Pentru că anul trecut s-a întâmplat ceva mare, așteptat de 100 de ani. Iar să-i țin cu picioarele pe pământ… Vom vedea, e treabă multă de făcut. Cu toții am pierdut, suntem împreună și sperăm s-o dregem. E al treilea moment pe care l-am greșit în acest an. Sheriff, Helsinki și acum Dinamo. Trebuia să arătăm și asta le-am spus toată săptămâna. Așa am pregătit meciul, așa am vorbit, dar se pare că nu m-au auzit. N-am țipat prea tare. Am vorbit mai lent, mai domol, mai moale. Dar merg înainte, ce să fac? Învăț și eu din toate acestea. Tot ce mi se întâmplă e pentru a mă face mai bun. Niciodată nu le știi pe toate. Nu suntem perfecți și sper să găsim soluții viabile, eu, staff-ul și conducerea. Să schimbăm lucrurile, pentru că ne luptăm la play-off. S-a strâns totul și a fost o șansă mare, jucam acasă, am avut suporterii cu noi, publicul și trebuia să câștigăm“, a arătat Hagi.
    
Cu ultimele două clasate nu au câștigat. Jucând acasă!
 
Aflată pe locul cinci în clasament, cu 37 de puncte, Farul joacă în etapa viitoare în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (locul 7, cu 33 de puncte), echipă aflată și ea în luptă pentru play-off și care vine după trei înfrângeri la rând. Meciul e programat luni, 19 februarie 2024, de la ora 17.30.
 
„Toate meciurile sunt foarte grele, după cum arată acest campionat. Noi cu ultimele două clasate, Dinamo și Botoșani, nu am câștigat. Jucând acasă! Vom vedea. Când te uiți, sunt niște lucruri. Trebuie să revenim cu picioarele pe pământ, să ne montăm iarăși. Totul în fotbal, și binele, și răul, durează o seară. Trebuie să avem puterea să o luăm de la capăt, pentru că nu avem ce face. Dacă noi ne plângem, atunci Dinamo ce ar trebui să facă? Acesta e sportul, trebuie să ai putere în momentele grele. Și noi am câștigat în deplasare, dar probabil că erau puțin pe sus, prin cer, câ am bătut în trei meciuri în deplasare“, a declarat Hagi.
 
Clasament: 1. FCSB - 54p, 2. Rapid - 45p, 3. CFR Cluj - 42p, 4. Universitatea Craiova - 38p, 5. Farul Constanța - 37p, 6. FC Hermannstadt - 34p, 7. Sepsi Sf. Gheorghe - 33p, 8. U Cluj - 33p, 9. Petrolul Ploiești - 32p, 10. Oțelul Galați - 31p, 11. UTA - 31p,  12. FCU 1948 Craiova - 30p, 13. FC Voluntari - 27p, 14. Poli Iași - 27p, 15. FC Botoșani - 19p, 16. Dinamo București - 19p.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
LIVE TEXT
Surpriză mare! Campioana Farul Constanța, învinsă la Ovidiu de ultima clasată, Dinamo! (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii