Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța, egal în deplasare cu Universitatea Craiova. „Marinarii“ au jucat o repriză în inferioritate numerică!

ro

13 May, 2023 23:48 2171 Marime text


Farul Constanța, echipa care conduce în clasamentul Superligii, a susținut în această seară meciul din etapa a opta a turneului play-off, în deplasare cu Universitatea Craiova.

Partida s-a încheiat la egalitate, 1-1, după ce „marinarii“ (care au avut șase absențe la această partidă) au condus cu 1-0 până pe final, în condițiile în care au jucat în inferioritate numerică din prelungirile primei reprize, după ce Denis Alibec a primit roșu direct.

Pentru Farul a marcat Mateus (24), iar gazdele au egalat prin Andrei Ivan (82 – din penalty).

Căpitan al Farului, în lipsa lui Larie, Alibec a ratat un penalty la 0-0, în minutul 11 (tot el obținând lovitura de la 11 m), apoi a pasat la golul lui Mateus (după ce a făcut faza), dar a și fost eliminat apoi.   

În repriza a doua, având un om în plus, Universitatea a dominat, a avut și ocazii, dar s-a lovit de un portar, Marian Aioani, în zi de grație, care a fost învins doar de la punctul cu var.  

Farul (manager tehnic, Gheorghe Hagi) a jucat cu: Aioani - Kiki, Boli, Artean, Borza (73 Bîrzu) - Doukoure, Nedelcu (83 Casap), Grameni (83 Baravykas) – Mateus (46 E. Sali), Alibec, L. Munteanu (65 Sîrbu).

Universitatea Craiova (antrenor, Eugen Neagoe): I. Popescu - Vlădoiu (46 Crețu), Zajkov, B. Mitrea (46 Căpățână), Badelj (65 Roguljoc) - Mateiu (68 Koljic), Screciu - Cîmpanu (46 Baiaram), Isfan, Ivan - Markovic. 

Spre marele vis! Ne întoarcem cu un punct din Bănie, este mesajul de pe pagina de Facebook a Farului.

Farul a obținut un punct important în cursa pentru titlu, 1-1 în deplasare cu Universitatea Craiova. O partidă pe care Farul a abordat-o fără șase jucători, Larie, Băluță, M. Popescu, Mazilu, Gustavo și Morar, dar pe care a controlat-o în primele 45 de minute. Alibec a irosit o lovitură de la 11m în min.11, dar tot el a creat în min.24 faza din care Mateus a deblocat tabela. Din păcate, cartonașul roșu primit de golgheterul echipei noastre în prelungirile primei reprize a rupt echilibrul numeric, iar gazdele au devenit tot mai periculoase. Aioani a reușit un meci excelent, dar nu a mai putut face nimic la penalty-ul executat în min.82 de Ivan, care a stabilit și scorul final, 1-1, se arată pe site-ul oficial al clubului constănțean.


După Rapid – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 0-0 și Universitatea Craiova – Farul 1-1, ultimul meci al rundei, FCSB – CFR Cluj, se joacă duminică, 14 mai.   

Înaintea acestei partide, clasamentul arată astfel: 1. Farul – 47p, 2. FCSB – 43p, 3. CFR Cluj – 39p, 4. Universitatea – 37p, 5. Rapid – 35p, 6. Sepsi OSK – 26p.  

În etapa viitoare, a noua, penultima a campionatului, Farul joacă pe teren propriu cu FCSB, duminică, 21 mai, de la ora 21.00.   

Sursa foto: Facebook (Farul Constanța)

Citește și:

 
Farul Constanța
Ce a spus Denis Alibec, după ce a fost eliminat la Craiova. Va lipsi în meciurile cu FCSB și CFR Cluj
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii