Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Dacă nu ar fi făcut fotbal, lui Alexi Pitu i-ar fi plăcut în Formula 1. „Cred că aș fi fost un pilot bun“

ro

27 Oct, 2022 00:00 2317 Marime text

 
  • Până acum în acest sezon al Superligii, Alexi Pitu are două goluri și cinci pase decisive.
  • Tânărul fotbalist a subliniat că, în lotul „marinarilor“, atmosfera e foarte bună.
  • Mijlocașul de 20 de ani așteaptă cu încredere și turneul final al Campionatului European de tineret. 
 
Prezența Farului Constanța în fruntea clasamentului Superligii, cu cinci puncte avans față de a doua din ierarhie, este legată și de evoluțiile deosebite ale tânărului mijlocaș Alexi Pitu (20 de ani), care, până acum în acest campionat, are două goluri (primele ale sale în primul eșalon) și cinci pase decisive.
 
„Marinarii“ sunt campioni de toamnă, iar în etapa a 14-a, penultima din turul sezonului regular, au învins pe teren propriu U Cluj cu 2-0, primul gol fiind marcat de Alexi Pitu, care a și fost inclus în echipa ideală a rundei. „Ediţia curentă, în care are două goluri şi cinci pase decisive, este cea a confirmării pentru tânărul şi talentatul jucător produs de Academia Hagi“, s-a arătat pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal, care, la finele fiecărei etape, prezintă cel mai bun „11“.
 
Mereu e loc de mai bine
 
„Scopul nostru e să fim cei mai buni. Ne-am pregătit încă din cantonament, am avut rezultate bune și mă bucur că am terminat turul pe locul întâi. De la începutul campionatului ne-am gândit să fim pe un loc de play-off, iar faptul că suntem în fruntea ierarhiei ne face și mai fericiți. Să te menții acolo e mai greu decât să urci. Am avut un parcurs bun, dar se putea chiar și mai bine. Mereu e loc de mai bine. Am avut acea înfrângere la Craiova, dar sper ca în retur să nu pierdem niciun meci. Îmi propun mereu să ajut întâi echipa, iar apoi vin reușitele personale. Sper să continuu pe aceeași linie. La jucătorii tineri, cel mai important e să vadă că sunt susținuți. Trebuie să aibă încredere, ca să poată da ce au mai bun“, a declarat Alexi Pitu, pentru Farul TV.
 
„Nu trebuie să ne culcăm pe o ureche“
 
Tânărul fotbalist a subliniat că, în lotul „marinarilor“, atmosfera e foarte bună. „Avem o echipă frumoasă, ne înțelegem excelent și mergem cu mare încredere și în retur. Trebuie să rămânem concentrați, mai sunt multe partide și se pot întâmpla multe. Chiar dacă am acumulat multe puncte în tur, nu trebuie să ne culcăm pe o ureche și trebuie să realizăm în continuare victorii. Fanii ne-au susținut deosebit și acasă, și în deplasare și sper să vină și în continuare în număr cât mai mare. Concurența în lot e foarte mare, și cei mai în vârstă, și cei care vin din academie sunt foarte buni, iar acest lucru e benefic. Echipa continuă promovările de tineri jucători în primul eșalon. Conceptul se învață din academie și se aplică și la echipa mare“, a mai spus Alexi Pitu, potrivit sursei citate.
 
Moștenire de familie
 
Mijlocașul ofensiv a povestit cum au fost începuturile sale în sportul-rege. „Tata m-a dus la fortbal, la șapte ani, la Iaki, la primele antrenamente și a fost foarte frumos. Era ceva nou pentru mine atunci, eram mic, dar mă bucur că am continuat. Primul meu antrenor a fost Constantin Fălină. La mine în familie fotbalul e pe primul loc. Și unchii mei, și tata au jucat, iar eu sper să-i întrec pe toți. Anii petrecuți în Academia Hagi au fost foarte frumoși. Am învățat primii pași în fotbal, cam tot ce știu în acest sport acolo am deprins. Campionatele pe care le-am câștigat la juniori au fost speciale. Aproape în fiecare an am fost campioni și sperăm să continuăm și la echipa mare“, a mai spus Alexi Pitu.
 
Messi și Real Madrid
 
Jucătorul preferat al faristului este Lionel Messi, iar echipa favorită - Real Madrid. Alexi savurează pastele, iar în timpul liber se relaxează, nu se mai gândește la fotbal o perioadă, stă mai liniștit. „Mă joc FIFA pe calculator și îmi place foartre mult“, a arătat jucătorul. Alt sport pe care l-ar fi practicat dacă nu făcea fotbal? „Mi-ar fi plăcut Formula 1. Îmi place viteza, cred că aș fi fost un pilot bun“, a menționat Alexi. 
 
„Vrem să facem o figură frumoasă“
 
Fotbalistul de la Farul așteaptă cu încredere și turneul final al Campionatului European de tineret. „Așteptările sunt mari, avem o echipă valoroasă și vrem să facem o figură frumoasă. Sperăm să avem un joc cât mai bun și să depășim performanța echipei din 2019. Avem ca adversari Spania, Croația, Ucraina. Este o grupă dificilă, dar ne măsutăm forțele cu cei mai buni și sperăm să fie bine“, a punctat Alexi Pitu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: 1 - Farul Constanța, 2 - captură Farul TV
 
Citește și:
 
Farul Constanța, singurul club din România în topul european al echipelor cu cei mai mulți jucători promovați la seniori

Farul Constanța
Denis Alibec, inclus în echipa etapei. În Giulești, a înscris pentru prima dată în carieră în poarta Rapidului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii