Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța continuă recitalul în Superligă. Victorie și cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Tânărul de 17 ani Adrian Mazilu, un nou gol

ro

28 Feb, 2023 23:07 1682 Marime text
 
Seria excelentă în Superligă a Farului Constanța, echipa de pe prima poziție în clasament, continuă.

În această seară, „marinarii“ au trecut și de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, impunându-se cu 2-0 în meciul de pe teren propriu, contând pentru etapa a 28-a.

Au marcat: Băluță (22) și Mazilu (45+4).
 

Farul și-a continuat parcursul formidabil din acest sezon și a învins și Sepsi, 2-0, în etapa a 28-a. Farul a pus presiune încă din start, a împins echipa oaspete în prima jumătate, iar Băluță a deschis firesc scorul în min.22, cu o reluare frumoasă din careu. Până la pauză a fost o singură echipă pe teren, iar Mazilu a dublat avantajul în al patrulea minut de prelungire al primei reprize: tânărul atacant a preluat o minge în partea dreaptă, a avansat până la 17m și l-a învins pe Began cu o execuție splendidă la colțul lung.

Farul putea să înscrie de cel puțin încă trei ori în partea secundă, dar tabela nu s-a mai modificat până la final. A fost totodată a 18-a victorie stagională, cele mai multe pentru o echipă din Superligă în acest campionat, se arată pe site-ul oficial al Farului.

 
Au evoluat:

Farul (manager tehnic, Gheorghe Hagi): Aioani - Boli (46 Nedelcu), Larie, M.Popescu, Kiki (68 Sîrbu) - Artean, Băluță, Grameni - Alibec (79 Mateus), L. Munteanu (68 Morar), Mazilu (51 Borza). Rezerve: Buzbuchi - Doukoure, Casap, Sali.

Sepsi (antrenor, Cristiano Bergodi): Began - Ciobotariu, Bălașa, Ninaj, Ispas (75 Dumitrescu) - Păun, Papa (46 Aganovic) - I. Gheorghe (46 C. Matei), Achahbar (46 Safranko, 79 Da Silva), Ștefănescu - Rondon. Rezerve: Niczuly - Dobozi, C. Grigore, Kocsis.

Startul simbolic al meciului a fost dat de fostul fotbalist farist Marius Axinciuc, în prezent antrenor, alături de Sorin Rădoi, la Farul II (Liga a 3-a). 

Cu două etape înaintea încheierii sezonului regular, echipa de pe litoral conduce în ierarhie cu 61 de puncte, cu cinci mai mult decât a doua clasată, campioana în exercițiu, CFR Cluj, care nu a jucat încă în etapă, urmând a întâlni pe teren propriu joi, 2 martie, de la ora 17.00, UTA.

„Marinarii“ au 18 victorii, șapte egaluri și trei înfrângeri în 28 de partide, golaveraj 52-25, iar în etapa următoare vor juca în deplasare cu Universitatea Cluj, vineri, 3 martie, de la ora 20.00.   

Sursa foto: Farul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii