Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:20 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța continuă bătălia pentru play-off Hagi - „Trebuie să ne trezim, să strângem rândurile, să jucăm mult mai bine“

ro

03 Nov, 2023 17:00 1921 Marime text

 
  • Fără niciun punct câștigat în primele două meciuri din grupa D a Cupei României, Farul a fost eliminată din competiție, cu o etapă înaintea încheierii grupei.  
 
Cu o echipă din care au făcut parte mulți jucători tineri, Farul Constanța, campioana României, a pierdut cu 0-1 meciul de pe terenul divizionarei secunde Gloriei Buzău, din etapa a doua a grupei D a Cupei României.
 
Eșecul, al doilea din două meciuri pentru „marinari“, a fost sinonim cu eliminarea acestora din Cupă, cu o etapă înaintea încheierii partidelor din grupă. „Am venit cu o echipă tânără, avem mulți jucători cu probleme de sănătate, nouă. În condițiile în care jucam luni, joi și duminică, am lăsat mai mulți acasă, care au dus greul până acum. Le-am oferit o oportunitate tuturor celorlalți, celor tineri, care vin din urmă, sunt la loturile naționale. Trebuie să arate că se pot lupta cu o echipă bună din Liga a 2-a. La noi, casa, clubul, așa sunt. Trebuie să le dăm șanse copiilor. Din păcate, am făcut puțin, din punctul meu de vedere, puțină personalitate, nu am creat superioritate numerică, pentru a face diferența. Joci, pasezi, faci, dar, până la urmă, ai duel și trebuie să fii mai iute și mai inteligent ca adversarul. Pentru copii a fost însă o experiență, din care cred că fiecare a învățat. Unii mi-au plăcut, alții mai puțin. Le vom da în continuare încredere. Când sunt tineri, riști un rezultat cu ei ori nu-ți poate ieși. Au întâlnit un adversar dur, la el acasă, iar eu zic că au câștigat ceva din acest meci. Însă nu sunt mulțumit, pentru că mă așteptam mult mai mult de la jucătorii experimentați, voiam momente de calitate, să aducă ceva. În campionatul de juniori, tinerii noștri joacă mult, acolo merg bine, sunt la loturile naționale, pe de o parte probabil sunt mulțumiți, eu nu. În continuare, vom merge pe identitatea noastră“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului. 
 
„Mă bucur pentru el“
 
Echipa de pe litoral a fost învinsă la Buzău prin golul din minutul 86 al lui Valentin Dumitrache (20 de ani), fotbalist împrumutat la Gloria chiar de Farul! „Bravo lui, l-am felicitat, nici măcar nu trebuia să facă acel gest (n.r. s-a bucurat reținut la gol), el joacă să marcheze, pentru el, trebuie să arate cât de bun e. Fiecare jucător face pentru el lucrurile, iar el a făcut-o foarte bine. Ajută Buzăul, bravo lui, oricum e de la Buzău. Mă bucur pentru el“, a menționat Hagi.
 
A luat galben
 
În timpul partidei, managerul tehnic al campioanei a primit un cartonaș galben. „Arbitrul mi-a zis că trebuie să-mi dea cartonaș. Nu e nicio problemă, până la urmă, toți putem greși. N-are rost să vorbim de alte lucruri. Publicul s-a bucurat de meci, le mulțumesc spectatorilor că vin la fotbal. Trebuie să le arătăm, să facem și să scoatem mai mult, că nu avea nimeni nimic de pierdut“, a spus Gică Hagi.

Urmează meciul cu FC Botoșani
 
Ieșită din Cupă, Farul se concentrează pe campionat, în care, cu o etapă înaintea încheierii turului sezonului regular, se află pe locul 7, primul sub linia play-off-ului, cu 20 de puncte, dar la egalitate de puncte cu ocupantele locurilor 6 și 5. În etapa a 15-a, „marinarii“ întâlnesc pe teren propriu FC Botoșani, ultima clasată, meciul fiind programat duminică, 5 noiembrie 2023, de la ora 17.30. În 14 meciuri, echipa de pe litoral a înregistrat șase victorii, două egaluri și șase înfrângeri, golaveraj 20-22, venind după trei meciuri în care nu a mai câștigat (două egaluri acasă și un eșec în deplasare, cu CFR Cluj). De cealaltă parte, FC Botoșani încă nu a cunoscut gustul victoriei până acum în acest campionat, având două șase puncte, după șase egaluri și opt înfrângeri în 14 meciuri, golaveraj 13-29.
 
„Nu putem vorbi de o criză“
 
„Vom vedea ce vom putea recupera dintre accidentați pentru FC Botoșani. E un meci important acasă, pe care trebuie să-l câștigăm, după ce în precedentele două dispute de la Ovidiu nu am obținut victoria. Nu cred că e o criză la Farul, acum nu putem vorbi de acest lucru. Suntem acolo, dar trebuie să ne trezim, să strângem rândurile, să jucăm mult mai bine, să fim mult mai penetranți. În jumătatea adversă, trebuie să combinăm mai bine și să atacăm poarta. Dacă nu ataci, nu marchezi și nu-ți place să marchezi sau nu poți, atunci fotbalul e greu“, a arătat Hagi.
 
Cât costă biletele
 
Biletele de intrare la meciul Farul - FC Botoșani se pot achiziționa online, de pe site-ul bilete.ro, dar și din rețeaua de magazine bilete.ro: Germanos, Vodafone, Inmedio&Relay și Poșta Română. Prețul biletelor este următorul: 100 de lei - la tribuna 1, 80 de lei - la tribuna 2 și 40 de lei - la peluze. Accesul fanilor în stadion va fi permis de la ora 16.00. Copiii sub 7 ani au intrarea gratuită însoțiți de un părinte care și-a achiziționat un bilet de intrare la acest meci. Dacă parintele este însoțit de doi copii, acesta trebuie să mai achiziționeze un bilet.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța, învinsă de Gloria Buzău, din Liga a 2-a, în Cupa României! „Marinarii“, eliminați din competiție
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii