Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Ciprian Marica - „Este o soluție care ne obligă la o pregătire și o schimbare de strategie pentru anul viitor“

ro

14 May, 2020 21:34 3470 Marime text
Sezonul 2019/2020 al Ligii a 2-a va continua, pentru cinci meciuri, doar pentru primele șase clasate din acest moment (UTA, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid), care vor participa la un turneu play-off (cu înjumătățirea punctelor acumulate până acum). La final, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, iar formația de pe locul trei va disputa baraj de promovare.

Pentru celelalte echipe (Metaloglobus București, Gloria Buzău, FC Farul Constanța, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ASU Politehnica Timișoara, Dunărea Călărași, Ripensia Timișoara, U Cluj, CSM Reșița, Concordia Chiajna, Csikszereda Miercurea Ciuc și Pandurii Târgu Jiu) campionatul s-a încheiat, formațiile urmând a intra în vacanță. Nu va mai retrograda nimeni în acest sezon.  

Vizavi de hotărârile care s-au luat și care vor fi validate într-o ședință de Comitet Executiv al Federației Române de Fotbal, Ciprian Marica, finanțator al FC Farul, a postat pe Facebook:
 

Presupun că sunteți la curent cu noutățile. Pentru reluarea Ligii 2 au fost 3 propuneri. Teoretice, pentru că una era imposibil de pus în practică datorită contextului generat de pandemie, o alta imposibil de susținut financiar și una «câștigătoare». Pun ghilimele pentru că acest compromis generează nedreptăți. Spre exemplu Metaloglobus care este pe locul 7 după înjumătățirea punctelor ar fi fost la egalitate de puncte cu Rapid, iar Farul ar fi fost la 3 puncte de locul 2.

Întrebarea este, de ce doar 6? Când șanse reale le aveau și următoarele 2 echipe? Se decide promovarea în 5 jocuri? Una peste alta, este o soluție care ne obligă la o pregătire și o schimbare de strategie pentru anul viitor.

Este un an compromis pentru toți sportivii de performanță, le este afectat dreptul la muncă. Sunt momente dificile, sper ca Ianis să găsească formula potrivită să îi ajute să recupereze această pauză.


Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii