Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:50 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Ce l-a nemulțumit pe Gheorghe Hagi. „Nu poți trece peste această fază atât de ușor! E inadmisibil!“ (GALERIE FOTO)

ro

01 Oct, 2023 17:00 1408 Marime text
 

 
  • După victoria cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Farul Constanța a ajuns la 15 puncte în zece meciuri, având și o partidă în minus.
 
Farul Constanța, campioana României, a bifat al doilea succes consecutiv în campionat, 2-1 la Ovidiu cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, iar Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei de pe litoral a subliniat că „marinarii“ merită victoria, nu încape loc de discuție, cele trei puncte venind și pe un fond de prospețime fizică superioară a elevilor săi.
 
„Era foarte important să câștigăm, să fim concreți, pragmatici. Am avut inițiativa și controlul jocului. A fost un meci bun din toate punctele de vedere, cu toate că, în două - trei momente, pe faza defensivă, am comis greșeli, n-am fost cum trebuia. Victoria e meritată, cred că nu există nicio discuție. Putea fi chiar 3-1 sau 4-1. După Craiova, cred că e cel mai bun joc al nostru, am dominat de la început până la sfârșit, am deținut inițiativa, am construit, a circulat mingea, am pasat bine, am recuperat. Păcat de acel gol din prima repriză, care m-a supărat. Nimeni nu s-a uitat că e ultimul minut, iar conectarea jucătorilor trebuia să crească, nu să stăm și să luăm gol în ultima secundă. Iar aceasta pe un fond bun al echipei, care chiar a jucat bine în prima repriză. Și intri la pauză cu scor egal, când trebuia să fie 2-0 sau 3-0 pentru noi. Însă e o victorie și atât, ne dă încredere și mergem pe acest drum, ca să obținem noi succese. De aceea am jucat în Cupă cu alții, trebuie să-i am proaspeți pe ceilalți, care au jucat și în cupele europene. Cred că de aceea am fost mai buni ca Sepsi, jucătorii mei au fost mai proaspeți fizic“, a menționat Gheorghe Hagi.  
    
„Înseamnă că învăț fotbal la 58 de ani“
 
Acesta s-a referit însă și la o fază de arbitraj, când nu s-a acordat penalty la Rivaldinho. „Dacă la Rivaldinho nu e penalty, înseamnă că învăț fotbal la 58 de ani. Că el l-a provocat, asta e calitatea unui atacant. Ce vină are atacantul că fundașul îl ia în brațe? Iar arbitrul, în fața lui, și nu dă nimic. Nu poți trece peste această fază atât de ușor!  E inadmisibil! În plus, am înțeles că nu a fost nicio reluare dată la televizor. De ce? E prea puțin sau poate nu era nimic important! Hai să ne uităm la fază, să o vedem. Dacă ăla nu e penalty... Era în direcția mea și s-a văzut foarte clar. Fundașul îl prindă, stă, el se întoarce, iar apărătorul nu-l lasă. Păi și cum, nu e penalty? Iar apoi era să-mi dea mie cartonaș, că de ce mai zic? Păi dacă văd, n-am voie să zic: «Domne, cred că e penalty!»?“, a punctat Gheorghe Hagi. 
 
„Apoi, nu revii și dai cartonaș galben?“
 
Totodată, acesta s-a arătat nemulțumit și de alte decizii de arbitraj. „Cartonașe galbene date din prima repriză, dar faulturile la Budescu nimic! A lăsat jocul să meargă, dar apoi nu revii și dai cartonaș galben, în minutul 88? Dar nu, doar pentru noi. La ai noștri le-a dat. Dar, chiar și așa, echipa a câștigat, în urma unui joc foarte bun. Sunt mulțumit. E mult de muncă, dar, ușor-ușor, trebuie să revenim, să fim cei de anul trecut, să facem ambele faze, să muncim, să luptăm și să jucăm și fotbal, că asta ne place“, a punctat Hagi.
 
„Pentru mine sunt importante fiecare meci și victoria“
 
Farul a ajuns la 15 puncte în zece meciuri și, după partidă, au urcat pe loc de play-off, cinci, având și un meci în minus. „Nici nu știu pe ce loc am urcat, pentru mine sunt importante fiecare meci și victoria. Trei puncte aduc bucurie,  fericire, respect și încredere. Asta le-am spus băieților, să ne luptăm pentru acest lucru. În ultimele două mecuri, așa am făcut, efortul a fost enorm, contra unor adversari buni, unul de tradiție, cu o istorie grea, la el acasă, iar celălalt ne-a bătut în Supercupă, a mers bine, e omogen, cu calitate, dar acum am fost peste ei total“, a menționat Hagi, la conferința de presă de după meciul cu Sepsi OSK.
 
„E meseria mea să găsesc soluții“
 
Managerul tehnic al Farului a subliniat că lotul este este destul de numeros și că nu s-a plâns niciodată că efectivul de jucători că ar fi subțire. „De obicei, nu mă plâng de cine lipsește. Nu v-ați obișnuit cu mine? Anul trecut, m-am plâns că mi-a lipsit unul sau altul? De ce suntem antrenori? E meseria mea să găsesc soluții. E normal să mai lipsească cineva, jucătorii se mai accidentează. Astăzi îi ai, mâine nu-i ai. Trebuie să ai alternativă, să intre altul și să o facă bine. De aceea sunt peste 20 în lot. Nici anul trecut, când am jucat finala, nu m-am plâns că lipsește Alibec“, a spus Hagi.
 

Lovitura simbolică de start a meciului cu Sepsi OSK a fost dată de fostul fotbalist farist Stelian Carabaș, în prezent președintele FC Farul Constanța Old-Boys. La momentul special de pe gazon, Stelian Carabaș a purtat un tricou al Farului cu numele său, cu numărul 7 și cu mesajul „Farul Forever“. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Sursa foto: Farul Constanța     
   
Citește și:
 
Superliga 2023/2024
Farul Constanța a învins Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Ionuț Larie și Constantin Budescu, marcatorii „marinarilor“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii