Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Buchet de flori în culorile drapelului României pentru atacantul Laura Rus (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

09 Dec, 2023 16:31 1166 Marime text
  • Laura Rus este în top 3 all-time al celor mai bune marcatoare din istoria echipei naționale a României.


Fotbalista Laura Rus, de la Farul Constanța, a disputat ultimul ei meci la echipa națională a României, contra Croației, iar, la revenirea la Constanța, a avut parte de o surpriză din partea colegelor și a staff-ului tehnic.

Atacantul formației de pe litoral a fost titular și a purtat banderola de căpitan în confruntarea din Liga Națiunilor pierdută de tricolore cu 0-1, iar, ulterior, înaintea antrenamentului de la Constanța, a primit un buchet de flori în culorile drapelului României, cel care i l-a înmânat fiind Dorel Zaharia (director coordonator). „Felicitări, Lala, pentru întreaga carieră la echipa națională!“, este mesajul Farului.


„Trăiesc clipe extraordinare alături de oameni care îmi arată că tot ce am dat fotbalului nu a fost o secundă în zadar. Oameni care au râs, au plâns, au fost alături de mine constant. Oameni pentru care cariera mea nu reprezintă doar un nume pe o foaie de joc, ci o amprentă a ceea ce am vrut să fiu și să transmit. Am avut parte de un antrenament de neuitat! Colegii și colegele mele din cadrul echipei Farul Constanța m-au așteptat cu flori și mi-au oferit o sesiune de antrenament inedită! Mulțumesc, Farul Constanța! Continuăm să creștem împreună!“, a fost impresionată de moment Laura Rus.


În cei 19 ani în care a evoluat pentru prima reprezentativă, Laura Rus a strâns 140 de selecții pentru naționala feminină, fiind in top 3 all-time al celor mai bune marcatoare din istoria echipei României. Sportiva și-a anunțat retragerea de la lotul național printr-o scrisoare deschisă adresată suporterilor naționalei feminine.

„În momentul în care am îmbrăcat pentru prima data tricoul echipei naționale, în urmă cu 19 ani, am simțit cea mai mare mândrie, dar și responsabilitate deopotrivă. Nu a existat o zi sub tricolor în care să nu dau totul pentru țara mea, chiar și în momentele cele mai grele.


Tocmai de aceea, îmi este foarte greu să renunț. Însă, vin anumite momente în viață în care, deși sufletul nu te lasă, trebuie să iei și decizii grele. Astfel, prin intermediul acestei scrisori deschise, doresc să îmi anunț retragerea de la echipa națională a României. Partida cu naționala Croației va fi ultima în care voi îmbrăca tricoul echipei naționale. Cu aceeași onoare și responsabilitate ca prima dată!


Mi-aș dori să am alături de mine și suporterii naționalei feminine la acest ultim meci, așadar vă adresez o invitație personală la partida de pe stadionul «Arcul de Triumf». Ar însemna enorm pentru mine să îmi fiți alături!


Vă mulțumesc tuturor pentru mesaje, aprecieri și gânduri bune! Înseamnă enorm să știu că tot ce am oferit în acești ani este apreciat! Alături de Naționala României de Fotbal Feminin pentru totdeauna!“, a menționat Laura Rus în scrisoarea deschisă.


Atacantul Farului a evoluat la multe echipe din străinătate, iar în campionatul 2009-2010, aceasta a fost desemnată cea mai bună jucătoare din Spania. În afară de Farul, a mai evoluat pentru formațiile Pandurii Tg. Jiu, Sporting Club De Huelva (Spania), Apollon Ladies (Cipru), Fortuna Hjorring (Danemarca), Suwon FMC și Incheon Daekyo WFC (Coreea de Sud), Sassuolo Calcio Femminile și Hellas Verona (Italia), Anderlecht (Belgia), Fortuna Becicherecu Mic și Tindastoll (Islanda).


Printre altele, noul atacant al Farului a fost golgheter în ediția 2012/2013 a Champions League, cu 11 reușite! Laura Rus este cvdruplă campioană a Ciprului, cu Apollon Limassol, campioană a Danemarcei, în 2014, cu Fortuna Hjorring, echipă cu care a câștigat și Cupa Danemarcei în același an, dar și campioană și câștigătoare a Cupei Belgiei cu Anderlecht, în 2020. În sezonul 2012-2013, a fost și golghetera campionatului cipriot. A câștigat, de asemenea, Cupa României, în 2007. Din vara acestui an, este jucătoarea Farului.


Duminică, 10 decembrie 2023, Farul dispută ultimul meci din acest an, întâlnind în deplasare ACS Tg. Mureș 1898 - MSE 1898, în etapa a 13-a din Superligă. În clasament, echipa de pe litoral (nou promovată) ocupă locul patru, cu 20 de puncte, în timp ce formația din Tg. Mureș se află pe poziția a opta, fără niciun punct. În cele 12 partide disputate până acum, Farul a înregistrat șase victorii, două egaluri și patru înfrângeri, golaveraj 26-11.

„Ținând cont că este ultimul meci din acest an, ne dorim să încheiem cu o victorie împotriva celor de la Tg. Mureș. Nu trebuie să le subestimăm, ci să tratăm meciul cu seriozitate“, a declarat farista Olga Iordăchiuși.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Sursa foto: Facebook (Laura Rus)




Citește și:

Fotbalista Laura Rus, de la Farul Constanța, și-a anunțat retragerea de la echipa națională

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii