Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:17 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța. Au picat din nou examenul! Hagi - „Nu pot duce greul vestiarului doar unii. Avem nevoie de tot lotul“

ro

27 Sep, 2023 17:00 2151 Marime text
 

 
  • În înfrângerea din Cupa României cu FC Voluntari, Gheorghe Hagi a trimis în teren jucători folosiți mai puțin în ultimul timp.  
 
Farul Constanța, campioana României, a debutat cu stângul în ediția 2023/2024 a Cupei României, pierzând cu 0-2 în deplasare meciul cu FC Voluntari, din grupa D a competiției.
 
Echipa de pe litoral nu a jucat însă cu echipa standard, Gheorghe Hagi apelând la jucători folosiți mai puțin în ultimul timp, care, după cum a spus managerul tehnic, au picat testul. „Mi-am asumat lotul cu care am venit la acest meci, un lot nou, cu jucători care au evoluat mai puțin, care aveau nevoie de minute. Trebuie să demonstreze și ei că merită să fie cu Farul la un nivel cât mai important. A fost un test important pentru ei și e posibil să mai fie. Din păcate, acest test nu l-au trecut. Asta le-am zis și lor. N-am avut nicio senzație din primul până în ultimul minut că putem câștiga. A fost acel gol anulat al lui Rivaldinho, după o acțiune cât de cât bună, în rest nimic. Trebuia să le dau însă această șansă, chiar dacă s-a terminat în plan negativ pentru noi. Am pierdut și nu știu câte șanse vom mai avea ca să putem trece grupa. Până în iarnă, acest va fi lotul, plus cei zece care au rămas la Constanța. Va trebui să evaluăm foarte bine, care merită și care nu, pentru că nu putem să pierdem meciuri. Nu e niciun lucru pozitiv pentru Farul la acest meci, dacă e unul, dați-mi-l voi. Din păcate, nu a fost nimic care să mă mulțumească. O au grea majoritatea, în viață o au grea. Vom vedea“, a declarat Hagi.
 
„Sunt supărat“
 
Potrivit formatului Cupei României, Farul va disputa toate cele trei meciuri din grupă în deplasare, fapt care l-a nemulțumit pe președintele clubului, Gheorghe Popescu, cu atât mai mult cu cât este vorba de campioana României. Hagi nu s-a pronunțat însă pe marginea acestei situații.
    
„Eu sunt în trening, managerul echipei tehnice, eu vorbesc de partea tehnică, nu de cea administrativă. Fiecare poate să aibă o opinie, să zică despre ceva ce gândește și ce simte, mai ales când vorbim de niște nume importante. Dacă e bună sau nu programarea nu am de unde să știu. Când voi îmbrăca costumul, atunci voi fi acționar și voi vorbi. Eu am venit și am jucat, îmi place să joc fotbal. Știu că am pierdut și sunt supărat“, a menționat Gheorghe Hagi.
 
„Era un obiectiv important al nostru“
 
Cupa României este o cale mai scurtă de acces spre cupele europene. Farul și-a fixat un obiectiv important și în Cupă, dar a început cu stângul. „Clubul nostru crește și se dezvoltă, avem o tradiție importantă, dar nu suntem obișnuiți cu titluri și campionate. Sezonul trecut a fost foarte bun, iar acum trebuie să ne concentrăm ușor-ușor pe campionat. În Cupă era o șansă să mergem iar în Europa, era un obiectiv important al nostru și le-am spus și jucătorilor, că i-am luat pe ei la acest meci, să fie proaspeți și că eu cred că sunt valoroși, doar de aceea fac parte din lotul nostru. Cu ei și cu ceilalți am dus greul în aceste două luni și jumătate, cu bune și cu rele. Am făcut și lucruri bune, dar acum, ca și cu Iașul, în campionat, cei pe care i-am folosit au picat testul“, a precizat managerul tehnic al campioanei.
 
„A fost ceva nou pentru noi“
 
Hagi speră ca echipa să se exprime tot mai bine în continuare, având în vedere victoria cu Dinamo. „Cele două luni și jumătate au fost foarte grele pentru noi, întrucât nu eram obișnuiți să jucăm pe mai multe planuri, intern și în Europa. A fost ceva nou pentru noi, am ieșit campioni, de maniera în care am făcut-o, jucând un fotbal extraordinar, fără a fi creditați cu șanse la titlu la început. Au fost două luni și jumătate cu bune și cu rele, am și câștigat, iar înfrângerile le-am analizat și sperăm să mergem tot mai bine, cum a fost la ultimul meci de campionat cu Dinamo, în care am câștigat fără a primi gol, pe un teren greu și contra unei echipe care era în formă. Ce va fi în contionuare vom vedea. Totdeauna în fotbal azi știi ce ai făcut, mâine nu știi“, a spus Gheorghe Hagi.
 
„S-a putut face foarte mult și cu bani puțini“
 
Acesta a reafirmat că, atât timp cât va fi el pe banca tehnică, așteptările la Farul vor fi la nivelul cel mai mare. „Adică să încerci să devii cel mai bun. Am avut momente când am fost cei mai buni, am jucat cel mai frumos fotbal din România, am făcut ce trebuie în România, am produs jucători cu nemiluita în ultimii 14 ani, ca Academie, am câștigat trofee cu nemiluita. Suntem clubul cu cele mai multe trofee în ultimii 14 ani, la centrul de copii și juniori și la echipa mare. Nu suntem clubul cel mai bogat din țară, dar uite că s-a putut face foarte mult și cu bani puțini“, a punctat Hagi.   
 
„Nimeni nu are pe frunte stea de titular“
 
Managerul tehnic al Farului a mai spus că „trebuie să fim pregătiți pentru orice, modești și cu picioarele pe pământ“. „Să fim la fel de ambițioși, concentrați și cu determinare foarte bună și împreună, ca sezonul trecut. Cred că ușor-ușor vom pune lucrurile la punct, ca anul trecut, când pierdeam foarte greu și marcam multe goluri, jucând foarte bine. Sper să facem din nou la fel. Sunt încrezător, am vorbit cu jucătorii. Ce a fost acum cu FC Voluntari s-a întâmplat și în alte meciuri. Au pierdut acest test, dar și cel cu Iașul, în pregătire am fost cu ei, tot așa, am pierdut. Nu pot duce greul vestiarului doar unii, cei care au rămas la Constanța acum. Avem nevoie de tot lotul. Nu să apară cum s-au afișat acum în Cupă, ca echipă și la nivel individual. Au mult de luptat și de dovedit în continuare. Nimeni nu are niciodată pe frunte stea de titular, totul în fotbal se câștigă. Dacă dovedești că ești bun. Atunci ești fericit și vine respectul. Trebuie să te lupți pentru acest statut. Nu e altceva în fotbal. Când pierzi, automat trebuie să reflectezi. Fiecare și-a dorit să câștige, dar trebuie să arăți și pe teren“, a mai spus Hagi.   
       
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța, înfrângere în primul meci din Cupa României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii