Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:46 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța, al doilea amical al anului. Sâmbătă, „marinarii“ joacă la baza Academiei Hagi, iar intrarea e liberă

ro

14 Jan, 2023 00:00 1914 Marime text
 

 
  • Adversarul „marinarilor“ din partida de la baza Academiei Hagi este unul tradițional.
 
După ce a trecut cu 4-1 în primul amical al anului, disputat, la Buftea, contra echipei FC Argeș (locul 11 în Superligă), liderul clasamentului, Farul Constanța, susține a doua partidă de verificare din 2023 și, în același timp, ultima înaintea reluării campionatului.
 
Aceasta a fost programată sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 14.30, pe terenul central al Academiei Hagi, de la Ovidiu, adversarul fiind unul tradițional, formația bulgară Cerno More Varna, clasată pe locul 7 în prima ligă din țara vecină. La acest meci, spectatorii beneficiază de intrare liberă. Cele două formații au disputat mai multe meciuri amicale în ultimii ani, ultimul revenindu-i, la Ovidiu, lui Cerno More, în septembrie 2022. „Marinarii“ nu au avut la dispoziție atunci 11 componenți ai lotului convocați la reprezentativele de seniori, U21, U20, U19, U18 și U17, dar nici pe Marian Aioani și Vlad Morar - menajați. Absențele și-au spus cuvântul, astfel că Farul a pierdut cu 1-3 (0-1). Tânărul Robert Băceanu (născut în 2003) a înscris din penalty în minutul 90+3, iar pentru bulgari au marcat Benchaa, în minutele 45 și 67, și Coureur, în minutul 74.
 
Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, s-a declarat mulțumit de evoluția echipei din testul cu FC Argeș. „Aveam nevoie de ritm și intensitate într-un meci contra unui adversar de Liga 1, după o săptămână de antrenamente. A fost o partidă de pregătire foarte bună. Nu ne-a interesat scorul, ci să jucăm, să încercăm să marcăm și să ne apărăm foarte bine. Am realizat ce ne-am propus, e bine. Avem timp să ne revenim la forma din 2022, fără ultimele două meciuri. Creștem în joc, iar lucrurile se văd. Toate meciurile sunt grele, în fotbal cel mai greu e să câștigi. Toți vor să învingă. Noi sperăm să creăm o mentalitate bună și să mergem pe linia noastră, așa cum am făcut-o până acum“, a declarat Hagi.
 
Despre achizițiile de până acum ale „marinarilor“, managerul tehnic a menționat: „Pe Kevin Boli îl știm, ni l-am dorit, am putut să-l luăm și ne bucurăm că s-a întors acasă. Cu siguranță, suntem mai puternici în compartimentul defensiv cu el. Stăm bine. Vor intra încet-încet și Mateus, și Baravykas. Ultimul trebuie să se pună la punct cu pregătirea, dar e deschis la muncă, să progreseze. Cât e deschisă perioada de transferări, mai pot veni, dar și pleca jucători“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța
Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii