Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța A deschis seria golurilor din acest sezon. Constantin Grameni vrea să-și mai adauge un tricou prețios în colecția de trofee

ro

13 May, 2023 00:00 1958 Marime text
 
 
  • Mijlocașul de 20 de ani a marcat primul gol al Farului din acest campionat (în prima etapă a sezonului regular), dar a semnat și prima reușită a „marinarilor“ din play-off.
 
Foarte aproape de titlul de campioană, Farul Constanța a avut ca atuuri în lupta din acest sezon din Superligă și evoluțiile tinerilor, între care mijlocașul Constantin Grameni a ocupat un loc de frunte. Pasator, dar și marcator, Dina (20 de ani) a dat consistență jocului „marinarilor“, arătând maturitate în joc.
 
„La începutul campionatului, am sperat destul de mult la titlu, dar de crezut nu știu dacă îndrăzneam să cred că putem ajunge atât de departe. Însă, luând-o pas cu pas, meci cu meci, am văzut că visul poate deveni realitate, astfel că am luat totul mai în serios și am muncit mult mai mult. Suntem fericiți că se văd roadele muncii noastre. Cred că cel mai greu moment al sezonului a fost meciul cu FCSB, de la București, din returul sezonului regulat. Veneam după câteva partide fără rezultate bune, înfrângere cu Hermannstadt, egal cu Voluntari, eșec cu CFR acasă. M-a și scor Mister când era 2-1 pentru FCSB, stăteam pe bancă și mă gândeam că sezonul poate să ia o întorsătură nefavorabilă, doar că am reușit să revenim. Un meci de poveste, care ne-a oferit și mult mai multă încredere și a ieșit bine până la urmă. Nu mai era începutul sezonului, să nu se gândească nimeni atât de departe, deja începeam să vedem că suntem în lupta pentru titlu și primele locuri. Învingerea unei contracandidate ne-a oferit un booz de energie, încredere și bucurie“, a declarat Constantin Grameni, la Farul TV.

Citește și:

Emoționant! Dina Grameni i-a dedicat golul cu FC Botoșani bunicului său, fostul primar de la Mihai Viteazu
„Sunt sigur că, de Sus, mă veghează și îmi dă putere“ (GALERIE FOTO)

 
„Suntem un grup extrem de unit“
 
„Marinarii“ au trecut de momentele grele prin unitate. „Discutam în vestiar, trebuie să revenim și să arătăm că suntem o echipă foarte bună a campionatului, dacă nu chiar cea mai bună, pentru că o demonstrăm prin jocul nostru, prin rezultate. Vorbeam că trebuie să ne focusăm pe fotbal și să lăsăm deoparte alte griji pe care poate le avem, alte ocupații, să le lăsăm după ce vom remedia situația. Să dăm totul pentru echipă, să ne antrenăm mult mai din greu, să stăm mult mai mult împreună, ceea ce se vede. Suntem un grup extrem de unit, prieteni între noi, ceea ce e foarte important. Trecând meciurile, turul și văzând că suntem pe primul loc, am început să cred destul de mult că e posibil să devenim campioni. Vedeam și cum jucăm față de celelalte echipe și cum ne impunem în fiecare partidă, fiind cei mai buni și dominând orice adversar, iar acest lucru ne dă încredere și ne face să credem că putem lua titlul. Față de anii precedenți, muncim la fel de greu, dar în această stagiune am avut mai multe realizări“, a arătat Grameni, potrivit sursei citate.
 
Nu erau luați în serios
 
Tânărul mijlocaș a dezvăluit că el și colegii săi s-au ambiționat și mult atunci când, după terminarea sezonului regular, lumea tot vorbea de FCSB și de CFR. „Noi eram ocoliți, nu eram luați în serios, dar aceasta ne-a ambiționat și mai mult, să le demonstrăm că suntem cea mai bună echipă din campionat. Cu trei etape înainte de final suntem tot pe primul loc. După victoria cu CFR, am fost luați în seamă. E un campionat pe care l-am condus din prima etapă și ar fi păcat să nu ne încununăm munca cu trofeul. Personal, față de sezonul precedent, am avut o creștere foarte mare, simt aceasta și prin jocul meu și prin încrederea pe care o am, prin realizări, prin ce spune lumea. Sunt bucuros, dar mă motivează să muncesc din ce în ce mai mult. Pasele de gol și golurile îmi dau un motiv în plus să fiu tot mai încrezător. Și anul trecut evoluam bine, dar nu veneau și realizările personale, ceea ce mă punea pe gânduri. Dar acest sezon l-am început foarte bine, am fost primul marcator al Farului din campionat (n.r. în meciul Farul - FCU 1948 Craiova 2-1, din etapa întâi) și primul marcator din play-off (în disputa Farul - Sepsi OSK 2-1). Sunt bucuros“, a punctat internaționalul României.

Citește și:

Farul Constanța
Constantin Grameni - „Să fii pe primul loc și să te poți bate la titlu e cel mai frumos sentiment“

 
Onoarea de a fi căpitan
 
Constantin Grameni a fost și căpitan al Farului în acest sezon, o perioadă din memorabilul meci cu Rapid (câștigat cu 7-2), după ieșirea de pe teren a lui Denis Alibec, cel care preluase banderola de la Ionuț Larie. „Este o onoare, pentru că eu am și început fotbalul la Farul Constanța. Aveam patru an și jumătate, eram foarte mic, iar primul meu antrenor a fost legendarul Dumitru Antonescu. Să port și banderola e un motiv în plus de mândrie. Finalul sezonului e destul de tensionat, față de stagiunea trecută, în care eram mai liniștiți, neluptând pentru campionat. Sperăm spă terminăm bucuroși ediția, mai avem trei meciuri și este păcat să nu încheiem pe prima poziție“, a mai spus Grameni.
 
„Am crescut cu același spirit“
 
Acesta remarcă importanța evoluției tinerilor jucători proveniți din Academia Hagi. „E poate lucrul cel mai important, suntem mulți jucători din Academie, care am crescut cu același spirit, de campioni, pe care l-a implementat domnul Hagi. An de an, obiectivul în sectorul juvenil era să câștigăm campionatul, Cupa României, orice trofeu pus în joc, iar acest lucru se vede și acum, la seniori. Orice adversar avem, noi intrăm pe teren cu gândul la victorie. Plus că am crescut cu același stil de joc, avem automatisme și cred că se vede și pe teren, prin jocul spectaculos pe care îl avem. Pe lângă noi, tinerii, sunt și jucători de mare calitate, cu experiență multă, iar acest lucru nu are cum să nu ne ajute“, a punctat mijlocașul.
 
Obiective mărețe
 
Pe lângă titlul cu Farul, care e primul obiectiv al lui Dina, acesta are și Campionatul European la tineret, „în care îmi doresc din tot sufletul să trecem de grupe și să ajungem cât mai departe“. „Nu văd ce am avea în minus față de celelalte Naționale. Trebuie să ne impunem niște obiective mărețe, să avem pentru ce munci. Suntem destui jucători de la Farul care merităm să fim convocați în lotul pentru turneul final. Suntem echipa care am condus campionatul cel mai mult, suntem mulți eligibili pentru Under-21 și jucăm destul de bine“, a precizat Grameni.
 
Restaurant sau cafenea
 
Cum arată ziua meciului pentru Dina: „Este una normală, am aceleași obiceiuri de fiecare dată, pentru că, poate e un lucru banal, dar înainte de fiecare meci simt nevoia să dorm. Chiar dacă e vorba de 15 minute sau de două ore, pentru mine e o odihnă mentală, de care am nevoie în ziua partidei. Pe lângă aceasta, mă uit la videoclipuri cu fotbaliști mari, de talie mondială, mă inspir de acolo cu unele chestii“.

Aspecte din joc pe care vrea să și le îmbunătățească: „Am o grămadă, unul dintre ele fiind forța. Lucrez mult pentru aceasta, suplimentar, dar sunt și altele. Mereu e loc de mai bine“.

Ce ar fi făcut dacă nu practica fotbalul: „Poate ceva în domeniul business, să-mi deschid un restaurant, o cafenea, pentru că îmi place să mă ocup de acest lucru. Pe final de carieră, o să încep să fac și aceasta“.
  
Visează la AC Milan
 
Cum este în afara terenului: „Sunt o persoană destul de liniștită. În urmă cu jumătate de an, mi-am luat și un cățel, petrec destul de mult timp cu el. Îmi place să stau cu prietenii, în locuri restrânse, ori la mine acasă, ori la ei, să mă joc pe Play-station, să urmăresc seriale, să ies în oraș să mănânc cu familia. Nu e ceva ieșit din comun“.  

Visurile lui Constantin Grameni: „Pe termen scurt, titlul cu Farul, iar pe termen mediu și lung să ajung să am un nume cunoscut poate pe tot globul, să câștig Liga Campionilor și marile trofee ale lumii, să ajung la un club extrem de important, echipa mea favorită din străinătate fiind AC Milan. Poate voi ajunge să joc acolo cândva“.
 
„Ne modelează și caracterul“
 
Lucruri învățate în Academie și sfaturi primite de la Gheorghe Hagi: „În primul rând, am deprins mentalitatea de campioni, care ne e implementată din prima zi în care intrăm în academie. Meci de meci, avem același obiectiv, să luăm cele trei puncte, să câștigăm fiecare meci în parte. Pe lângă aceasta, au fost o grămadă de lucruri care mi-au format caracterul. Pe lângă lucrurile fotbalistice care ne învață, domnul Hagi ne modelează și caracterul. Ne spune mereu să ne fixăm cele mai înalte obiective, pentru că nu avem nimic în minus față de celelalte contracandidate și jucători. Pentru mine a fost benefic și am înțeles foarte bine“.

Suveniruri prețioase: „Am păstrat tricoul din meciul de debut la Farul, nici n-am apucat să-l spăl, l-am înrămat direct, dar și pe cel cu care am marcat primul gol, cu Clinceni. Tot așa, e înrămat, murdar și sper să am ocazia să-l păstrez ca amintire și pe cel purtat de la titlu“.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Universitatea Craiova - Farul Constanța
Hagi - „Săptămâna aceasta, s-au întâmplat multe la noi în casă“ (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii