Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fără două piese de bază şi după o lună de pauză Campionii de la Tomitanii au simţit forţa grămezii engleze (galerie foto)

ro

13 Jul, 2013 00:00 2232 Marime text
Echipa Under-16 a clubului de rugby Tomitanii Constanţa a disputat un meci amical, pe stadionul „Mihai Naca” din Constanţa, cu echipa engleză Maidenhead. Mai mari cu un an, britanicii s-au impus cu scorul de 22-5, beneficiind, este adevărat, şi de absenţele din tabăra constănţeană şi de faptul că Tomitanii veneau după o lună de pauză.

„S-a văzut că englezii fac rugby de la o vârstă fragedă, şapte-opt ani. Cu toate acestea, nu am fost cu nimic mai prejos, deschizând scorul şi intrând la pauză la egalitate, 5-5. La noi s-au cunoscut absenţele a doi jucători de bază, Dragoş Burlacu şi Cătălin Mişcoci, accidentaţi, dar a contat şi diferenţa de pregătire. Totuşi, nu scorul m-a interesat, ci să vedem cum se descurcă mai mulţi copii şi pe alte posturi”, a declarat antrenorul principal al Tomitanilor, Cristi Cojocaru. Declarat cel mai tehnic rugbyst al Campionatului Naţional Under-16, căpitanul echipei, Dragoş Burlacu, s-a accidentat la umăr în turneul de pregătire din Olanda, ca şi centrul Cătălin Mişcoci, care s-a lovit la gleznă. În condiţiile acestor absenţe, dar şi a prezenţei în tribunele stadionului „Mihai Naca” a selecţionerului lotului naţional Under-17, constănţeanul Nicolae Radu Mocanu, mai mulţi rugbyşti de la Tomitanii au fost distribuiţi în alte roluri, şi în perspectiva evoluţiilor de la categoria de vârstă superioară. Astfel, Radu Corcheş şi Enghin Sali au jucat pilieri, primul fiind în mod normal închizător, iar al doilea evoluând în linia a II-a. „Am adus ceva nou în grămadă şi nu prea a mers treaba. Nu s-au simţit în largul lor pe alte posturi. Am improvizat şi pe trei-sferturi. Dacă aveam formula completă de la turneul final, în care am ieşit campioni, altul era jocul nostru. Însă confruntarea ne-a fost utilă pentru că am încercat noi sisteme. Când ne vom confrunta cu accidentări şi pe parcursul campaniilor oficiale, va trebui să fim pregătiţi, să avem soluţii. De aceea, toată vara vom exersa noi şi noi formule de joc. Avem probleme în special pe trei-sferturi, unde nu dispunem decât de trei - patru rezerve”, a mai arătat Cristi Cojocaru. Tomitanii au abordat meciul cu Maidenhead cu 25 de rugbyşti, alături de Burlacu şi Mişcoci, din lotul care a ieşit campion naţional lipsind şi Andrei Niţă, care a plecat la Bucureşti, după o despărţire de comun acord cu clubul. Primul „15” a fost: Radu Corcheş, Cristian Ştefan, Enghin Sali, Alexandru Dumitraşcu, George Petiu, Liviu Colceru, Andrei Teodor, Elvin Isleam, Mădălin Mihalache, Tiberiu Oţelea, Andrei Lupu, Iuliu Sebastian, Alexandru Alexe, Gabriel Părăleşte şi Mihai Lămboiu. „Adversarii noştri sunt născuţi între septembrie 1996 şi august 1997, iar băieţii de la Tomitanii au anii de naştere 1997 şi 1998. Nu le-am dezvăluit însă alor mei că vor avea faţă în faţă rugbyşti mai mari ca vârstă. În plus, timp de o lună, între 11 iunie şi 9 iulie, ei nu s-au antrenat, iar eu şi cinci băieţi am fost plecaţi în acest interval zece zile în Olanda”, a mai spus Cristi Cojocaru.

Egal cu Belgia, înfrângere cu Olanda

Stagiul de care a pomenit principalul Tomitanilor a fost o acţiune de selecţie şi formare a lotului naţional Under-17 al României, la care Cojocaru a fost inclus în delegaţie ca antrenor al reprezentativei tricolore Under-18. Cei cinci rugbyşti constănţeni au fost Radu Corcheş, Dragoş Burlacu, Cătălin Mişcoci, Mihai Lămboiu şi Teodor Andrei, care s-au pregătit alături de ceilalţi componenţi ai grupului României în oraşul olandez Valkenswaard (Noord-Brabant). Tricolorii au lucrat în comun cu echipele Olandei şi Belgiei, în total fiind angrenaţi la acţiune 78 de copii. Programul zilnic a cuprins câte două antrenamente şi câte trei şedinţe, iar la final românii au şi jucat două meciuri, remizând cu Belgia (3-3 la eseuri) şi pierzând cu Olanda (0-6 la încercări). „Deplasarea a fost una grea, obositoare. Am petrecut şase zile pe drum, trei la dus, trei la întors, iar în Olanda am stat patru. Antrenamentele au fost destul de intense. Copiii au învăţat lucruri extraordinare şi s-au bucurat de un mod de lucru nou. Conducătorul stagiului a fost un francez, Jean Bidal, o persoană foarte cunoscută în rugby-ul din Hexagon. Are şi o Academie care creşte jucători pentru clubul Toulon”, a arătat Cristi Cojocaru. În Olanda, delegaţia română a vizitat centrul oraşului Eindhoven, iar la dus şi la întors s-a oprit şi în oraşele germane Nurnberg şi Stuttgart.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii