Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fabio Kwasi, învingător în piramida greilor de la gala „OSS Fighters 05 & SK - Gentlemen's Tournament“. Victorie și pentru Ștefan Orza (galerie foto)

ro

08 Feb, 2020 00:54 7593 Marime text
Gala de sporturi de contact de nivel mondial, „OSS Fighters 05 & SK - Gentlemen's Tournament“ s-a desfășurat la Sala Polivalentă din București și s-a bucurat de un succes deosebit, ca și precedentele patru ediții puse în scenă de promoția constănțeană OSS Fighters.  

Cu nume mari pe afiş, super-evenimentul din capitală, desfăşurat pe reguli de K-1, a fost organizat de One Star Security Constanţa (Marius Gheorghe), restaurantul Don Corleone Mamaia (Lucian Tudose); partener - Superkombat (Eduard Irimia); co-producător - Asociaţia Tomis Antidrog Constanţa (George Drăgan); promotor, Alex Filip.

Gala din această seară a cuprins 12 partide, șapte în cadrul unei piramide de opt a greilor (cu luptători de top, din opt țări diferite), cea mai tare piramidă din ultimii zece ani din România (cu 35.000 de euro premii totale) și cinci super-fight-uri.

În sferturile piramidei, rezultatele au fost:
  • Cristian Ristea (România) - Thomas Froschauer (Austria) - victorie Ristea, prin KO în repriza a 2-a
  • Giannis Stoforidis (Grecia) - Enver Sljivar (Bosnia-Herțegovina) - victorie Stoforidis, arbitrul a oprit lupta în runda a treia 
  • Clyde Brunswijk (Olanda) - Marco Pisu (Italia) - victorie Brunswick, la decizie
  • Fabio Kwasi (Olanda) - Bugra Tugay Erdogan (Turcia) - victorie Kwasi, la decizie.
În semifinale, s-au disputat meciurile Cristian Ristea - Marco Pisu și Clyde Brunswijk - Fabio Kwasi. Ristea ar fi trebuit să îl întâlnească pe Giannis Stoforidis, însă acesta nu a putut lupta, întrucât s-a accidentat serios în meciul cu Enver Sljivar. În această situație, ar fi trebuit să lupte în semifinale bosniacul, însă nici el nu a fost bun de meci, după întâlnirea cu Stoforidis. Astfel că a evoluat următorul disponibil, Marco Pisu. Victoria i-a revenit, la decizie unanimă, lui Ristea, care s-a calificat astfel în finală, unde l-a întâlnit pe Fabio Kwasi, învingător la decizie în penultimul act contra lui Clyde Brunswijk.

Finala piramidei, Cristian Ristea - Fabio Kwasi, a fost și main-event-ul galei. Ristea a sfidat oboseala și a luptat admirabil, dar victoria i-a aparținut lu Kwasi, meciul încheindu-se înainte de limită, în runda a treia. Kwasi a câștigat astfel piramida greilor și totodată prima centură OSS Fighters.  
Cele cinci super-fight-uri au fost:
  • la categoria +95 kg - Alexandru Radnev (România) - Milan Miko Dasic (Serbia) – victorie Radnev, prin KO în repriza a 2-a
  • la categoria 70 kg - Ștefan Orza (România, de la clubul Sharks Gym Constanța; antrenor, Daniel Asaftei) - Serghei Zanosiev (originar din Republica Moldova și care reprezintă Stoica Brothers Academy) - victorie Orza, la decizie, la capătul unui meci extrem de spectaculos!
  • la categoria 66 kg - Adrian Maxim (România) - Said Malek (Maroc) - victorie Malek, la decizie
  • la categoria 86 kg - Claudiu Alexe (România) - Petros Vardakas (Grecia) - victorie Alexe, la decizie.
  •  la categoria 72,5 kg (co-main-event) - Amansio Paraschiv (România) - Mohammed El-Mir (Danemarca) - victorie Paraschiv, la decizie.
Gala a fost de nivel mondial și la capitolul arbitraj, oficiind „cavaleri“ de prim rang, în fruncte cu celebrul japonez Atsushi Onari, o legendă în circuitul K1, cel care, printre altele, în decembrie anul trecut, a arbitrat meciul dintre Rico Verhoeven și Badr Hari. Din ringul galei din capitală nu au lipsit nici „cavalerii“ români Cezar Gheorghe și Șenol Amamut, acesta din urmă fiind din Constanța.    

Sursa foto: capturi Digi Sport 2
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii