Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:38 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment în weekend Maratonul Nisipului, de la Mamaia. Se marchează centenarul Marii Unirii. Tricou tricolor pentru alergători

ro

23 Mar, 2018 00:00 789 Marime text
Ediţia a cincea a Maratonului Nisipului, eveniment sportiv internaţional care se va desfăşura duminică, 25 martie a.c., la Mamaia, a fost prefaţată ieri de organizatori.
 
Maratonului Nisipului e unul dintre primele maratoane din Europa care se desfăşoară integral pe nisip. Până la ora actuală, peste 1.000 de sportivi din România şi din alte ţări s-au înscris la inedita cursă de la malul Mării Negre. Evenimentul sportiv internaţional este organizat de Asociaţia Sportivă SanaSport (preşedinte, Daniel Antonaru) şi Radio Constanţa, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Primăria Constanţa şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral.
 
„Este o ediţie aniversară, la care am dorit să marcăm şi să reliefăm importanţa centenarului Marii Uniri. De asemenea, ne dorim să transmitem participanţilor un mesaj de unitate, integritate şi mândrie naţională. În acest sens, am realizat şi un tricou tehnic pe această temă. Totodată, fiind cea de-a cincea ediţie şi pentru a promova sportul de masă, am introdus o cursă nouă, de cinci kilometri, care se adresează tuturor persoanelor iubitoare de mişcare, dornice a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Starea vremii nu ne va împiedica să derulăm evenimentul. În ziua evenimentului, se anunţă temperaturi atmosferice pozitive, 6 grade Celsius, cer însorit, vânt slab. Deci, condiţii prielnice pentru alergare şi plimbare la malul mării. Invităm toţi constănţenii să susţină prin prezenţă acest important eveniment internaţional“, a declarat Daniel Antonaru.
 
Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât şi sportivilor de performanţă şi conţine patru probe competitive (maraton, semimaraton, cursa de 10 kilometri XS Sport Nutrition şi cursa populară de 5 kilometri), precum şi crosul Family Run (aproximativ 1 kilometru), care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinţi, cât mai ales pe copiii acestora.
 
„DJST Constanţa a susţinut Maratonul Nisipului de la prima ediţie. Dan Antonaru este un model pentru multe asociaţii şi cluburi sportive în organizarea evenimentelor. Apreciem că face totul cu sufletul. Sunt sigură că Dumnezeu ne va ajuta şi vom avea parte de vreme bună, să ne bucurăm de fiecare cursă şi de faptul că suntem împreună“, a spus Mariana Solomon, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa.
 
Şi la această ediţie, părinţii împreună cu micuţii lor vor alerga la crosul Family Run, iar toate sumele obţine din vânzarea biletelor şi din donaţii sau sponsorizări vor fi direcţionate pentru reconstrucţia şi modernizarea Secţiei de Terapie Intensivă Nou-născuţi şi a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa.
 
Startul la probele competitive (maraton, semimaraton, crosul 10 km, crosul popular 5 km) se dă la ora 10.00, din piaţeta Perla, participanţii fiind aşteptaţi între orele 8.00 şi 8.30. La 11.30 este programat un spectacol pentru copii al trupei „Sufleţel“, iar la ora 12.00 participanţii iau startul în cursa Family Run.
 
Sponsorii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de 45.000 de lei, dintre care 11.300 de lei sunt premiile în bani acordate primilor clasaţi la fiecare cursă. De asemenea, premiaţi vor fi maratoniştii care vor reuşi să doboare recordurile cursei la proba de 42 km, stabilite acum trei ani de alergătorul din Republica Moldova Ghenadie Timbalist (2 ore, 36 minute şi 2 secunde) şi de românca Nicoleta Ciortan (3 ore, 17 minute şi 18 secunde). Sponsorii au pregătit şi premii în produse, articole sportive sau vouchere de cumpărături care vor fi acordate câştigătorilor pe categorii de vârstă.
 
La start vor fi prezenţi şi sportivi din Republica Moldova, Suedia, Indonezia, Rusia, Franţa, Germania, Bulgaria, Italia, Statele Unite etc. Cei prezenţi la startul cursei vor purta un tricou cu însemnele tricolorului, pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire. „Prin acest gest, sportivii îşi doresc să transmită românilor de pretutindeni un mesaj de unitate, compasiune şi iubire. Mai mult decât atât, la competiţia sportivă s-au înscris deja un grup semnificativ de sportivi din Republica Moldova, care îşi doresc să sărbătorească, prin alergare, alături de fraţii lor din România şi să sublinieze legăturile puternice care au rămas între cele două ţări după un secol de la Marea Unire“, a declarat Daniel Antonaru.
 
Sursa foto: Facebook (Maratonul Nisipului)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii