Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

European League. 27 februarie 2024 CSM Constanța, meci capital cu Dinamo, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“. Intrarea este liberă! (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

ro

26 Feb, 2024 17:00 1256 Marime text
 

 
• După două etape din Main Round, CSM Constanța ocupă locul patru în clasament, cu două puncte.
 
Cele mai bune echipe din handbalul masculin românesc, Dinamo București și CSM Constanța, clasate în această ordine și în Liga Națională, continuă lupta în Europa!
 
Cele două formații sunt adversare în grupa a IV-a din faza principală a întrecerii continentale inter-cluburi EHF European League, iar marți, 27 februarie 2024, de la ora 19.45, de duelează în Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța, pentru a doua oară în această serie, în etapa a treia. Este un meci decisiv pentru continuarea parcursului european în acest sezon, după ce formația de pe litoral a cedat în primele două etape, 29-32 acasă cu Fuchse Berlin și 23-33 în deplasare cu Dinamo. De cealaltă parte, campioana României are o victorie (cea cu CSM) și un eșec (33-35 pe terenul Sporting CP). 
 
Intrarea la meci este liberă! Partida va putea fi urmărită în direct pe aplicația CSM Constanța (Google App & App Store), pe site-ul www.csmconstanta.ro la secțiunea LIVE TV, pe DigiSport 2 și PrimaSport 4.
 
„Nu a fost seara noastră. CSM Constanța cedează pe terenul lui Dinamo București, la capătul unui meci dominat de campioana României. Ratările, forma excelentă a portarului Cupara ne-a privat de un rezultat mai strâns, care ar fi cântărit mai greu pentru noi în ecuația calificării. Una și mai complicată acum, după ce Sporting Lisabona a produs surpriza și a câștigat la Berlin, 32-31 cu Fuchse! Băieții antrenați de George Buricea păstrează șanse la locul 3 în grupă, care duce în play-off, dar sunt obligați să câștige acasă cu Dinamo!“, a fost mesajul CSM Constanța după meciul tur cu Dinamo.
 
După două etape, clasamentul din grupa a IV-a arată astfel: 1. Sporting CP - 6p, 2. Fuchse Berlin - 6p, 3. Dinamo - 2p, 4. CSM Constanța - 2p. Marți, 27 februarie 2024, se mai joacă meciul Sporting CP - Fuchse Berlin (de la ora 21.45).  
 
Pentru buna desfășurare a meciului de la Sala Sporturilor, se vor institui o serie de restricții, astfel: se va restricționa accesul autovehiculelor în parcarea Sălii Sporturilor pentru autovehiculele ce circulă pe bulevardul Tomis, marți, 27 februarie, în intervalul orar 6.00 - 21.30. De asemenea, pe strada Decebal se vor restricționa locurile de parcare din dreptul Sălii Sporturilor în intervalul orar 6.00 - 21.30; se va permite formarea unui culoar de acces din strada Mircea cel Bătrân - parcare Sala Sporturilor și ieșire în strada Mircea cel Bătrân.
 
„Marți, 27 Februarie, la ora 19.45, toate drumurile duc la Sala Sporturilor! Cele mai bune echipe din handbalul masculin românesc continuă lupta în Europa! CSM Constanța joacă împotriva lui Dinamo București pentru a doua oară în Grupa a IV-a din faza principală a EHF European League. Un meci decisiv pentru continuarea parcursului european în acest sezon! Victoria este unica opțiune pentru echipa noastră, care are nevoie și de un joc favorabil al rezultatelor pentru a prinde locul 3 în clasamentul final al grupei și șansa de a juca, astfel, în play-off-ul pentru sferturile de finală. Băieții antrenați de George Buricea și Ionuț Pușcașu au strâns rândurile după ce au cedat pe terenul lui Dinamo și au câștigat categoric în fief-ul celor de la CSM București, 34-25. Dinamo s-a impus la Suceava, cu 40-36, și rămâne liderul neînvins din Liga Zimbrilor“, menționează CSM Constanța.
 
Ecuația calificării depinde acum și de celelalte rezultate în grupă. Dacă CSM Constanța (2 puncte) câștigă cu Dinamo (2p), iar campioana României pierde sau face egal în ultima etapă, acasă, cu Sporting Lisabona (6p), atunci echipa noastră merge în play-off de pe locul 3, indiferent de rezultatul ultimului său meci pe care îl va juca în deplasare cu Fuchse Berlin.
 
„VICTORIA este singura opțiune pentru echipa noastră, care are nevoie susținerea suporterilor mai mult decât oricând! Haideți să umplem din nou tribunele! Să fim AL 8-LEA JUCĂTOR! Un meci de a fi sau a nu fi în Europa!“, se mai arată într-un comunicat al clubului de pe litoral.
 
Meciurile dintre Constanța și Dinamo au fost de cele mai multe ori echilibrate, dar nu este o premieră ca una dintre echipe să se impună la o diferență mare, așa cum a fost marțea trecută la București, când campionii au câștigat cu 33-23. S-a întâmplat chiar la precedenta înfruntare din Europa, din urmă cu 17 ani, atunci când Constanța și Dinamo au oferit un veritabil thriller în două părți.

HCM, la acel moment deținătoarea titlului, venea după o grupă în Champions League, cu victorii împotriva lui Banik Karvina (Cehia) și Gudme (Danemarca), dar și o dublă-șoc cu THW Kiel. Clasată pe locul 3 în grupă, echipa antrenată de Lucian Râșniță obținea biletele pentru optimile de finală ale Cupei Cupelor, unde avea să o întâlnească pe Dinamo. Pe 3 Decembrie 2006, HCM a câștigat la Constanța, cu 31-20, un meci în care Buricea a marcat 3 goluri, dar dramatismul a atins cote maxime o săptămână mai târziu, la Buzău. Dinamo a încercat imposibilul și s-a impus cu 27-17, calificarea fiind decisă astfel la un gol diferență în favoarea Constanței!
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Handbal)
 
Citește și:
 
Handbal
CSM Constanța a pierdut la zece goluri diferență meciul cu Dinamo din EHF European League (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii