Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este antrenată de Constantin Fălină Academia Hagi a făcut istorie pentru România la turneul final Danone Nations Cup (video)

ro

17 Nov, 2014 00:00 2674 Marime text


Echipa de juniori născuţi în anul 2002 a Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“ a ocupat cel mai bun loc din istoria participărilor româneşti la Danone Nations Cup.


Tinerii fotbalişti constănţeni, antrenaţi de cinci ani de Constantin Fălină, s-au situat pe şase, depăşind cu mult cea mai bună clasare a unei echipe din România la turneul mondial, LPS „Mircea Eliade“, care, la Madrid, în 2011, fusese a 18-a. Academia Hagi 2002 este deţinătoarea titlului naţional la această categorie de vârstă şi a reprezentat România la turneul mondial Danone din Brazilia.

Ieri, în meciul pentru locurile 5-6, disputat la Sao Paulo, pe arena formației Corinthians, România a pierdut cu 0-1 contra Arabiei Saudite, golul venind în urma unui corner. Bilanțul din Brazilia al formaţiei constănţene este unul foarte bun: şapte meciuri - cinci victorii și două înfrângeri. În optimi, tricolorii au dispus cu 2-0 (Alexi Pitu 2) de Italia, iar în sferturi au cedat cu 0-3 în faţa Japoniei, fiind repartizaţi astfel în turneul locurilor 5-8, unde, în primul meci, au învins Indonezia cu 3-1 (Radu Pocol, Alexi Pitu, Louis Munteanu). În urma acestei victorii, jucătorii de la Academia Hagi au disputat partida pentru poziţiile 5-6.

Lotul Academiei care a jucat în Brazilia a fost format din: Sabin Stănciulescu - portar; Darius Grosu, Daniel Bârzu, Dan Neicu, Constantin Grameni, Robert Voicu, Ştefan Marin, Radu Pocol, Louis Munteanu, Alexi Pitu, Iulian Bileca, Ionuţ Tudori - jucători de câmp.

Sursa foto: Academia Hagi



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii