Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:26 05 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elita Kick-Boxing-ului din România, prezentă la două concursuri desfășurate la Constanța

ro

14 Jun, 2021 09:48 1564 Marime text
 
  • Campionatul Naţional de Kick-Boxing şi Cupa Românei la K1 au reunit pe litoral peste 200 de sportivi.
 
La sala de jocuri sportive şi la sala de box din Complexul „Tomis” din Constanţa s-au desfăşurat, în paralel, Campionatul Naţional de Kick-Boxing la probele Kick-Light, Light-Contact şi Points Fighting, şi Cupa Românei la K1, care a devenit probă olimpică.
 
La campionat au participat 212 sportivi, din 28 de cluburi sportive membre ale Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact (preşedinte, profesor Dumitru Mocănaşu).
 
Din judeţul Constanţa, au participat doar sportivii de la CS Medgidia (instructor, Iusein Tanior). După cum se arată într-un comunicat de presă, celelalte cluburi sportive nu au participat, din diferite motive, de la cele financiare, până la cele legate de pregătirea sportivilor.
  

Practic, toată elita Kick-Boxing-ului din România a fost prezentă la cele două concursuri, începând de la preşedintele federaţiei, personalitate importantă, recunoscută de WAKO, apoi preşedintele departamentului „All-Styles”, Mircea Mitroescu, şi continuând cu cel mai cunoscut sportiv din România, Ciprian Sora, alături de alţii.
 
Aceste două concursuri reprezintă un semnal clar că FRAMC, sub conducerea d-lor Dumitru Mocănaşu şi Mircea Mitroescu, se va reface şi va duce înainte artele marţiale de contact pentru amatori, dar şi ca bază de selecţie pentru profesionişti.
 
Nivelul tehnic al meciurilor a fost foarte ridicat, având în vedere faptul că aproape 2 ani sportivii nu au participat la niciun concurs. Au concurat sportivi consacraţi, multipli campioni, dar şi începători dornici de afirmare, care au ridicat calitatea meciurilor.
 
Nu au fost înregistrate contestaţii, nu au fost probleme de arbitraj, echipa de arbitri, formată din mulţi arbitri internaţionali WAKO, s-a achitat de sarcini şi a rezistat celor 13 ore de concurs, care au solicitat şi un efort deosebit din partea sportivilor, care au concurat la două sau chiar trei probe
 
Campionatul a avut sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Constanţa şi al S.C. „Urban Legends” Constanţa. Aducem mulţumiri doamnei director Mariana Solomon, domnilor consilieri Alexandru Negraru şi Reşit Emiran, de asemenea domnului director Mihai Isop, a declarat Florin Iordănoaia, președintele CS Marea Neagră Constanța.

 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

Comentarii