Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii de la Şcoala 28 „Dan Barbilian“, întrebări pentru Ciprian Marica şi Ionel Dănciulescu „Vrem să intrăm cu Farul în comunitate“ (galerie foto + video)

ro

25 Oct, 2018 00:00 3186 Marime text
Programul naţional „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate“ şi-a derulat ieri, la Constanţa, o nouă etapă. Foştii mari fotbalişti Ciprian Marica (în prezent finanţatorul SSC Farul) şi Ionel Dănciulescu (team manager la SSC Farul) au fost oaspeţii Şcolii Gimnaziale nr. 28 „Dan Barbilian“ din Constanţa, alături de reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, directorul Mariana Solomon, Mihai Orzan şi Alexandru Negraru (consilieri sport).
 
Oaspeţii le-au vorbit copiilor despre sport şi beneficiile acestuia şi au răspuns la întrebările micuţilor. După care le-au oferit mingi de fotbal şi autografe şi s-au fotografiat cu ei. „Mă bucur foarte mult că pot veni şi că pot să vă spun câteva cuvinte despre sport. În primul rând, sunteţi la o vârstă la care trebuie să vă jucaţi, să porniţi de la pasiune şi să faceţi cu drag. Până la urmă, sportul înseamnă mişcare şi sănătate. Sportul înseamnă atât de multe lucruri… Sportul ne învaţă fairplay-ul, să ne dăruim şi avem o ambiţie fantastică, conştientizând faptul că ne putem baza pe colegul de lângă noi. Sportul cultivă în noi lucruri foarte importante. Vă aşteptăm la stadion, porţile vă sunt deschise!“, li s-a adresat Ciprian Marica micilor elevi.
 

Două ghiozdane, o minge şi o ambiţie fantastică

 
Exuberanţi şi plini de interes, şcolarii s-au prezentat cu temele făcute la întâlnirea cu cei doi oficiali ai SSC Farul, punându-le mai multe întrebări.
 
Dialog cu Marica:
 
- Ce aţi simţit prima dată când aţi intrat pe stadion?
- Când eram mic, aveam multă energie. Întâi am făcut înot şi tenis, apoi am trecut la fotbal, pe la nouă - zece ani. Am fost emoţionat când am intrat pe stadion. Am avut o pasiune fantastică şi mi-a plăcut foarte mult.
- Cum a fost când aţi plecat la Şahtior Doneţk?
- Aveam 18 ani, eram un copil. M-am bucurat enorm că mi s-a îndeplinit un vis.
- Când eraţi de vârsta noastră, vă mai plăceau şi alte sporturi?
- Am spus mai sus, am mai făcut înot şi tenis. La început, totul e o joacă de copii.
- De ce aţi avut nevoie pentru a face fotbal?
- De două ghiozdane, o minge şi o ambiţie fantastică!
 
Dialog cu Dănciulescu:
 
- La ce vârstă aţi începuţi să jucaţi fotbal?
- Pe la şase - şapte ani. Pe atunci, ne jucam mult în spatele blocului, acum nu prea mai vezi copii să încingă miuţe în cartier.
- Cum vă înţelegeţi cu colegii de la Farul, venind la Constanţa?
- Sunt de puţin timp la echipă, dar ne înţelegem foarte bine. Lucrez cu oameni de calitate, iar împreună putem face lucruri măreţe.
 

„Aşa a vrut soarta”

 
Lui Ciprian Marica i-a fost pusă o întrebare şi de către Valentin Constantin, profesor de educaţie fizică şi sport la Şcoala 28 şi fost fotbalist, dar şi fost component al staff-ului medical al FC Farul o lungă perioadă. „De ce aţi ales, totuşi, Farul?“, a întrebat Valentin Constantin. „Nu a fost nimic planificat, însă aşa a vrut soarta. Am auzit de brandul FC Farul şi mi-am zis că merită să ajut. Cred în constănţeni“, a spus finanţatorul SSC Farul.
 

Curtea şcolii şi mingea bătută în pauze

 
„Cel mai plăcut moment de a-ţi începe ziua. Mă bucur şi sunt încântat că am fost astăzi (n.r. ieri) aici, în mijlocul copiilor, că am putut să povestim puţin despre sport. Au avut şi întrebări. A fost ceva inedit, care mi-a făcut plăcere. Asemenea acţiuni trebuie continuate, atât în municipiu, cât şi în judeţ. Eu voi răspunde de fiecare dată prezent. Copiii sunt la vârsta la care încă de joacă, ceea ce şi eu făceam la vârsta lor. Ne bucurăm de plăcerea de a face sport, de curtea şcolii şi de a bate mingea în pauze. Toţi sunt entuziasmaţi de fotbal. Le-am povestit ce vrem să facem la Farul. Vrem să ieşim cu echipa de pe stadion şi să intrăm în comunitate“, a precizat Ciprian Marica.
 

Sfat pentru părinţi

 
Ionel Dănciulescu a spus că pentru copii e foarte important să facă mişcare şi sport. „Nu cred că-mi doream să-mi petrec o zi din viaţa mea altfel decât înconjurat de aceşti minunaţi copii. Sunt adorabili! M-am simţit extraordinar de bine. E o plăcere şi o bucurie deosebite să-i facem pe copii să uite pentru câteva momente de grijile şcolare, dacă putem spune aşa, cu toate că şcoala este foarte importantă în ziua de azi. Îmi doresc foarte mult ca ei să facă mişcare şi sport, nu contează ce disciplină. Sportul e benefic pentru ei. Îi ajută să se dezvolte ca oameni. De aceea îi rog pe părinţi să-şi îndrume copiii cât mai mult către sport“, a punctat team managerul SSC Farul.
 

„Mi-a plăcut enorm acest eveniment“

 
Mariana Solomon a subliniat succesul acţiunii de ieri. „Cel mai mult m-a încântat entuziasmul şi faptul că cei prezenţi, copii de clasele 1-4, au fost atât de bine pregătiţi şi interesaţi. Au venit şi cu întrebări. Mi-a plăcut enorm acest eveniment. Mă bucur că la Şcoala 28 «Dan Barbilian» sportul reprezintă una dintre atracţiile disciplinelor care se predau. Am înţeles că, în procesul de predare, şi la matematică se folosesc mingi de la diferite sporturi! E o metodă de învăţare interactivă, prin joc. Sunt foarte încântată şi le mulţumesc gazdelor noastre de astăzi (n.r. ieri), ca şi invitaţilor şi colegilor mei, care se implică“, a declarat directorul DJST Constanţa.
 
Programul Naţional „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate“ este o iniţiativă a Ministerului Tineretului şi Sportului, fiind implementat în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Ministerul Comunicaţiilor, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, direcţiile judeţene pentru sport şi tineret, inspectoratele şcolare judeţene şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

 

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii