Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ediție cu provocări Militarii americani înfruntă elevii constănțeni în evenimentul caritabil Charity Basketball Game (galerie foto)

ro

20 Nov, 2019 14:08 2006 Marime text

Ediția a treia a evenimentului caritabil de baschet Charity Basketball Game se va desfășura în Sala Sporturilor din Constanța, pe 11 decembrie a.c., și, față de edițiile precedente, va veni cu ceva nou.

Astfel, în cadrul show-ului, echipa militarilor americani de la baza Mihail Kogălniceanu va juca împotriva echipelor Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu“, Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“, Liceului Teoretic „Ovidius“ și Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității „Ovidius“.

În plus, aceste unități de învățământ au primit și provocarea de a ajuta o familie nevoiașă. La toate acestea se adaugă invitația adresată spectatorilor care vor asista la Charity Basketball Game 3 de a aduce la sală jucării, hăinuțe sau alimente, care vor fi donate copiilor cu probleme din Constanța.

Evenimentul de pe 11 decembrie a fost prefațat astăzi, într-o conferință de presă susținută de primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, Teodor Patrichi, membru fondator US Navy League, Cristian Mănăstireanu, președintele CS Phoenix Știința Constanța, și Adriana Nunez, Black Sea Area Support Team - Baza Militară Mihail Kogălniceanu.  

Va fi o ediție a treia cu mult entuziasm și cu un format puțin schimbat față de ce am făcut până acum, când jucau echipele de la Phoenix Știința Constanța și de la baza militară de Mihail Kogălniceanu. În acest an, am lansat provocări liceelor constănțene, de a evolua în cadrul partidei, dar și de a ajuta o familie nevoiașă și de a-i face viața mai bună. Vor fi astfel patru familii care vor fi ajutate de patru unități de învățământ liceal din Constanța. În același timp, vom distribui diferite produse celor în nevoie, a declarat Cristian Mănăstireanu.   

Ediția a treia vine cu o provocare în plus, fiind implicate în eveniment și unități de învățământ, care au primit misiunea în plic. Elevii vor vedea ce înseamnă dimensiunea socială, caritabilă a sportului, ce înseamnă să fii voluntar, generos, să te asociezi și să ajuți, a arătat Decebal Făgădău.   

Va fi un meci deosebit. Anul trecut, în Sala Sporturilor s-au adunat 1.200 de persoane și am reușit să ajutăm și să dăm cadouri la peste 600 de copii și 200 de familii. Au fost ecouri și în presa internațională. Cei din baza Mihail Kogălniceanu întotdeauna ne-au provocat să fim mai buni, prin evenimente sportive și civice, a punctat Teodor Patrichi.     

 
Sursa foto: ZIUA de Constanța   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii