Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:21 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa feminină Farul Constanța Mirela Pop-Ganea, accidentare gravă. „Multă sănătate, Mia! Te așteptăm cât mai rapid înapoi pe gazon!“

ro

03 Oct, 2023 17:00 1828 Marime text
 

 
  • Farul Constanța a înregistrat prima victorie pe teren propriu din acest sezon, cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.
 
După trei meciuri jucate în prima ligă, echipa feminină de fotbal Farul Constanța, nou promovată în eșalonul de elită, se află pe locul trei în clasament, cu șase puncte, după două victorii și un eșec.
 
În ultimul meci disputat, fotbalistele de pe litoral au jucat pe teren propriu cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. Acesta a fost primul meci în propriul fief pentru Farul din noul sezon și a coincis cu o victorie a gazdelor, 2-0 (Laura Rus 64, Nicoleta Deca 88). Una dintre componentele formației constănțene, portarul Mirela Pop-Ganea, s-a accidentat însă serios în această confruntare, suferind o fractură la gleznă în prima repriză și fiind înlocuită în minutul 30 cu Diana Năcuță.     
 
„Suntem alături de Mirela Pop-Ganea, portarul formației noastre, care a suferit o accidentare gravă în partida cu AFK Csikszereda! Multă sănătate, Mia! Te așteptăm cât mai rapid înapoi pe gazon!“, este mesajul Farului Constanța.
 
Clasamentul actual al Ligii 1, după patru etape, este următorul: 1. Politehnica Timișoara - 9p (12-2, 3 meciuri), 2. Gloria 2018 Bistrița-Năsăud - 9p (10-3, 4m), 3. Farul - 6p (7-1, 3m), 4. Banat Girls - 6p (20-6, 3m), 5. Csikszereda Miercurea Ciuc - 6p (7-7, 4m), 6. Universitatea Cluj - 3p (6-1, 2m), 7. CSM Alexandria - 0p (1-17, 4m), 8. ACS Tg. Mureș - 0p (0-16, 3m). Farul are un meci restant, în etapa a doua, cu Universiattea Cluj, care se va disputa pe 8 noiembrie 2023, de la ora 11.00.  
 
„Meciurile sunt deschise oricărui rezultat“
 
Raluca Sârghe-Simes, antrenoarea Farului, a menționat că echipa de la malul mării a meritat victoria cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. „A fost o schimbare mare între partida de la Bistrița (n.r. când Farul a cedat cu 0-1, în etapa anterioară) și cea de acum. Mă bucur foarte mult că am câștigat, iar fetele au înțeles cum trebuie să fim ca echipă și din punct de v edere tactic. Sunt tare bucuroasă că fiecare jucătoare care a evoluat în acest meci și-a adus contribuția la victorie, fie că s-a regăsit în primul 11, fie că a intrat pe parcurs. Sper ca și de acum înainte să înregistrăm victorii. Meciurile sunt deschise oricărui rezultat și e frumos așa fotbalul, pentru a crește și a fi la un nivel mai înalt. Nu va fi ușor, dar tratăm toate partidele cu seriozitate. Respectând adversarul, ne respectăm și pe noi“, a declarat Raluca Sârghe-Simes, la Farul TV.  
 
Dedicațiile Laurei Rus     
 
Laura Rus și-a făcut un frumos cadou de ziua sa de naștere, marcând primul gol, pe care i l-a dedicat în primul rând celei ce a fost Violeta Mițul, jucătoare internațională din Republica Moldova, care a murit în mod tragic, la numai 26 de ani. „După al doilea meci de campionat, în care lucrurile nu ne-au ieșit așa cum am fi vrut, în acest meci, alături de suporteri, ne-am făcut jocul, am respectat indicațiile de pe margine, iar la final am ieșit învingătoare. Golul meu a fost dedicat fostei mele colege din Italia, care a decedat acum două săptămâni, iar în al doilea rând e pentru noi, pentru echipă, pentru mine și pentru toți fariștii. Am făcut un fotbal frumos și ne dorim ca fanii să fie alături de noi în continuare“, a menționat Laura Rus, conform sursei citate. 
 
„Atitudinea contează“
 
Cealaltă marcatoare a Farului, Nicoleta Deca, a spus căfaristele au suferit mult după înfrângerea de la Bistrița. „Astfel că, jucând în fața propriilor suporteri, ne-am dorit o victorie, am luptat pentru ea, iar la final suntem fericite. E ceea ce ne-am dorit. Atitudinea contează, mă bucur că am reușit să-mi ajut echipa, am închis jocul cu golul meu. Dedic această reușită suporterilor noștri și conducerii clubului, care face lucruri extraordinare pentru fotbalul feminin de la Farul. Suntem recunoscătoare. Avem un obiectiv înalt, pentru care muncim zi de zi. Vrem să legăm grupul și mai mult, să fim unite și să obținem victorii în fiecare partidă“, a menționat Nicoleta Deca. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Echipa feminină Farul Constanța
Victorie contra performerei din etapa trecută. Sărbătorita zilei a deschis scorul (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii