Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa de oină a Dobrogei, pe locul doi la Cupa Unirii. Întrecerea s-a desfăşurat în Republica Moldova

ro

24 Oct, 2017 13:16 2088 Marime text
Iniţiată de Federaţia Română de Oină, cu sprijinul financiar al Ministerului Tineretului şi Sportului, prima ediţie a Cupei Unirii a făcut parte dintre manifestările dedicate centenarului Unirii şi s-a desfăşurat timp de doup zile, la Ialoveni, în Republica Moldova.

„Beneficiind de sprijinul deosebit al autorităţilor locale, preşedintele raionului fiind prezent la competitie, precum şi al Federaţiei de oină din Moldova, cu aceasta ocazie marcând revenirea la oină a lui Iurie Bulgăreanu - cel care s-a identificat ani buni cu acest sport, competiţia a fost o reuşită totală“, a declarat constănţeanul Nicolae Dobre, preşedintele Federaţiei Române de Oină.

Pe lângă o foarte bună promovare a oinei, realizată cu ocazia meciurilor desfăşurate între cele trei echipe participante, două din România (Dobrogea şi Moldova) şi una din Republica Moldova (Ialoveni), cu această ocazie au fost discutate şi direcţiile de acţiune pentru promovarea în comun a oinei. Astfel,,s-a stabilit ca această competiţie să aibă loc anual, în fiecare dintre cele două ţări. La capătul unor meciuri foarte frumoase, clasamentul ade acum  fost următorul: 1. Moldova, 2. Dobrogea, 3. Ialoveni.

Ediţia de anul viitor, care va avea loc în România, va alinia la start toate regiunile din ţara noastră, precum şi o selecţionată de peste Prut.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii