Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După ce a condus cu 1-0 şi a fost în avantaj la penalty-uri FC Farul pierde dramatic la Mangalia

ro

24 Aug, 2011 03:49 2149 Marime text

farul.jpgCele patru formaţii constănţene din eşalonul secund (FC Farul, FC Viitorul, Callatis Mangalia şi Săgeata Năvodari) au debutat aseară în noua ediţie a Cupei României.

Una dintre cele mai echilibrate partide a fazei a IV-a din Cupa României s-a desfăşurat la Mangalia, unde s-au întâlnit în primul derby local al sezonului două echipe de tradiţie ale judeţului, Callatis şi FC Farul. „Marinarii" au deschis scorul în minutul 26 al jocului. Stăncioiu execută perfect o lovitură liberă de la 20 de metri şi îl învinge pe portarul Dragne. În faza care a dus la marcarea golului, goalkeeperul Callatisului a greşit o degajare a cărei destinaţie a fost la Păduraru, şutul acestuia fiind oprit cu mâna de Dragne în afara careului. Kamara a egalat şi jocul s-a prelungit cu două reprize a câte 15 minute. Scorul a rămas neschimbat şi după jumătatea de oră suplimentară, aşa că partida a trecut la loteria loviturilor de departajare. Farul pare să aibă norocul de partea sa după Pătulea şi Sascău execută fără greşeală loviturile de la 11 metri, în timp ce Floricel de la Callatis nimereşte bara. Marcatorul golului „marinarilor", Stăncioiu nu mai reuşeşte să-l învingă pe Dragne de la punctul cu var şi trimite mingea în transversală. Gazdele egalează prin Bolat, iar Buzea greşeşte şi el execuţia, trimiţând mult peste poartă. Bardu este cel care califică gazdele în următoarea fază a Cupei României. Acesta îl învinge pe Cernea la ultima lovitură de departajare, Callatis impunându-se cu 5-4 la capătul a 120 de minute şi zece penalty-uri. „A fost un joc disputat, dominat în mare parte de gazde. Noi am adoptat aceeaşi tactică, încercând să ne închidem cât mai bine în apărare şi să profităm pe contraatac. Am avut câteva ocazii bune de poartă însă, ori ne-am grăbit ori nu am fost inspiraţi la ultima pasă. În acelaşi timp am vrut să văd pe cine pot să contez în meciurile de campionat dintre cei care nu au jucat la Bacău", a declarat după meci antrenorul Farului, Marian Pană, care a ţinut să mulţumească suporterilor echipei prezenţi la meci pentru susţinere: „Vreau să le mulţumesc celor care ne-au susţinut din tribune şi vreau să îi rog să aibă răbdare cu echipa şi să vină la meciul de sâmbătă, cu Viitorul pentru a ne susţine aşa cum au făcut la Mangalia".

Viitorul a „doborât" Ulmu. Săgeata, „antrenament" cu Dunărea

FC Viitorul Constanţa şi Săgeata Năvodari s-au calificat la rândul lor în faza a V-a a Cupei României. Echipa patronată de Gheorghe Hagi au evoluat pe terenul formaţiei de Liga a III-a, Phoenix Ulmu, pe care a învins-o cu 2-0. Ambele goluri s-au marcat în repriza secundă. Scorul a fost deschis în minutul 52 de Vlad Rusu, care a obţinut un penalty pe care tot el l-a transformat. Scorul final avea să fie stabilit în minutul 78 când juniorul Ionuţ Vînă a realizat o acţiune frumoasă şi l-a servit ideal pe Nicolae Hertu, care a înscris din apropiere.

La Călăraşi, Săgeata Năvodari a trecut fără probleme de formaţia locală, Dunărea, cu scorul de 3-0. Zaharia a stabilit scorul pauzei, după ce a reuşit o dublă, în minutele 19 şi 36, în timp ce Jianu a dat ultima lovitură în minutul 50 al meciului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii