Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dumitru Jidovu, cel mai important conducător din istoria fostei echipe Tractorul Năvodari, s-a stins din viaţă (galerie foto)

ro

29 Jul, 2019 00:00 2588 Marime text
Apropiaţii fostei echipe de fotbal Tractorul Năvodari regretă nespus recenta trecere în nefiinţă atât a lui Dumitru Jidovu (cel mai important conducător din istoria formaţiei), cât şi a doi foşti fotbalişti ai echipei (Corneliu Ruci şi Marian Marin).
 
Dumitru Jidovu a decedat la vârsta de 79 de ani, la două săptămâni după întâlnirea foştilor jucători, antrenori şi conducători ai Tractorului, care s-au reunit la 22 de ani după desfiinţarea formaţiei (în 1997). Iniţiatorul şi organizatorul revederii a fost Titus Răileanu (75 de ani, fost antrenor şi delegat sportiv la echipă, timp îndelungat, peste 20 de ani). „În viată avem parte şi de evenimente nedorite, ca să nu mai spun tragice şi ireversibile. Dintre cei absenţi de la acea întâlnire (care ştiam că nu pot veni) trei au trecut în lumea drepţilor, la scurt timp după întâlnirea noastră, ceea ce a adus multe regrete colectivului nostru“, a precizat Titus Răileanu.
 

Îi vor păstra o frumoasă amintire şi mult respect

 
„La reunire, peste 50 de persoane legate de istoria Tractorului am fost împreună mai bine de cinci ore. De la revedere a lipsit însă o persoană care a avut cea mai mare contribuţie în viaţa şi activitatea echipei, prin deciziile luate, prin optimismul şi îndrăzneala sa, prin tot ce a făcut, ing. Dumitru Jidovu. Dar a lipsit motivat, de fapt nici nu a fost anunţat sau invitat, ştiindu-se de starea sa precară de sănătate. N-am crezut şi nici n-am prevăzut însă că preşedintele nostru pe viaţă va pleca la ceruri în mai puţin de două săptămâni după aceea, să înfiinţeze şi să sprijine cu tot ce este nevoie o echipă, la care a găsit doi antrenori şi 17-18 jucători plecaţi mai devreme la cele sfinte.
 
Aşadar, fostul nostru preşedinte pe viaţă, ing. Dumitru Jidovu, este pentru noi acum preşedinte post-mortem. Avem numai amintiri frumoase legate de dânsul: ambiţios, optimist, voios şi vorbăreţ, în permanenţă spiritual şi glumeţ. Toţi cei care l-am cunoscut îi vom păstra negreşit o frumoasă amintire şi mult respect. A fost eroul principal din «Poveştile Tractorului Năvodari», iar, când, în 2020, ne vom reîntâlni cu ocazia celebrării a 60 de ani de la înfiinţarea echipei, îi vom închina un minut de reculegere. Din păcate, această plecare dintre cei vii a fost completată, la numai câteva zile după aceea, de cele ale altor doi fotbalişti de-ai noştri, Corneliu Ruci şi Marian Marin. Dumnezeu să-i ierte!”, a spus Titus Răileanu.
 

„A depus multă pasiune“

 
Potrivit acestuia, Dumitru Jidovu a fost preşedintele clubului aproximativ 20 de ani, „într-o perioadă cu realizări atât sportive, cât şi în domeniul logisticii necesare unei desfăşurări în condiţii normale a activităţii echipei de fotbal“. „La începutul anilor 70, când ne-am cunoscut, lucrând în aceeaşi uzină, IMAIA Năvodari, era şeful serviciului Producţie. Atunci a început conlucrarea noastră sportivă. A venit cu destule idei personale în folosul formaţiei, a rezolvat multe probleme de serviciu ale jucătorilor şi antrenorilor. A fost în mintea noastră cu adevărat un conducător. A fost şeful suprem al echipei, depunând multă pasiune. Toţi cei din echipă care aveau nevoie de un sfat sau ajutor apelau la dumnealui şi nu refuza pe nimeni“, a mai spus Titus Răileanu, care a subliniat şi rolul decisivi al lui Dumitru Jidovu în crearea bazei sportive de care a beneficiat echipa.
 
În prima fotografie, Dumitru Jidovu este al cincilea de la stânga la dreapta, pe rândul de sus.
 
Citeşte şi:
 
Întâlnire cu istoria Unchiul lui Gică Hagi a fost fotbalist la Tractorul Năvodari. Marea familie a echipei s-a reunit (galerie foto + video)

Poveştile Tractorului Năvodari Fotbalist care venea la unele meciuri de la judeţ cu taxiul. Incredibil de la cine a primit o palmă la Cogealac! (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii