Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Duel la Constanţa cu Fotbal Comuna Recea FC Farul vrea să obţină prima victorie din play-out. Meci de şase puncte!

ro

17 Apr, 2021 00:00 3512 Marime text
  • FC Farul ocupă locul trei în play-out, dar la egalitate de puncte cu primele două clasate.
  • În cele trei meciuri susţinute în play-out, Fotbal Comuna Recea a marcat nouă goluri.  
  • În ultima partidă directă, în sezonul regular, FC Farul a câştigat cu 3-2, luna trecută.
 
FC Farul Constanţa susţine sâmbătă, 17 aprilie, meciul din etapa a treia a turneului play-out din Liga a 2-a, întâlnind pe teren propriu, de la ora 11.00, Fotbal Comuna Recea.
 
În clasament, „marinarii“ se află pe locul trei, dar la egalitate de puncte, 33, cu primele două formaţii, în timp ce echipa din judeţul Maramureş ocupă poziţia a patra, cu 29 de puncte. Fotbal Comuna Recea are trei meciuri jucate, pe când Farul cu unul mai puţin, având liber în runda trecută. Clasamentul arată astfel: 1. U Cluj - 33p (2 meciuri jucate, 5-3), 2. Metaloglobus - 33p (2m, golaveraj 2-3), 3. Farul - 33p (2m, 1-2), 4. Fotbal Comuna Recea - 29p (3m, 9-3), 5. Ripensia Timişoara - 27p (3m, 3-2), 6. CSM Slatina - 19p (3m, 5-6), 7. Pandurii Lignitul Tg. Jiu (echipă retrogradată matematic în Liga a 3-a) - 14p (3m, 3-9). În etapa a patra se mai joacă meciurile: Metaloglobus Bucureşti - CSM Slatina (sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 11.00) şi Ripensia Timişoara - U Cluj (duminică, 18 aprilie, de la ora 11.00).  Pandurii Lignitul Tg. Jiu are rundă liberă. 
 

Pe primul loc în startul turneului play-out

   
„Marinarii” au început sezonul play-out pe prima poziţie, însă, după un egal şi o înfrângere, au pierdut şefia ierarhiei. Astfel că ei vizează sâmbătă prima victorie, prin care şi-ar păstra, matematic, şi locul în Liga a 2-a, cu trei meciuri înainte de final. În turneul play-out, în fiecare dintre cele două serii se va disputa un singur joc între echipe, rezultând în acest fel şase partide pentru fiecare formație participantă. La final, vor retrograda locurile 6 și 7, iar cele două formații de pe locul 5 în cele două serii vor juca un baraj, tur-retur, pentru menținerea în Liga a 2-a. În afară de meciul cu Fotbal Comuna Recea, FC Farul va mai susţine meciurile, în ordine: cu CSM Slatina (în deplasare), cu U Cluj (acasă) şi cu Pandurii Lignitul Tg. Jiu (d).
 

„Un adversar periculos”

 
„Meciul cu Recea trebuie să aducă liniștea din punct de vedere matematic. Este o partidă dificilă, întâlnim un adversar periculos, care a marcat foarte multe goluri în ultimul timp. Au o medie de trei goluri pe meci în acest play-out, au marcat nouă goluri, și au arătat și aici, când am câștigat noi cu 3-2, că sunt o echipă periculoasă, care a reușit să aibă destule situații de a marca. Trebuie să fim concentrați, să avem altă stare de spirit și sunt convins că toți jucătorii noștri au înțeles momentul prin care trecem. Cu siguranță, va fi o partidă intensă și sunt convins sută la sută că jucătorii vor da maximum și vom câștiga”, a declarat Ianis Zicu, antrenorul principal al FC Farul.
 

„Eu nu țin neapărat să fie multe goluri”

 
Pentru acest meci, tehnicianul constănţean are la dispoziţie tot lotul de jucători şi spune că întâlnirea cu Recea are o importanţă foarte mare. 
 
„Eu nu țin neapărat să fie multe goluri. Țin să fie goluri marcate de noi și să conteze mai puțin dacă este spectaculos sau nu. Este o partidă de importanță maximă, un meci de şase puncte, pe care dacă îl vom câștiga, vom închide orice discuție matematică de a ajunge la baraj. Este important să câștigăm toate meciurile, să nu facem doar calcule de a ne salva. Noi trebuie să terminăm pe primul loc acest play-out. Dacă suferim că am ratat play-off-ul, trebuie să arătăm că suntem o echipă bună și că meritam să fim acolo. În acest moment mă gândesc doar la partida de sâmbătă cu Recea și după aceea putem să vorbim cum va fi lupta și între câte echipe”, a mai spus Ianis Zicu.
 

„Dublă” şi pasă decisivă pentru Banyoi

 
„Sperăm să jucăm cât mai bine și să vină victoria. Pentru asta ne pregătim și vrem să câștigăm acest play-out. Obiectivul nostru este să câștigăm cele patru jocuri care au rămas și la final să fim pe primul loc. În meciul din sezonul regular, am reușit să dau două goluri și o pasă de gol și sper să reușesc și acum să dau măcar un gol sau să-mi ajut echipa să câștige”, a menţionat şi atacantul Andrei Banyoi.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (FC Farul Constanţa)
 
Citeşte şi:
 
FC Farul Constanţa a mai coborât un loc în clasamentul turneului play-out. Sâmbătă, „marinarii” susţin al treilea meci
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii