Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dublul campion mondial David Popovici „Sunt onorat să reprezint țara aceasta frumoasă“ (GALERIE FOTO)

ro

26 Jun, 2022 22:21 1126 Marime text
 
  • La numai 17 ani, David Popovici a cucerit aurul mondial la seniori în probele de 100 m și 200 m liber.

Înotătorii români David Popovici și Robert Glință au revenit în această în țară de la Campionatul Mondial de seniori de la Budapesta, competiție la care David a scris istorie, devenind, la numai 17 ani, dublu campion mondial, la 100 m și 200 m liber. Robert a ocupat locul cinci în finala probei de 50 m spate.
 

Le mulțumesc celor care au crezut în mine, m-au susținut și să susțin în continuare. Le mulțumesc tuturor românilor care m-au urmărit de la televizor ori au venit la Budapesta. Sunt onorat să reprezint țara aceasta frumoasă și să vă simt alături de mine, a declarat David Popovici.   


Cei doi înotători și antrenorii lor au fost așteptați la Aeroportul Otopeni de o delegație din care nu au lipsit Eduard Novak, ministrul Sportului, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, și Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.
 

E un moment istoric. Am așteptat un campion care ne-a făcut mândri. David ne-a demonstrat că sportul ne unește și că e cel mai bun ambasador al nostru. În câteva zile, David a reușit să deschidă inimile tuturo celo din România. A arătat cât de puternici putem fi. E doar începutul, David are doar 17 ani, are mulți ani înainte să câștige multe campionate și Jocuri Olimpice, a menționat și ministrul Eduard Novak.

Ce a mai spus David Popovici:
  • Visul meu este să devin cel mai rapid înotător din istorie și să inspir multă lume.  
  • Zilnic, vreau să devin o versiune mai bună a mea.
  • În România, sportul are nevoie de o mica resuscitare. Românii e să aibă o viață mai sănătoasă.
  • Sunt sigur că Europenele de la Otopeni vor fi memorabile. Abia aștept să concurez.
  • Robert Glință e un băiat foarte deschis. În 2017, mi-a dat un autograf, pe care îl am și acum în sertar, și mi-a spus că a fost primul său autograf acordatcuiva.     


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Comitetul Olimpic și Sportiv Român)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii