Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în sportul constănţean. S-a stins din viaţă fostul antrenor de canotaj Virgil Ştefănescu

ro

19 Jul, 2019 11:40 1828 Marime text
Sportul constănţean este din nou în doliu, după ce s-a stins din viaţă, la vârsta de 77 de ani, fostul antrenor de canotaj Virgil Ştefănescu, cel care a activat şi la loturile naţionale de juniori şi tineret ale României.

Familia sportului constănţean deplânge trecerea în nefiinţă a lui Virgil Ştefănescu.

Mesaje de condoleanţe au transmis şi Elena Frîncu, Ilie Floroiu şi Sorin Başturea, directorul CS Farul, care sunt alături de familia îndoliată.

Personalitatea lui Virgil Ştefănescu şi meritele sale deosebite în sport au fost subliniate şi de Federaţia Română de Canotaj.

Anunțăm cu imensă durere trecerea în neființă, la 77 de ani, a profesorului și antrenorului VIRGIL ȘTEFĂNESCU, un om și un profesionist de excepție, care și-a pus viața în slujba canotajului și a culorilor românești. VIRGIL ȘTEFĂNESCU și-a lăsat amprenta inconfundabilă asupra numeroaselor generații de canotori pe care i-a îndrumat și pregătit, cu dăruire și competență, de-a lungul timpului.

Și-a început activitatea de antrenor la Asociația Sportivă a Institutului de Marină din Constanța. Apoi, în perioada 1985-1989, a ocupat funcția de antrenor principal al lotului național de junioare. Din 1997 până în 2002 a fost antrenor coordonator al loturilor naționale de juniori și junioare, precum și antrenor federal. Între numeroșii sportivi și sportive cu rezultate de mare valoare pe care i-a pregătit s-au numărat medaliatele olimpice Ioana Badea, Veronica Necula și altele.

Plecarea dintre noi a lui VIRGIL ȘTEFĂNESCU reprezintă o grea pierdere, umană și profesională, pentru canotajul și sportul românesc. Amintirea sa va rămâne neștearsă în inimile tuturor celor care l-au cunoscut, apreciat și iubit.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Exprimăm compasiunea și condoleanțele cele mai sincere familiei îndoliate, este mesajul FRC.  


Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii