Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din atlet s-a transformat în arbitru de fotbal Pe traseul de la Crosul Ziua Olimpică, Dumitru Mihal s-a închinat la patru biserici (galerie foto)

ro

25 Jun, 2014 00:00 3339 Marime text
Unul dintre cei mai vechi participanţi la Crosul Ziua Olimpică, arbitrul constănţean de fotbal Dumitru Mihal (43 de ani), nu a ratat nici ediţia din acest an. În aceeaşi zi, „cavalerul“ era delegat şi la un meci, Ulmetum Pantelimon - Steaua Speranţei Siliştea, de la Liga a V-a, însă a avut timp să ajungă şi la partidă. „Particip la acest cros din anul 1988 (n.r. prima ediţie a avut loc în 1987) şi am ratat un singur an, întrucât s-a suprapus atunci cu un meci de fotbal. Concurez de plăcere, pentru a face mişcare şi pentru sănătate. În acelaşi timp, crosul e şi o bună pregătire fizică pentru meciuri. Oricum, eu nu am probleme din acest punct de vedere (la testul Cooper parcurg între 3.000 şi 3.100 de metri), dar o mişcare în plus nu strică. Ar fi bine dacă, în decursul unui an, s-ar organiza şi mai multe crosuri la Constanţa“, a declarat arbitrul.

Traseul din acest an a fost: Sala Sporturilor (de unde directorul CS Farul, Ilie Floroiu, a dat startul) - bulevardul Tomis (până la intrarea în municipiul Constanţa, la vapor) - bulevardul Aurel Vlaicu - parcare Maritimo Shopping Center (intrarea pe la primul sens giratoriu). Au participat şi alţi arbitri de fotbal, precum asistentul FIFA Aurel Oniţa (preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri), observatorul Bela Szoke sau fostul arbitru Claudiu Şoptelea. Dumitru Mihal a terminat întrecerea pe locul 17 şi spune că a încheiat cu bine toate crosurile olimpice la care a concurat, fără a intra însă în primii zece, întrucât de fiecare dată au participat atleţi, care s-au impus cu uşurinţă, câştigătorul ultimelor ediţii fiind Bogdan Ofiţeru (26 de ani, care, pe site-ul oficial al Comisiei Judeţene, figurează şi ca arbitru, obţinându-şi categoria I în 2011).

S-a grăbit degeaba

Pe lângă crosul olimpic, Dumitru Mihal s-a aliniat şi la startul altor întreceri similare din Constanţa, iar la unele dintre ele, a luat-o şi pe fiica sa, Bianca. În anul 2008, aceasta a primit diploma pentru cea mai tânără participantă la Crosul 1 Decembrie. La această ediţie, Bianca Mihal nu a mai participat. „Crosul a început la ora 10.00, iar la 12.00, eu aveam meci la Pantelimon. Astfel că am plecat imediat spre partidă, iar dacă o luam cu mine şi pe Bianca, nu avea cine să o aducă apoi acasă“, a explicat Dumitru Mihal. Acesta, ca şi ceilalţi participanţi, a trecut pe traseul crosului pe lângă patru biserici, închinându-se de tot atâtea ori. De la atletism, bărbatul de 43 de ani a trecut la fotbal, schimbând rapid tricoul de la cros cu costumul de arbitru, însă graba sa a fost în zadar, pentru că meciul nu s-a jucat, Steaua Speranţa Siliştea neprezentându-se la Pantelimon! Alături de Sorin Vasilăţeanu, Dumitru Mihal era asistent într-o brigadă condusă de Bogdan Bercea, iar ca observator fusese delegat fostul mare fotbalist al Farului Marin Tufan.

Pitic în Ţara Guliverilor

Într-un alt meci, Voinţa Cochirleni - Sport Prim Oltina, Dumitru Mihal a fost coleg de brigadă cu asistentul Cosmin Litu, mai mic decât el cu 27 de ani! Cosmin împlineşte 17 ani peste trei luni, este stagiar, iar Mihal spune că are calităţi. Centralul partidei a fost Ştefan Simedre, şi el un arbitru experimentat, în vârstă de 38 de ani. Potrivit site-ului CJA, cel mai tânăr arbitru constănţean de fotbal este stagiarul Marius Pap, care are 15 ani şi două luni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii