Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delta Force One Foști fotbaliști constănțeni, pe gazon la meciul de gală dintre gloriile Deltei Tulcea și ale Granitului Babadag

ro

26 Jun, 2021 00:00 5594 Marime text
 

 
  • Delta Tulcea a promovat sportiv în Liga 1 în sezonul 2006/2007, însă, din motive administrative, nu a jucat apoi în primul eșalon.
  • Meciul de old-boys de acum s-a disputat pe stadionul „Nelu Stănescu“ din Babadag.  
  • Echipa Deltei a fost condusă și la acest eveniment, de pe banca tehnică, de antrenorul Constantin Gache.
 
Stadionul „Nelu Stănescu“ din Babadag, județul Tulcea, a găzduit un meci special, între gloriile echipelor Delta Tulcea și Granitul Babadag, prin care a fost marcată, și în acest an, performanța Deltei din sezonul 2006/2007, când formația tulceană a obținut sportiv promovarea în Liga 1, eșalon în care nu a jucat însă apoi, din motive administrative.
 
Din echipa old-boys a Deltei care i-a înfruntat acum pe veteranii Granitului au făcut parte și mai mulți foști jucători constănțeni, care evoluau atunci în echipa din județul vecin. Iar antrenor principal era Constantin Gache, care a onorat evenimentul și acum. Dintre eroii de acum 15 ani ori din anii următori nu au lipsit de pe gazon, la meciul de gală de la Babadag, Iulian Olteanu, Tudor Enache, Cristi Petcu, Cosmin Mocanu, Liviu Ștefan, Dan Popescu, Constantin Mișelaricu, Marius Lucan, Iancu Papazicu, Cristian Coconașu, Dumitru Horovei, Enache Câju, Emil Nanu, Ștefan Ciobanu sau Cristian Pantelie. Pe lângă Constantin Gache, constănțeni sunt și Cristi Petcu, Cosmin Mocanu, Liviu Ștefan, Iancu Papazicu, Enache Câju și Ștefan Ciobanu, restul fiind din Tulcea, Galați sau Călărași. Pe teren s-a aflat și Cristi Rusu (secundul de atunci al lui Gache), iar la eveniment a fost prezent și Constantin Panait, kinetoterapeut la acea echipă de poveste. Jucătorii Deltei au purtat tricouri pe care era scris „Delta Force One“, aluzie plastică la forța pe care o avea în campionat echipa tulceană.        
 
De cealaltă parte, din echipa Granitului au făcut parte foști jucători precum Alempe, Filimon, Guraliuc, Nediu, Mavru, Guliu, Boruz, Carasâz, Butucea, Preda, Tătaru, Călin, Botez, Tănase, Pascale, Poida, Iorga, Bogatu, Sandu sau Bonţoi. Partida a fost câștigată de Delta, care s-a desprins în partea secundă, după o primă parte strânsă pe tabelă.   
 
 

„Mulțumesc familiei FC Delta Tulcea!“



„Generația FC Delta Tulcea s-a reunit a doua oară după frumoasa performanță realizată în anul competițional 2006-2007. Momente pline de emoție și amintiri frumoase. Cu acest prilej vrem să-i mulțumim lui Alempe Pantelie, care a fost gazda jocului desfășurat pe Stadionul Nelu Stănescu din Babadag, pentru primirea deosebită de care am avut parte. Mulțumim și fraților Vișan și Nicu Crețu (fiind în Anglia), care au făcut un gest deosebit și au cumpărat un echipament de joc, deoarece cel vechi, multora nu ne mai vine. Din păcate, președintele acelei perioade, Petre Marinescu, nu a putut veni, din motive personale. Nu l-am uitat nici pe Lupu Stoian (nea Fane), din păcate l-am uitat pe Tănase Berghea, delegatul echipei la acea vreme. Cu toții am făcut parte din ceea ce a însemnat FC Delta Tulcea. Mulțumesc tuturor celor care au susținut acest eveniment, mulțumesc familiei FC Delta Tulcea!“, a fost mesajul lui Emil Nanu, care ulterior, începând din sezonul de după promovare, a jucat la FC Farul Constanța, în Liga 1, la gruparea fanion a litoralului trecând atunci și Constantin Gache, și Ștefan Ciobanu. 

 

Eveniment și la zece ani de la promovare



De altfel, Nanu și Ciobanu, „gemenii golului“ din acea echipă a Deltei, au fost în acel sezon golgeterii eșalonului secund, cu 19, respectiv 17 goluri. Foștii jucători ai Deltei au sărbătorit și în anul 2017 promovarea, la zece ani de la performanța din sezonul 2006/2007. A fost un eveniment la Tulcea, din care a făcut parte și un meci contra formației Delta Stars, dar a și fost comemorat fostul fotbalist Henry. „Mă bucur că acum ne-am întâlnit din nou. Vrem să continuăm aceste acțiuni, iar la anul intenționăm să organizăm un eveniment pe stadionul Delta din Tulcea, care să cuprinsă poate și un meci cu veteranii Farului“, a spus Emil Nanu.       
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

În secțiunea Galerie Foto găsiți mai multe imagini de la evenimentul aniversar desfășurat la Babadag. Sursa foto: Facebook (Emil Nanu)

 
Citește și:
 
„Succes, vulturilor!”
 Judeţul Tulcea, cu patru fotbalişti selectaţi în lotul regiunii 2 de la Turneul Speranţelor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii