Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la fotbal la dans Perechea Elvir Ziadin - Lavinia Giurcă, din Constanța, s-a calificat la Campionatul Mondial de salsa, din Mexic (galerie foto + video)

ro

25 Oct, 2019 00:00 4102 Marime text
Rezultat deosebit pentru perechea Elvir Ziadin - Lavinia Giurcă, din Constanța, care s-a calificat la Campionatul Mondial de salsa. Întrecerea se va disputa la anul în Mexic, la Oaxaca, iar cei doi, reprezentanți ai Encanto Dance Academy Constanța, au obținut calificarea după ce au triumfat în Latin Fever Championship, competiție la nivel național.

LFC este un proiect demarat în urmă cu trei ani. În primii doi, s-a derulat în regiunea de Sud-Est a României, iar din 2019 a devenit un campionat la nivel național. Competiția a fost organizată de-a lungul a patru etape, în care concurenții au acumulat puncte, iar în finală s-a intrat cu punctajul strâns pe parcursul rundelor. Câștigătorii etapei a patra, atât la coregrafie salsa, cât și la coregrafie bachata, pleacă la Campionatul Mondial din Mexic, unde vor avea toate cheltuielile asigurate (taxă de competiție, cazare). În competiția Latin Fever Championship au intrat de-a lungul timpului 35 - 40 de perechi, atât la freestyle salsa și bachata, cât și la coregrafie salsa și bachata.

„Suntem mândri să vă anunțăm…“


„În această seară, am trăit una dintre cele mai frumoase experiențe pe scenă în competiția Latin Fever Championship, alături de partenera mea Lavinia Giurcă! Suntem mândri să vă anunțăm că am câștigat șansa de a participa la Campionatul Mondial care se va ține în Mexic, la Oaxaca! Nu am fi reușit fără ajutorul unor instructori / prieteni dedicați, Vlad Laurian Dumitrescu și Lavinia Toma Dumitrescu, cei care, de fiecare dată, au dat dovadă de profesionalism 100%! Nu în ultimul rând, vă mulțumim tuturor celor care ne-ați susținut, atât de acasă, cât și din sală, pe toata perioada campionatului!“, a postat Elvir Ziadin, plin de bucurie, pe Facebook, după finala Latin Fever Championship, care s-a ținut la Sibiu.

La fiecare rezultat, izbucnea în lacrimi de fericire
 

Tânărul de 23 de ani nu uită să o menționeze și pe mama sa, Ela Ziadin, care a fost alături de el în tot campionatul, iar „la fiecare rezultat, izbucnea în lacrimi de fericire. Tata fiind plecat mai tot timpul, ea a fost cea care îmi ținea pumnii de acasă și mă suna chiar și de două - trei ori înainte de intrarea în concurs, dar și după competiție“. În 2017, perechea din Constanța a câștigat etapă de etapă în LFC. În 2018, cei doi nu au participat, Elvir axându-se mai mult pe muncă, iar în 2019 tinerii au revenit în forță și au avut succes, atât pe parcursul rundelor (doar la Craiova au luat locul doi, în rest impunându-se), cât și la final.


A avut de ales între arbitraj și dans


Acum, urmează Campionatul Mondial din Mexic, în care Elvir și Lavinia și-au propus să se claseze pe un loc cât mai bun. „Vrem să dăm tot ce e mai bun în noi, să arătăm că orele petrecute în sala de antrenament au dat roade“, a spus Elvir, care dansează împreună cu Lavinia de patru ani. Pe lângă coregrafia de pereche, au avut și coregrafie de trupă. Sub îndrumarea instructorilor Vlad Laurian Dumitrescu și Lavinia Toma Dumitrescu, alcătuiesc o pereche foarte bună. Elvir e fost fotbalist și fost arbitru de fotbal, iar o perioadă a practicat în paralel arbitrajul și dansul. Însă, la un moment dat, ajungând la un punct în care trebuia să aleagă, a optat pentru dans.

Au fost și la show-uri TV


Perechea Elvir Ziadin - Lavinia Giurcă au fost și la câteva show-uri de televiziune, precum „Se strigă darul“, de la Kanal D, „Românii au talent“, de la Pro TV, dar și la emisiunea lui Cătălin Măruță. De asemenea, participă la diferite evenimente festive, inclusiv nunți și botezuri, în care prezintă programe latino.




Citește și:

Elvir Ziadin, din Constanţa Un dansator de salsa este şi arbitru de fotbal (galerie foto)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii