Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Cupa României Reprezentanta județului Constanța va evolua în Regiunea 7 a fazei regionale. Luni e tragerea la sorți

ro

27 Jun, 2022 00:00 1898 Marime text

 
  • În această etapă a competiției, sistemul de împărțire a echipelor e cel pe regiuni administrative.
 
Tragerea la sorți a fazei regionale a Cupei României, ediția 2022/23 (care se va disputa într-un nou format), are loc luni, 27 iunie, de la ora 13.00, la Casa Fotbalului din București.
 
„În noul sezon, Cupa României va avea o nouă formă, mai atractivă, cu mai multe dueluri tari, pe modelul viitoarei Champions League. Se dă startul în competiție odată cu desfășurarea fazei regionale, în care câștigătoarele din fiecare județ se vor lupta pentru 7 locuri în turul următor al Cupei României“, se arată pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.
 
În faza regională, sistemul de împărțire a echipelor e cel pe regiuni administrative:
 
Regiunea 1, Nord-Est: Bacău, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Suceava, Vaslui
Regiunea 2, Nord-Vest: Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj
Regiunea 3, Centru: Alba, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu
Regiunea 4, Vest: Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Timiş, Gorj, Mehedinţi
Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa
Regiunea 6, Sud: Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Bucureşti, Ilfov, Prahova
Regiunea 7, Sud-Est: Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa (Axiopolis Cernavodă), Buzău, Vrancea.
 
Conform frf.ro, pentru fiecare regiune în parte se vor împărți prin tragere la sorţi cele şase echipe în două grupe a câte trei echipe, urmând ca acestea să joace fiecare cu fiecare un meci, rezultând astfel trei meciuri în fiecare grupă. „În acest sens, se vor introduce cele şase echipe din regiune într-o singură urnă. Primele trei extrase vor face parte din grupa 1, iar următoarele trei extrase vor face din grupa 2. Pentru programarea meciurilor se va folosi tabela Berger de 4, echipele primind numărul corespunzător în funcție de ordinea extragerii din urnă. Câștigătoarele grupelor vor juca finala regiunii, iar echipa câștigătoare va primi trofeul Cupei României pentru regiunea respectivă și se va califica în faza următoare a Cupei României“, este explicat sistemul de desfășurare.
 
Meciurile din faza regională se vor juca pe 6, 9 şi 13 iulie, cu începere de la ora 18.00, iar cele din cadrul finalelor vor avea loc pe 16 iulie, cu începere de la ora 17.30, cu exceptia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.
 
Sursa citată menționează și principalele modificări ale formatului Cupei României din noul sezon:
 
  • Competiția debutează cu o fază regională, în care reprezentantele județelor țării vor fi împărțite în 7 zone, rezultând 7 câștigătoare regionale care merg în turul 2.
  • Șaisprezecimile de finală au fost înlocuite de un play-off, urmat imediat de o fază a grupelor, în care vor intra direct și cele mai bune 8 echipe din Liga 1.
  • În această rundă, cele 24 de echipe rămase în competiție vor fi împărțite în 4 grupe de câte 6, câte două din urnele valorice 1, 2 și 3.
  • Vor rezulta, astfel, trei meciuri pentru fiecare echipă, cu câte o adversară din fiecare urnă valorică.
  • Cupa României se va încheia cu fazele sferturilor, semifinalelor și finala, disputate toate într-o singură manșă.
 
Amical cu Dobrudja Dobrici
 
Miercuri, 29 iunie, echipa de Liga a 4-a Axiopolis Cernavodă (antrenor, Petre Grigoraș) dispută un meci amical în nocturnă, pe stadionul Ideal din Cernavodă, de la ora 20.00, cu formația bulgară de eșalon secund Dobrudja Dobrici. Intrarea la meci este liberă. 

UPDATE:

În urma tragerii la sorți de astăzi, programul din grupa 1 (Vrancea, Brăila, Constanța) a Regiunii 7 este următorul: Brăila - Constanța (6 iulie), Vrancea - Brăila (9 iulie), Constanța - Vrancea (13 iulie).  

Grupa 2: Tulcea, Galați, Buzău
Galați - Buzău (6 iulie), Tulcea - Galați (9 iulie), Buzău - Tulcea (13 iulie).

  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Suporter Șoimii Cernavodă)

 
Citește și:
 
Axiopolis Cernavodă a câștigat faza județeană a Cupei României (GALERIE FOTO)
 
UPDATE
Noul stadion „Ideal“ din Cernavodă, inaugurat cu meciul Axiopolis Cernavodă - CS Medgidia, din Cupa României (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii