Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSV 2004 Tomis invinge din nou campioana

ro

20 Oct, 2009 20:17 1075 Marime text

volei_e.jpg#Finala Cupei va avea loc astăzi, de la ora 17.00, în Sala Elisabeta Lipă din Botoşani

CS Volei 2004 Tomis a arătat că victoria din prima etapă a sezonului împotriva campioanei en-titre, CSU Metal Galaţi nu a fost o întâmplare. Fetele pregătite de Aleksandar Bokovic au repetat isprava şi în semifinalele Cupei României, competiţie care se desfăşoară în aceste zile la Botoşani.

Succesul grupării de pe litoral în faţa campioanei en-titre s-a produs după un meci extrem de echilibrat. Formaţia constănţeană a început bine partida şi şi-au adjudecat primul set cu scorul de 25-22. Elevele lui Zoran Terzic au revenit însă în joc şi au câştigat următoarele două parţiale la 22 şi 18, iar echipa din Galaţi se părea că va reuşi să-şi ia revanşa în faţa Tomisului după eşecul din campionat de la Constanţa, scor 1-3. Mai mult, Metal Galaţi începe foarte bine şi al patrulea set, luând la mijlocul acestuia un avans de patru puncte pe tabelă, scor 12-16. Constănţencele revin miraculos şi se impun la final cu scorul de 25-23. Ultimul set a fost şi cel mai echilibrat. Niciuna dintre echipe nu a reuşit să se distanţeze decisiv pe tabelă, campioana şi vicecampioana în exerciţiu mergând cap la cap până la scorul de 13-13. Echipa de pe malul Dunării are apoi minge de set şi meci însă tomitanele reuşesc s-o anuleze, izbutind apoi să-şi adjudece şi următoarele două puncte şi implicit meciul. Scor 16-14 şi CS Volei 2004 Tomis câştigă meciul după mai bine de două ore de joc efectiv. Tehnicianul constănţencelor, Aleksandar Boskovic a aliniat în acest meci următoarea formulă de echipă: Simanic - Barun, Plchotova, Gavrilescu, Topic, Konecna şi Vujovic - libero. Au mai intrat pe parcursul partidei Pristavu, Strâmbu, Vâlcu, Alexe şi Cristina Cazacu, ultima o jucătoare venită de la junioare, în vârstă de doar 15 ani. Tomisul se va înfrunta pentru trofeul Cupa României cu Dinamo Bucureşti, echipă care a dispus fără probleme, tot ieri, de Ştiinţa Bacău cu scorul de 3-0 (25-14, 25-11, 25-14). Meciul va începe la ora 17.00.

Metal Galaţi, eliminată din Cupă după trei ani

După trei ani în care a realizat de fiecare dată eventul, echipa feminină de volei CSU Metal Galaţi ratează primul trofeu pe plan intern. Este a treia victorie a constănţencelor în faţa rivalelor din ultimele două luni. Tomis s-a mai impus şi într-un amical chiar înainte de debutul în noul sezon, scor 3-1.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii