Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța Volei Cea mai mică jucătoare din lotul senioarelor, Bianca Cucu, a împlinit 13 ani. Fără frică și contra CSO Voluntari! (GALERIE FOTO)

ro

05 Dec, 2023 17:00 1670 Marime text

 
  • Bianca Cucu a debutat în Divizia A1 (primul eșalon valoric din România), la senioare, sub culorile CSM Constanța, pe 7 octombrie 2023, la vârsta de 12 ani, 10 luni și 3 zile!
 
Fenomenul voleiului feminin românesc, Bianca Cucu, de la CSM Constanța, cea mai mică jucătoare din lotul senioarelor de pe litoral, și-a serbat ziua de naștere, sportiva de 1,82 m și care poartă măsura 46 la picior, împlinind abia 13 ani!
 
Momentul în care voleibalista a debutat în Divizia A1 (primul eșalon valoric din România), la senioare, sub culorile CSM Constanța, pe 7 octombrie 2023, a fost unul istoric, Bianca având atunci 12 ani, 10 luni și 3 zile! Dacă, la club, a fost promovată la prima echipă, sportiva evoluează și la lotul național la o categorie superioară, la selecționata Under-17 a României, cu care a participat, în această vară, la Campionatul European, unde s-a numărat printre cele mai bune marcatoare ale competiției.
   
„La mulți ani sănătoși, copilul nostru bun! Să îți aducă mult noroc în tot ce ți-ai propus anul acesta și toate visele să ți se împlinească! Noi vom fi alături de tine mereu, la bine si rău. Te iubim!“, a fost mesajul părinților Biancăi, cu ocazia zilei ei de naștere. Mama jucătoarei, Andreea Cucu, a fost și ea voleibalistă.
 
În ultimul meci de campionat, în etapa a noua, CSM Constanța (echipă nou promovată în Divizia A1) a întâlnit pe teren propriu CSO Voluntari, una dintre echipele care reprezintă România în cupele europene în acest sezon. Formația ilfoveană s-a impus cu 3-1, după ce gazdele au avut 1-0 la seturi. Jucătoarele de la malul mării nu au reușit să mențină ritmul apoi, în restul seturilor, iar experiența CSO Voluntari și-a spus cuvântul. Setul 4 a fost unul în care CSM Constanța a mizat pe mai multe junioare, precum Alexia Ruci, Maria Știrbu și Bianca Cucu. Junioarele Constanței au avut șansa să evolueaze și au făcut-o fără frică. „Vreau să le mulțumesc antrenorilor mei că mi-au oferit șansa de a juca la un punct unde nu mă așteptam să intru. Mă bucur că am reușit să joc bine“, a declarat Bianca Cucu.
 
Citește și:
 
Volei
CSM Constanța, înfrângere cu CSO Voluntari 2005, după ce a avut 1-0 la seturi (GALERIE FOTO)
 
 
„A fost un meci bun, dar se putea mult mai mult. Puteam câștiga, însă așa a fost să fie acum. Nu ne mulțumim cu puțin, vom lupta mult mai mult, pentru că avem un meci greu cu Pitești, pe care trebuie să-l câștigăm. Vom continua așa. Orice punct e binevenit, iar atâta timp cât noi putem câștiga cu o echipă bună, de ce nu?“, a spus și Alexandra Spînoche, o altă voleibalistă de la CSM Constanța.
 
În etapa a opta a întrecerii masculine din Divizia A1, CSM Constanța a jucat pe teren propriu cu SCMU Craiova, iar oaspeții s-au impus cu 3-1 (25-17, 25-20, 18-25, 25-16). În runda următoare, formația de pe litoral va întâlni în deplasare CS Unirea Dej, sâmbătă, 9 decembrie 2023, de la ora 18.00.

„Voleibaliștii CSM Constanța au înfruntat un adversar redutabil la Sala Sporturilor, în etapa a 8-a a Diviziei A1. SCM U Craiova, echipă calificată în optimile de finală ale Cupei CEV, și-a impus jocul și a luat toate cele 3 puncte, scor 3-1. Băieții antrenați de Cristian Imhoff și Răzvan Parpală au cedat primele două seturi, cu 17-25 și 20-25, apoi au câștigat de o manieră categorică setul al treilea, cu 25-18, însă mult așteptata revenire nu s-a mai produs, setul al patrulea fiind adjudecat tot de craioveni, cu 25-16. Au evoluat pentru CSM Constanța: Dinculescu 22 puncte, Vidoni 20p, Druță 6p, Grigore 4p, Badea 4p, Frîncu 3p, St Jean 2p, Gavriz libero (25 preluări, 46% pozitive, 15% excelente), Arquez, Asmarandei, Constantinescu. În etapa următoare, echipa noastră se deplasează pe terenul Unirii Dej. Hai, Constanța!“, este mesajul CSM Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Volei) 
 
Citește și:
 
CSM Constanța volei
Fenomen! La 12 ani, Bianca Cucu joacă în Divizia A1, la senioare. „Fetele m-au primit cu brațele deschise“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii