Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:51 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. CSM Constanța Pe podium! Micile sportive Adelina și Gabriela Petcu, surori, au moștenit pasiunea pentru haltere a tatălui lor (GALERIE FOTO)

ro

22 Nov, 2023 17:00 1230 Marime text
 Surorile Petcu, alături de antrenorul lor, Aurel Tătaru.

 
  • În vârstă de opt ani, Gabriela Petcu a fost cea mai tânără concurentă din întrecerea speranțelor olimpice a Campionatului Național de la Bistrița.
 
Sala Polivalentă din Bistrița găzduiește, în perioada 21-24 noiembrie 2023, întrecerile Campionatelor Naționale de haltere pentru tineret și speranțe olimpice.
 
Din concurs nu lipsesc reprezentanții litoralului, sportivi și sportive, iar două mici halterofile de la CSM Constanța, surori, Adelina și Gabriela Petcu, au atras imediat atenția, în competiția speranțelor olimpice (9-12 ani), așa cum o făcuseră și la competițiile precedente la care au participat. În vârstă de nouă ani, Adelina s-a clasat pe locul trei la categoria 28 kg, în vreme ce Gabriela, care are opt ani și a fost cea mai tânără concurentă din concurs, a ocupat poziția a patra la categoria 32 kg.
 
„De mici iubesc halterele“
 
„Cele mai mici halterofile de la CSM Constanța sunt în concurs! CSM Constanța participă cu un lot valoros din care fac parte și surorile Adelina și Gabriela Petcu, două tinere de perspectivă, care de mici iubesc halterele și își doresc rezultate cât mai bune în această disciplină. Felicitări și multe succese în activitate!“, este mesajul CSM Constanța.
 
Drumul către sala de antrenament a venit firesc
 
Cele două surori sunt pregătite la CSM Constanța de antrenorul Aurel Tătaru, cele care le-a selecționat, în urmă cu un an. Adelina și Gabriela moștenesc pasiunea pentru haltere a tatălui lor, Marian Petcu, un fost medaliat național de la CS Farul Constanța, iar, cum Aurel Tătaru este vecinul lor, drumul către sala de antrenament și către acest sport a venit firesc. În plus, Ștefania Ion, halterofilă cu rezultate de la CS Farul, este verișoara lor, așa că surorile au avut multe persoane de la care să se inspire. „Adelina și Gabriela sunt de mai mult timp la sală. La început, era o joacă pentru ele. Le-a plăcut însă foarte mult acest sport și au avansat, intrând și în competiții și clasându-se pe podium. Sunt două sportive de viitor. S-au confruntat cu adversare mai mari ca ele ca vârstă, cu doi - trei ani, dar au făcut față“, a declarat Aurel Tătaru.
 
Pe locul întâi
      
La competiția de la Bistrița, au urcat pe podium până acum și doi reprezentanți ai CS Farul, pregătiți de Aurel Tătaru, Bianca Dumitrescu și Andrei Oprea. La tineret, Bianca Dumitrescu a cucerit trei medalii de aur la categoria 49 kg, iar Andrei Oprea s-a clasat și el pe prima poziție la speranțe olimpice.

UPDATE:

În seara zilei de miercuri, 22 noiembrie 2023, alți doi sportivi de la CSM Constanța au urcat pe podium la Bistrița, la întrecerea de tineret. George Florea a obținut trei medalii de aur la categoria 67 kg, iar David Ichim a cucerit trei medalii de bronz la categoria 61 kg.   

UPDATE:

Noi medalii obținute în ultima zi de întreceri: Darius Tătaru (CS Farul) - trei medalii de aur la categoria 96 kg, Denis Banu (CSM Constanța) - o medalie de aur și două de bronz la categoria +109 kg, Gabriel Stănilă (CS Farul) - trei medalii de argint la categoria 81 kg, Ercan Sali (CS Farul) - două medalii de argint și una de bronz la categoria 73 kg, Vasilică Decusară (CSM Constanța) - trei medalii de bronz la categoria 102 kg și Ștefania Ion (CSM Constanța) - trei medalii de bronz la categoria 87 kg. 

În total, sportivii de la CSM Constanța și cei de la CS Farul au obținut 27 de medalii la Bistrița.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Aurel Tătaru)
 
Citește și:
 
Haltere
CSM Constanța, aproape 20 de medalii la Naționalele de seniori (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii