Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța luptă iar pentru titlu! Andrei Talpeș - „Prin forța grupului și prin «Team is everything», am ajuns în marea finală“

ro

12 Apr, 2024 17:00 825 Marime text
Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța
 
  • CSM Constanța și FCC UAV Arad se vor înfrunta în finala Ligii Naționale, după sistemul cel mai bun din cinci meciuri.
 
Echipa feminină de baschet CSM Constanța s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în finala Ligii Naționale, după un meci decisiv cu CSM Târgoviște, câștigat la Constanța.
 
În sezonul precedent, formația de pe litoral a întâlnit în ultimul act Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, care a dominat cu autoritate mulți ani la rând baschetul intern. Echipa din Covasna s-a impus, CSM Constanța rămânând cu argintul, dar în acest sezon reprezentanta litoralului a întrerupt supremația lui Sepsi, câștigând Cupa României și fiind decisă nu nu mai lase să-i scape titlul de campioană, în finala cu FCC UAV Arad. Aceasta a reușit marea surpriză și a scos Sepsi SIC din drumul spre ultimul act, câștigând meciul decisiv din semifinal, tocmai la Sfântu Gheorghe!
 
„Puterea noastră, publicul“
 
Nici CSM Constanța nu a avut o misiune ușoară în semifinala cu CSM Târgoviște, decisă tot în trei partide, cu meciul decisiv câștigat pe litoral de echipa pregătită de Alexandru Olteanu, Alina Șerban și Volha Tămîrgeanu.  
 
„Târgoviște este o echipă foarte bună, a făcut o serie deosebită. Toate meciurile au fost echilibrate, cu diferențe mici de scor. Pe această cale, vreau să felicit clubul târgoviștean. Iată că, după ce au depășit momentul lor mai greu, reușind să facă transferuri bune, au aliniat la start o echipă competitivă. Antrenorul lor a pregătit foarte bine aceste meciuri, îl felicit. Dar puterea noastră, publicul, ne-a împins spre victoie în meciul decisiv. Am avut și momente grele, dar fetele s-au luptat și, prin forța grupului și prin «Team is everything» (n.r. Echipa este totul), am reușit să câștigăm și să ajungem în marea finală. În plus, fără public nu am fi reușit să câștigăm, vă spun sincer. Chiar dacă folosesc un clișeu, a fost al șaselea jucător. Publicul constănțean știe când să te susțină și să te împingă de la spate. Au făcut-o din plin. Dacă e cineva căruia fetele noastre să-i mulțumească în mod special, evident, în afară de bunul Dumnezeu, acela este publicul, care le-a susținut la nivel înalt“, a declarat Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța.
 
„Astfel de partide fac bine baschetului românesc“
 
FCC UAV Arad revine în finala campionatului după un an de pauză, în timp ce pentru Sepsi SIC este pentru prima oară după nouă ani când lipsește din ultimul act al Ligii Naționale.
 
„Aradul a scos campioana en-titre. Iată că, după ce noi am câștigat Cupa României la Sfântu Gheorghe, practic am destabilizat Sepsi, dar nu vreau să-i iau din merite Aradului, care e o echipă de tradiție în baschetul feminin românesc. Mă bucur că, în acest an, am reușit și noi, cei mai mici și mai din urmă, să învingem marea echipă din Sfântu Gheorghe, o formație de Euroligă, care domina campionatul de peste zece ani. Felicit și Aradul pe această cale, cred că astfel de partide fac bine baschetului românesc, îi ridică valoarea. Toată lumea s-a săturat de diferențe mari de scor. E bine să avem așa ceva, pentru public, pentru sponsori, pentru fani, pentru toată lumea“, a mai spus Andrei Talpeș.
 
„Nouă ne place să vorbim pe teren, nu în afara lui“
 
Conducătorul clubului de la malul mării s-a referit și la neînțelegerile extrasportive cu Sepsi SIC.
 
„Avem însă acele discuții despre contestarea făcută de Sfântu Gheorghe, însă nouă ne place să vorbim pe teren, nu în afara lui, nu pe la comisii. Până la urmă, pe teren se decide totul și iată că, de fiecare dată când ne-am întâlnit pe teren, a fost așa. Acum sper să nu conteste și echipa din Arad, că a jucat în galben sau ceva de genul! Ar fi hilar. Haideți că privim lucrurile pozitive și să vorbim de baschet, de tactică, de lucruri cu adevărat importante, care ne plac și ne fac să venim la sală, pentru a urmări acest sport minunat“, a punctat directorul CSM Constanța.    
 
Finala debutează pe 14 aprilie
 
Finala se va disputa în sistemul cel mai bun din cinci meciuri, primele două partide urmând a se juca la Constanța (echipa clasată mai bine la finele sezonului regular), pe 14 și 16 aprilie 2024. După aceea, duelul se mută la Arad, meciurile fiind programate pe 21 aprilie și 23 aprilie (al doilea meci, dacă va fi necesar). În caz de egalitate, 2-2, după patru meciuri, se va disputa partida decisivă, la Constanța, pe 27 aprilie. 
 
„Acolo s-a făcut diferența“     
 
Alexandru Olteanu„Știam că seria cu CSM Târgoviște va fi foarte complicată. Cei care ne dădeau clar favoriți cred că au prea au urmărit echipa din Târgoviște în acest an. E o formație care are niște jucătoare foarte bune individual, extrem de talentate și care ne-au pus probleme. În meciul decisiv, de la Constanța, noi am făcut o apărare mai bună pe final, am fost puțin mai cerebrali și acolo s-a făcut diferența. Felicit echipa din Târgoviște, care a făcut niște meciuri excelente. Mă bucur că e iar o echipă puternică acolo. Și finala va fi complicată și echilibrată. În acest sezon, primele patru echipe au fost foarte echilibrate valoric. Sper să se umple sala, pentru că este ceva special pentru Constanța, o finală. Avem nevoie de public, care să ne împingă de la spate. Și în meciul decisiv, în momentele în care energia era mai jos, uralele din tribune ne-au ajutat“, a declarat antrenorul Alexandru Olteanu.
 
„Abia aștept să înceapă“
   
Annemarie Gödri-Părău„Am avut meciuri dificile cu Târgoviște, dar mă bucur nespus de mult că am reușit să câștigăm și ne-am calificat în finală. Fanii au fost al șaselea jucător pe teren și le mulțumim din suflet. Îi așteptăm să ne susțină și la finală. Vom lua fiecare meci în parte, ne dorim să dăm totul și să câștigăm fiecare partidă. Abia aștept să înceapă finala, vrem să câștigăm, acesta este obiectivul nostru și ne-am dorit de la bun început“, a menționat și Annemarie Gödri-Părău, căpitanul CSM Constanța.
 
„Va fi o finală disputată“
 
Kristina Higgins„Am fost puțin nervoase, dar în repriza a doua ne-am ridicat nivelul și am jucat mai bine în apărare. Va fi o finală disputată. Trebuie să dăm 100% pe teren și sper să cucerim trofeul. Sper să avem parte de o susținere deosebită din partea fanilor“, a spus și Kristina Higgins.
 
„A fost perfect!“
 
Laura Miškinienė„Am jucat cu presiune, pentru a câștiga meciul decisiv, dar antrenorul ne-a ajutat și ne-am ajutat și noi între noi. Astfel că încrederea ne-a crescut. A fost bine și am câștigat. A fost perfect! Am jucat cu mai multă pasiune decât în meciul anterior și am fost mai bune decât adversarele. Ajutorul suporterilor a fost atât de bun! Am venit la CSM Constanța să ajut echipa să cucerească medalia de aur și sper să ne îndeplinim obiectivul“, a punctat Laura Miškinienė.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebok (CSM Constanța Baschet)
 
Citește și:
 
O nouă performanță!
Baschetbalistele de la CSM Constanța s-au calificat în finala Ligii Naționale (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii