Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța Luminița Smău continuă drumul către calificarea la Jocurile Paralimpice de la Paris (GALERIE FOTO)

ro

12 Jun, 2023 00:00 1438 Marime text
  • La concursul de la Madrid, constănțeanca a obținut două medalii la probe în fotoliu rulant, aurul la aruncarea greutății și bronzul la aruncarea suliței.  
 
Reprezentanta CSM Constanța Luminița Smău continuă drumul către calificarea la Jocurile Paralimpice din 2024, de la Paris. Sportiva constănțeană și-a îndeplinit baremul minim la probele paralimpice de aruncarea suliței și a greutății în competiția organizată la Madrid.
 
Luminia Smău a participat în capitala Spaniei la cele două probe în scaun rulant la categoria de vârstă F33. Constănțeanca a obținut aurul la aruncarea greutății (cu 4.05 m) și bronzul la aruncarea suliței (cu 7.05 m). La acest turneu, Luminița Smău a fost îndrumată de Ionuț Preda, un antrenor stabilit în Spania și care este dedicat sportului paralimpic. La probele categoriei Luminiței Smău, F33, se vor califica la Jocurile Paralimpice Paris 2024 cei mai buni 12 sportivi paralimpici ai lumii. 
 
„Luminița Smău continuă drumul pentru calificarea la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024, un drum plin de provocări în care sportiva din Constanța va căuta să ia startul și în Campionate Mondiale Paralimpice pentru a-și îndeplini baremul international“, este mesajul CSM Constanța.
 
În România, Luminița Smău este medaliată cu argint în tenisul de masă, ea și Erchin Ali fiind primii sportivi paralimpici care au adus medalii naționale pentru CSM Constanța. Performanța a venit în luna noiembrie a anului 2022, la Campionatul Național de la Bascov, întrecere organizată de Comitetul Național Paralimpic. Luminița Smău a cucerit două medalii de argint, una în proba de simplu și una în cea de dublu feminin, iar Erchin Ali a obținut argint la dublu masculin. Zilele acestea, cei doi au participat și la edișia 2023 a Naționalelor de tenis de masă de la Bascov.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța)
 
Citește și:
 
Luminița Smau și Erchin Ali, primele medalii paralimpice din istoria CSM Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii