Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța, cuplaj de rugby la Mangalia. Totul despre competițiile din weekend ale clubului. De la baschet la judo

ro

01 Apr, 2023 13:16 1383 Marime text
 

Un nou final de săptămână plin de competiții pentru spotivii și echipele Clubului Sportiv Municipal Constanța.
 

Avem o nouă săptămână plină! Sportivii CSM Constanța luptă pentru medalii în competițiile naționale de șah și judo, iar echipele de baschet, volei, handbal și rugby continuă cursa pentru podiumurile naționale sau clasări cât mai bune în ligile de seniori și juniori. Îi urmărim pe toți cu atenție și le ținem pumnii! Hai, Constanța!, este mesajul clubului de pe litoral.

 
Baschet
 
Baschetbaliștii seniori au revenit în Sala Sporturilor din Constanța pentru un nou meci din Grupa 1-10 a Ligii Naționale. După două deplasări dificile, băieții antrenați de Alexandru Olteanu și Valentin Boian au jucat în fața propriilor suporteri, contra rapidiștilor, și au repetat succesul din sferturile de finală ale Cupei României cu o victorie la un punct, 79-78, miercuri, 29 martie. După meciul de acasă, cu Rapid, echipa de pe litoral merge în fief-ul campioanei, U-BT Cluj-Napoca, pentru un nou joc dificil în Grupa 1-10 a Ligii Naționale. Partida este programată sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 18.00.
 

Corpodean & comp vor să ofere un baschet de calitate și să facă spectacol în Polivalenta clujeană, se arată pe pagina de Facebook a CSM Constanța.

 
La feminin, echipa constănțeană începe seria meciurilor cu FCC Baschet UAV Arad, din semifinalele turneului play-off al Ligii Naționale. Fetele antrenate de Tatiana Gallova și Norbert Kovasch au avantajul terenului propriu, după ce au încheiat sezonul regulat o poziție mai sus decât adversarele lor, și vor juca primul meci acasă.
 

Duminică, 2 aprilie, de la ora 18.00, toate drumurile duc la Sala Sporturilor! Podar & comp au nevoie de susținerea noastră! Hai, Constanța!

 
Lideri neînvinși în Grupa a 2-a a Campionatului Național, baschetbaliștii U-18 de CSM Constanța primesc vizita celor de la ACS Stomart Praxis Iași și nu iau în calcul decât victoria! Echipa antrenată de Bogdan Ivanovici, Vladimir Mihai și Mario Takacs-Sixt a câștigat toate cele șase meciuri disputate în faza a doua a competiției. Al șaptelea se joacă duminică, 2 aprilie, de la ora 12.00, la Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța.
 
Juniorii U-17 CSM Constanța intră în competiție în faza a doua a Campionatului Național și sunt gazdele primului turneu din Grupa a 4-a, la Complexul Sportiv Tomis din Strada Flămânda. Băieții de pe litoral au jucat pe 31 martie cu CSU ASE București, iar pe 1 aprilie întâlnesc CSȘ Bacău. Din grupă mai fac parte, CN Aurel Vlaicu 1 Bucuresti, CSȘ Brașovia Brașov și U-BT Cluj-Napoca.
 
Și juniorii U13 de la CSM Constanța vor fi gazde pentru turneul Grupei a 6-a a Campionatului Național, faza a doua a competiției. La Complexul Sportiv Tomis din Strada Flămânda, baschetbaliștii constănțeni întâlnesc sâmbătă, 1 aprilie, Șoimii Albi București, iar în aceeași zi, de la ora 20.00, se duelează cu ACS Petras Piatra Neamț. Din grupă mai fac parte CSȘ Unirea Iași, CSM Galați și ACS Stars Iași.
 
Volei
 
Cadetele CSM Constanța participă, în weekend, la turneul semifinal al Campionatului Național. Fetele antrenate de Bianca Cojocaru și Vanesa Deșliu vor evolua în Seria A, cu CSȘ5 București, LPS Cluj și CS Dinamo București. Prima echipă este gazda turneului de la București, din 31 martie - 2 Aprilie.
 
Cele mai mici voleibaliste ale clubului de pe litoral evoluează, în weekend, la turneu semifinal al Campionatului Național de mini-volei. CSM Constanța face parte din Seria B, alături de CSȘ Chitila, Dinamo București și ACS Lifegames București. Turneul va avea loc între 31 martie și 2 aprilie, la Chitila.
 
Handbal
 
Aflați în cursă pentru medaliile de argint în Liga Națională, handbaliștii CSM Constanța merg la Buzău să își apere locul 2 în Liga Zimbrilor. Echipa antrenată de George Buricea și Ionuț Pușcașu are doar varianta victoriei în Sala Romeo Iamandi. Meciul AHC Buzău 2012 - CSM Constanța se joacă sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 15.45, și va fi transmis în direct de ProArena.
 
CSM Constanța DivA joacă un nou meci în turneul Play-Off de Tineret al ligii secunde. Băieții antrenați de Enis Murtaza vor evolua în deplasare, cu CSA Steaua DivA, în Sala Rapid din București. duminică, 2 aprilie, de la ora 11.00.
 
Șah
 
Șahiștii legitimați la CSM Constanța participă, în prima jumătate a lunii aprilie, la Campionatul Național de Juniori. Competiția va avea la Eforie Nord. Grupele de vârstă pentru Open și Junioare sunt între 8 și 20 de ani. Medaliații la șah clasic, rapid și blitz vor beneficia de gratuitate la Grand Prix România – ediția 2023, conform probei la care obțin clasări pe podium. Întrecerile vor avea loc zilnic, începând cu ora 9.00, între 2 și 14 aprilie.
 
Rugby
 
Rugbiștii CSM Constanța joacă, la sfârșitul acestei săptămâni, în cuplaj, pe stadionul Callatis Mangalia. Echipa U18 va evolua, în etapa a 8-a a Campionatului Național, contra liderului clasamentului, CSȘ Bârlad, duminică, 2 aprilie, de la ora 11.00. Cuplajul continuă, de la ora 14.00, cu derby-ul etapei a 6-a a Campionatului Național U20. CSM Constanța poate trece pe primul loc cu o victorie contra liderului CNAV CS Dinamo, de care o separă un singur punct în acest moment.
 
Judo
 
Juniorii secției de judo a CSM Constanța vor participa pe 1 și 2 aprilie la Campionatul Național U16, în Sala Transilvania din Sibiu.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța rugby)
 
Citește și:
 
„Cu toții la sală!“
Baschetbalistele de la CSM Constanța încep duminică, pe teren propriu, seria din semifinale cu FCC Baschet UAV Arad
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii