Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța box Cu patru titluri continentale în palmares, „Amalia Niță are Europa la picioare!“

ro

17 Apr, 2024 15:42 658 Marime text
 
Sportiva Amalia Niță, de la CSM Constanța, a cucerit la Porec, în Croația, al patrulea ei titlu european din palmares, la doilea la tineret.
 
Amalia îi are antrenori la club pe Mihai Constantin și Ionuț Bodilcu (lotul feminin al României fiind pregătit de Adrian Lăcătus şi Mihaela Lacătuș), iar în finala categoriei 75 kg a întrecerii de la Porec sportiva constănțeană a reușit o victorie concludentă, 5-0, la puncte, în fața ucrainencei Olha Pylypchuk.

Originară din comuna Lumina, județul Constanța, Amalia Niță a obținut celălalt titlu de la tineret anul trecut, la Erevan, iar cele două de la junioare - în 2021, la Tbilisi, şi în 2022, la Montesilvano.
 
Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța, a subliniat valoarea deosebită a Amaliei Niță și statutul pe care îl deține în boxul internațional.
 

Amalia Niță are Europa la picioare!
 
Amalia este cvadruplă campioană europeană, neînvinsă în carieră și atunci, când își anunță participarea la o competiție, adversarele se gândesc doar la locul 2, câștigătoarea fiind evidentă. De trei ori a fost desemnată cea mai valoroasă pugilistă participantă la Campionatele Europene, impresionând specialiștii “nobilei arte” cu tehnica și acuratețea loviturilor.
 
Pe măsură ce anii trec, “Regina Europei” devine tot mai bună, capătă experiență și continuă seria meciurilor câștigătoare, fiind invincibilă. Urmează trecerea la senioare, și Amalia vrea să demonstreze, că performanțele importante pot fi obținute cu multă muncă, dăruire și îndrumarea unor tehnicieni de clasă. Lotul feminin al României este antrenat de Lăcătus Adrian şi Lacătuș Mihaela, iar la CSM Constanța, Amalia Niță este pregătită de Mihai Constantin și Ionuț Bodilcu.
 
Din 2025, Amalia va deveni senioară, dar până atunci, mai are, la tineret, Cupa României, Campionatul Național și în luna noiembrie, Campionatul Mondial.
 


Felicitări campioanei noastre și cât mai multe succese în continuare! Hai România! Hai Constanța!, este mesajul lui Andrei Talpeș.

 Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Box)

 
Citește și:


CSM Constanța box
Amalia Niță, pentru a patra oară campioană europeană! (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii