Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:33 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța baschet Britney Jones, MVP în finala Cupei României, primul meci în fața propriilor fani. „Sunt entuziasmată!“

ro

15 Mar, 2024 17:00 768 Marime text
 

 
  • Jucătoarea americană Britney Jones a debutat pentru CSM Constanța la turneul Final 8 al Cupei României, de la Sfântu Gheorghe.
 
CSM Constanța a obținut primul trofeu în baschetul 5 la 5 în istoria sa, Cupa României în întrecerea feminină, și se pregătește de turneul play-off al Ligii Naționale la fete, primul meci susținându-l sâmbătă, 16 martie 2024, de la ora 15.00, pe litoral, cu CSM Târgu Mureș, adversara din sferturi.
 
La Turneul Final 8 al Cupei României, de la Sfântu Gheorghe, care i-a adus  echipei de pe litoral strălucitorul trofeu, pentru CSM Constanța a debutat jucătoarea americană Britney Jones, care a fost desemnată MVP în finală, meci în care a înscris 20 de puncte, a avut două recuperări și șapte pase decisive, fiind a doua cea mai bună marcatoare a formației învingătoare!
 
„Toate fetele au fost MVP, nu numai eu“
 
„A fost uimitor. Nu mâ gândeam că voi juca pentru altă Cupă sau pentru alt campionat. Pentru mine e un sentiment minunat. Joc alături de un grup și un staff minunate. Mă bucur cu adevărat să fiu la CSM Constanța. Cine ar fi crezut că, la revenirea în România, voi fi MVP în finala Cupei României? Echipa a jucat foarte bine, ne-am ajutat atât ofensiv, cât și defensiv. Toate fetele au fost MVP, nu numai eu. A fost o partidă extraordinară în semifinală. Știm cât de puternică e Sepsi, care, în plus, a jucat pe teren propriu. Au fost două zile extraordinare, în semifinanlă și finală, pe care le resimt fizic. În play-off, va fi un turneu extraordinar, de la început până la final, și avem nevoie de fani. Sunt entuziasmată!“, a declarat Britney, care are în bogatu-i palmares campionate câștigate în Belgia, Elveția și România. Jucătoarea a debutat pentru echipa de pe litoral în victoria din sferturile Cupei, cu CS Universitatea Cluj-Napoca (76-45), partidă în care a avut un bilanț de nouă puncte, două recuperări și o pasă decisivă, cu un procentaj maxim la aruncările din acțiune.
 
„Am reușit să ne adunăm ultimele fărâme de energie“

Alexandru Olteanu, antrenorul principal al CSM Constanța, a subliniat că echipa a avut patrte de un meci foarte greu în finală, în condițiile în care se întrebuințase la maximum și în semifinală, contra campioanei și deținătoarei Cupei, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. „O finală foarte grea, știam că va fi așa, pentru că meciul nostru anterior, cu Sepsi, a avut o mare încărcătură nervoasă și emoțională în primul rând, dar și fizică. Știam că nu vom fi fresh în finală, dar am reușit să ne adunăm ultimele fărâme de energie, să le punem pe teren și să ne apropiem victoria. Sunt foarte fericit, pentru fete în primul rând, întrucât a fost o presiune teribilă pe ele și meritau acest trofeu. În al doilea rând, sunt fericit pentru clubul nostru și pentru Constanța. Este o călătorie minunată pe care am început-o acum ceva timp“, a punctat Alexandru Olteanu.
 
Un baschet de calitate
 
În continuare, CSM Constanța duce bătălia din campionat, cu turneul play-off, obiectivul fiind cucerirea medaliilor de aur. „Niciun meci nu va fi ușor, din toate punctele de vedere. Orice echipă joacă împotriva noastră vrea să demonstreze, ceea ce este foarte bine. Asta e atitudinea pe care trebuie să o aibă toată lumea. Vor fi meciuri dificile. Sper ca fetele să se recupereze fizic, ca să putem arăta un baschet de calitate. După aceea vedem cu cine ne împerechem mai departe. Trebuie să luăm fiecare meci în parte, toate au importanța lor. Trebuie să ne construim drumul așa cum trebuie“, a punctat Alexandru Olteanu.
 
În sferturile de finală ale turneului play-off, CSM Constanța (campioana sezonului regular în Liga Națională) se duelează cu CSM Târgu Mureș, care a încheiat pe locul 8 sezonul regular. Calificarea în semifinale se tranșează după sistemul „cea mai bună echipă în trei meciuri“. Fetele de pe litoral deschid seria pe teren propriu (sâmbătă, 16 martie 2024, de la ora 15.00), joacă meciul 2 la Târgu Mureș, pe 20 martie, iar, dacă mai este cazul - decisivul la Constanța, pe 24 martie.
 
Visul Gabrielei Mărginean
 
Principala marcatoare a CSM Constanța în meciul din finala Cupei a fost Gabriela Mărginean, cu 22 de puncte (4/6 aruncări de 3 puncte), dar a avut și două recuperări și o pasă decisive. „A fost un țel al meu, un vis, pe care mi l-am propus de la începutul sezonului, cupa și campionatul. Am bifat unul, să vedem dacă reușim să cucerim și campionatul. Sunt foarte mândră de echipă și de fiecare dintre fete, pentru că am reușit să le punem în valoare pe toate. Semifinala și finala au fost două meciuri total diferite. Semifinala cu Sepsi a fost grea prin prisma tensiunii care este între cele două echipe. Finala la fel de grea, alt fel de joc. Mulțumim fanilor pentru susținere și îi așteptăm la Constanța pentru play-off și să sperăm că reușim să câștigăm încă un trofeu“, a menționat Gabriela Mărginean.
 
Desemnată cea mai bună jucătoare defensivă, Dragana Živković, de la CSM Constanța, a menționat: „Sunt foarte mândră pentru acest turneu al Cupei României. Am făcut o treabă foarte bună. Acum ne pregătim pentru play-off“.
 
„E ceva unic“
 
Directorul CSM Constanța, Andrei Talpeș, a remarcat că, atunci când ai alături un oraș de talia Constanței, totul devine mai ușor. „Pentru asta am construit echipa, să ne batem la trofee. Știam că va fi greu, ne-am dorit să dăm un challenge echipei din Sfântu Gheorghe, dar aș vrea să vorbesc și despre treaba minunată pe care o fac cei de la CSM Târgoviște (n.r. finalista din Cupă). Mă bucur că au fost aici și că și-au rezolvat problemele pe care le aveau. Este prima Cupă din istoria clubului nostru, e ceva unic, cu atât mai mult cu cât a fost câștigată în deplasare, pe terenul marii noastre rivale. Fetele și staff-ul au făcut o treabă incredibilă. Nu pot decât să-i felicit. Mă bucur că am făcut un oraș întreg fericit. Constanța merita acest trofeu. Au fost mulți fani de-ai noștri în tribune la Sfântu Gheorghe și am avut și de acasă o mulțime de mesaje. Oamenii și Constanța sunt alături de noi. Atunci când ai un asemenea oraș lângă tine, totul devine mai ușor. Fanii știu unde ne întâlnim de obicei în weekend-uri, la Sala Sporturilor, unde jucăm acasă și unde, indiferent de sport, toate echipele au viață grea cu noi“, a punctat Andrei Talpeș.
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Baschet)
   
Citește și:
 
Andrei Talpeș - „Suntem o echipă competitivă“
CSM Constanța a cucerit Cupa României și luptă și pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii